Ero sivun ”Trilleri” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p w-fix
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Trilleri''' on [[kirjallisuus|kirjallisuuden]] tai [[elokuvataide|elokuvataiteen]] tyylilaji, joka sisältää [[jännitys]]-, toisinaan myös [[kauhu]]elementtejä. Tunnettuja trillerikirjoja ovat muun muassa [[Dan Brown]]in ''[[Da Vinci -koodi]]'' ([[2003]]) ja [[Eoin Colfer]]in ''[[Artemis Fowl]]''. Tunnettuja trillerielokuvia ovat muun muassa ''[[Uhrilampaat]]'' ja ''[[Psyko (vuoden 1960 elokuva)|Psyko]]''.
'''Trilleri''' on [[kirjallisuus|kirjallisuuden]] tai [[elokuvataide|elokuvataiteen]] tyylilaji, joka sisältää [[jännitys]]-, toisinaan myös [[kauhu]]elementtejä. Tunnettuja trillerikirjoja ovat muun muassa [[Dan Brown]]in ''[[Da Vinci -koodi]]'' ([[2003]]) ja [[Eoin Colfer]]in ''[[Artemis Fowl]]''. Tunnettuja trillerielokuvia ovat muun muassa ''[[Uhrilampaat]]'', ''[[Psyko (vuoden 1960 elokuva)|Psyko]]'' ja Tuikkis.


{{tynkä/Kirjallisuus}}
{{tynkä/Kirjallisuus}}

Versio 6. kesäkuuta 2010 kello 13.07

Trilleri on kirjallisuuden tai elokuvataiteen tyylilaji, joka sisältää jännitys-, toisinaan myös kauhuelementtejä. Tunnettuja trillerikirjoja ovat muun muassa Dan Brownin Da Vinci -koodi (2003) ja Eoin Colferin Artemis Fowl. Tunnettuja trillerielokuvia ovat muun muassa Uhrilampaat, Psyko ja Tuikkis.

Tämä kirjallisuuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.