Ero sivun ”Black Mountain Side” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 20: Rivi 20:
}}
}}


'''Black Mountain Side''' on [[Englanti]]laisen [[hard rock]]- yhtye [[Led Zeppelin]]in instrumentaalikappale vuodelta [[1969]]. Se julkaistiin yhtyeen nimikkoalbumilla.
'''Black Mountain Side''' on [[englanti]]laisen [[hard rock]] -yhtye [[Led Zeppelin]]in instrumentaalikappale vuodelta [[1969]]. Se julkaistiin yhtyeen esikoisalbumilla.


Kappale poikkeaa monella tapaa Led Zeppelinin tyypillisestä kappaleesta; Ainoa yhtyeen jäsen, joka soittaa kappaleessa, on kitaristi [[Jimmy Page]]. Hän myös sävelsi itse koko kappaleen. Kappaleessa kuullaankin vain kahta soitinta: [[kitara]]a ja [[tabla]]a.
Kappale poikkeaa monella tapaa Led Zeppelinin tyypillisestä kappaleesta. Ainoa yhtyeen jäsen, joka soittaa kappaleessa, on kitaristi [[Jimmy Page]]. Hän myös sävelsi itse koko kappaleen. Kappaleessa kuullaankin vain kahta soitinta: [[kitara]]a ja [[tabla]]a.


{{tynkä/Musiikkikappale}}
{{tynkä/Musiikkikappale}}

Versio 15. tammikuuta 2011 kello 16.10

”Black Mountain Side”
Led Zeppelin
Kappaleen tiedot
 Albumilta Led Zeppelin
 Julkaistu 1969
 Tyylilaji Folk rock
 Kesto 02.05
 Levy-yhtiö Atlantic Records
Led Zeppelinin muut kappaleet
”"Your Time Is Gonna Come"”
(5)
”"Black Mountain Side"”
(6)
”"Communication Breakdown"”
(7)

Black Mountain Side on englantilaisen hard rock -yhtye Led Zeppelinin instrumentaalikappale vuodelta 1969. Se julkaistiin yhtyeen esikoisalbumilla.

Kappale poikkeaa monella tapaa Led Zeppelinin tyypillisestä kappaleesta. Ainoa yhtyeen jäsen, joka soittaa kappaleessa, on kitaristi Jimmy Page. Hän myös sävelsi itse koko kappaleen. Kappaleessa kuullaankin vain kahta soitinta: kitaraa ja tablaa.

Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.