Tokyo Mew Mew

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Tokyo Mew Mew à la mode)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tokyo Mew
東京ミュウミュウ
(Tōkyō Mew Mew')
Genre komedia, draama
Manga
Tekijä Ikumi Mia (kuvitus)
Yoshida Reiko (tarina)
Julkaisija Koudansha
Sarjajulkaisulehti Nakayoshi
Ensimmäinen painatus 2.6.2001 – (kesken)
Kirjojen lukumäärä 7 + 2 A la Modea
TV-anime
Ohjaaja Noriyuki Abe
Studio Studio Pierrot
Lähetyskanavat TV Aichi, TV Tokyo
Alkuperäinen lähetyskierros 6.4.200229.3.2003
Jaksojen määrä 52

Tokyo Mew Mew (jap. 東京ミュウミュウ, Tōkyō Myū Myū) on Reiko Yoshidan tarinasta Mia Ikumin piirtämä, kaikille suunnattu shōjo-manga. Sen julkaisija on Kōdansha, joka julkaisi ensimmäisen osan vuonna 2001. Sarja on suunniteltu sopivaksi yli 10-vuotiaille. Sarjan pohjalta on tehty myös TV-anime. Tokyo Mew Mew sisältää komediaa, draamaa, taikuutta, romanssia ja scifiä.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Masaya Aoyama (Sininen ritari, Mark & Deep Blue)

Avaruusoliot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ichigo, Minto, Retasu, Purin ja Zakuro joutuvat eräänä päivänä maagisen säteen kohteeksi ja kukin heistä saa jonkin uhanalaisen eläimen geenejä. Säteen takana ovat rikas lukiolaispoika Ryoo Shirogane sekä Keiichiro Akasaka, jotka palkkaavat Ichigon puolustamaan maapalloa. Ichigo joutuu työskentelemään Café Mew Mewissä, joka on myös heidän tukikohtansa, ja etsimään loput neljä kumppaniaan. Heidän työnsä on taistella avaruusolioita ja kimairoiksi muuttuneita eläimiä vastaan ja pelastaa maailma, minkä jälkeen eläimien geenien vaikutuksien pitäisi taantua, jolloin he palaavat takaisin tavallisiksi ihmisiksi. He keräävät taistelujen välissä Mew Aquaksi kutsuttua ainetta, jolla on mahdollista pelastaa suuri määrä luontoa. Ichigon suurin ongelma on, ettei hän voi kertoa ihastukselleen Masayalle olevansa mewmew.

Tokyo Mew Mew -ryhmään kuuluvat Ichigo, Mint (Minto), Lettuce (Retasu), Pudding (Purin) ja Zakura (Zakuro) sekä myöhemmin Berry. Ichigo on päähenkilö ja joukon johtaja, mutta sarjan jatko-osassa, Ichigon lähdettyä Masayan kanssa vaihto-oppilaaksi Britanniaan, Berrystä tulee uusi johtaja. Tokyo Mew Mewin viholliset ovat Kisshu (muut nimet: Kishu, Kish, Quiche), Pai (Pie) ja Taruto (Tart). ja St. Rose Crusaders:it

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tokyo Mew Mew -mangaa on toistaiseksi julkaistu kaiken kaikkiaan yhdeksän osaa: varsinainen sarja on seitsemänosainen ja kaksi Tokyo Mew Mew à la mode -jatko-osaa. Suomenkielisen julkaisun kustantajana toimii Sangatsu Manga.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tähtivaeltaja-lehden Toni Jerrman arvioi, että ”esiteinitytöille suunnattu ultrasöpöily” aiheuttaa kohdeyleisön ulkopuolella ”lähinnä pahaa päänsärkyä”.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jerrman, Toni: Sarjakuvat. Tähtivaeltaja, 4/2011.