Tonava-komissio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tonava-komission päämaja Budapestissa Unkarissa.

Tonava-komissio on kansainvälinen järjestö, jonka tehtävänä on hallinnoida ja kehittää Tonavan vesiliikennettä. Komissio on perustettu Belgradissa vuonna 1948, ja vuodesta 1954 sen päämaja on ollut Budapestissa.[1] Komission jäsenmaat ovat Bulgaria, Itävalta, Kroatia, Moldova, Romania, Saksa, Serbia, Slovakia, Ukraina, Unkari ja Venäjä.[2]

Komissio huolehtii siitä, että kaupallinen liikenne Tonavalla on sopusoinnussa sen jäsenmaiden etujen ja oikeuksien kanssa. Se pyrkii yhtenäistämään Tonavan liikennöintijärjestelmää, kuten säännöksiä, dokumentteja ja niiden tunnustamista, ja kehittämään liikenteen olosuhteita ja turvallisuutta. Komissio on mukana luomassa yhtenäistä järjestelmää koko Euroopan sisävesiliikenteseen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Danube Commission Plovput - Directorate for Inland Waterways (Ministry of Construction, Transport and Infrastructure; Republic of Serbia). Viitattu 8.12.2018. (englanniksi)
  2. Turner, Barry: ”Danube Commission”, The Statesman’s Yearbook, s. 59–60. Lontoo: Palgrave Macmillan (Springer), 1998. ISBN 978-0-230-27127-2. Springer Abstract (viitattu 8.12.2018). (englanniksi)