Ero sivun ”Paini” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Xqbot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.5.2) (Botti lisäsi: lbe:ЛачIун уккаву
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:010316-covington-wrestlers.gif|thumb|250px|Vapaapainiottelu]]
'''Paini''' on yleisnimitys aseettomille kaksinkamppailumuodoille, joissa kamppaillaan ilman lyöntejä ja potkuja erilaisia otteita, sidontoja, nostoja, heittoja ja mahdollisesti lukkoja käyttäen.


on yleisnimitys aseettomille kaksinkamppailumuodoille, joissa kamppaillaan ilman lyöntejä ja potkuja erilaisia otteita, sidontoja, nostoja, heittoja ja mahdollisesti lukkoja käyttäen.
Nykyisin painista puhuttaessa tarkoitetaan useimmiten [[olympialaiset|olympiakisojen]] ohjelmassa olevia [[kreikkalais-roomalainen paini|kreikkalais-roomalaista painia]] ja [[vapaapaini]]a{{Lähde}} (nykyisin mukana myös [[naispaini]]). Paini oli mukana jo [[antiikin olympialaiset|antiikin olympialaisissa]]. Painia harrastettiin antiikin Kreikassa miehisen sotilaskunnon parantamiseksi. Nykyisin kilpaillaan myös erilaisissa painimuodoissa kuten [[lukkopaini]]ssa, [[rantapaini]]ssa ja venäläisessä [[sambo]]ssa. Monilla kansoilla on omat perinteiset painimuotonsa, kuten [[mongolialainen paini]] ja [[turkkilainen öljypaini]]. Useiden painilajien maailmanlaajuinen kattojärjestö on kansainvälinen painiliitto [[FILA]]. Painissa erityisesti tarvitaan lihasten kuntoa, kestävyyttä, räjähtävyyttä ja kordinaatiota.

Nykyisin painista puhuttaessa tarkoitetaan useimmiten [[olympialaiset|olympiakisojen]] ohjelmassa olevia [[kreikkalais-roomalainen paini |kreikkalais-roomalaista painia]] ja [[vapaapaini]]a{{<big>Lähde}}</big> (nykyisin mukana myös [[naispaini]]). Paini oli mukana jo [[antiikin olympialaiset|antiikin olympialaisissa]]. Painia harrastettiin antiikin Kreikassa miehisen sotilaskunnon parantamiseksi. Nykyisin kilpaillaan myös erilaisissa painimuodoissa kuten [[lukkopaini]]ssa, [[rantapaini]]ssa ja venäläisessä [[sambo]]ssa. Monilla kansoilla on omat perinteiset p
ainimuotonsa,'''' kuten [[mKursivoitu tekstiongolialainen paini]] ja [[turkkilainen öljypaini]]. Useiden painilajien maailmanlaajuinen kattojärjestö on kansainvälinen painiliitto [[FILA]]. Painissa erityisesti tarvitaan lihasten kuntoa, kestävyyttä, räjähtävyyttä ja kordinaatiota.


==Kilpailuja==
==Kilpailuja==

Versio 13. joulukuuta 2010 kello 18.56

on yleisnimitys aseettomille kaksinkamppailumuodoille, joissa kamppaillaan ilman lyöntejä ja potkuja erilaisia otteita, sidontoja, nostoja, heittoja ja mahdollisesti lukkoja käyttäen.

Nykyisin painista puhuttaessa tarkoitetaan useimmiten olympiakisojen ohjelmassa olevia kreikkalais-roomalaista painia ja vapaapainia{{Lähde}} (nykyisin mukana myös naispaini). Paini oli mukana jo antiikin olympialaisissa. Painia harrastettiin antiikin Kreikassa miehisen sotilaskunnon parantamiseksi. Nykyisin kilpaillaan myös erilaisissa painimuodoissa kuten lukkopainissa, rantapainissa ja venäläisessä sambossa. Monilla kansoilla on omat perinteiset p ainimuotonsa,' kuten mKursivoitu tekstiongolialainen paini ja turkkilainen öljypaini. Useiden painilajien maailmanlaajuinen kattojärjestö on kansainvälinen painiliitto FILA. Painissa erityisesti tarvitaan lihasten kuntoa, kestävyyttä, räjähtävyyttä ja kordinaatiota.

Kilpailuja

Lajeina kreikkalais-roomalainen-, vapaa- ja panopaini.

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.