Tom Wisdom

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tom Wisdom (s. 18. helmikuuta 1973 Swindon, Wiltshire, Englanti) on brittiläinen teatteri-, elokuva- ja televisionäyttelijä.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Wisdom opiskeli Tauntons Collegessa Southamptonissa sekä Academy Drama Schoolissa, jossa hän sai näyttämöstipendin (Stage Scholarship).

Työt televisiossa ja valikoitu filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa hän näytteli Tom Fergusonia Coronation Street -sarjassa 1999-2000, Ivor Clairea Evelyn Waughin sovituksessa Kunnian miekka (Sword of Honour) 2001, Stephen Clarken Suspicionissa 2003 sekä Marco Baileyn Sky One -lentodraamassa Kymppikerho (Mile High) 2003-2004. Muita televisioesiintymisiä ovat olleet muun muassa Harry Enfieldin Brand Spanking New Show, Children of the New Forest ja Wycliffe and Blackhearts in Battersea.

Elokuvanäyttelijänä Wisdom on esiintynyt muun muassa elokuvissa The Sisterhood of the Traveling Pants 2, Fire and Ice ja Hey Mr. DJ. Hänen tunnetuin roolinsa lienee Frank Millerin sarjakuvaan pohjautuvassa 300-elokuvassa, joka kertoo Thermopylaen taistelusta 480 eaa.

Wisdomin uusimman elokuvan The Boat That Rocked ensi-ilta on kaavailtu pidettäväksi 3. huhtikuuta 2009.

Roolit teatterissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wisdomin teatterirooleja ovat olleet muun muassa Stanhope Journey’s Endissä (UK-kiertue, 2005) ja Guy Bennett Julian Mitchellin Another Country Arts Theatressa vuonna 2000. Wisdom loi myös Steven Carterin roolin Patrick Wilden näytelmässä What’s Wrong With Angry? vuonna 1994.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Wisdomin isä työskenteli Yhdistyneen kuningaskunnan ilmavoimissa, joten perhe muutti paljon ja he ovat asuneet Swindonin lisäksi ilmavoimien tukikohdissa Doncasterissa ja Devonissa. 189-senttisellä Wisdomilla on kaksi sisarusta: vanhempi veli ja nuorempi sisko.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]