Ero sivun ”MC Hammer” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 295 merkkiä poistettu ,  9 vuotta sitten
MC Hammerin kakkosalbumi ''[[Please Hammer Don't Hurt 'Em]]'' sisälsi hänen tunnetuimman hittinsä "[[U Can't Touch This]]" (joka [[sample|samplaa]] [[Rick James]]in "[[Super Freak]]ia"). Albumi oli ensimmäinen Yhdysvalloissa timanttilevyn saanut hip hop -äänite (yli 10 miljoonaa myytyä levyä).
 
Mc Hammer
== Musiikkiura ==
[[Kuva:Brunswick-Stop-80s-time.jpg|thumb|250px|MC Hammer-hysteria levisi nuoriin todella nopeasti. Hammertime-sanasta tuli osa slangia, ja ''U Can't Touch This'' kappaleen rivin mukaisesti (''"Stop! Hammertime"'') tähän on kirjoitettu kyseinen teksti.]]
 
Hammerin ensimmäinen levy oli ''Feel My Power'' ([[1987]]); levy myi yli 60 000 kappaletta ja Hammer sai sen johdosta useita tarjouksia isoilta levy-yhtiöiltä. Hän kieltäytyi aluksi tekemästä sopimusta [[Capitol Records]]in kanssa, mutta kun sopimustarjoukseen lisättiin huomattava bonussumma, Hammer suostui. Capitol julkaisi debyyttilevyn uudelleen nimellä ''Let's Get It Started'', ja uudelleenjulkaisu myi triplaplatinaa (yli 3 miljoonaa myytyä levyä).
 
Ylempänä mainitun toisen albumin jälkeen MC Hammer kiersi Eurooppaa PepsiCon sponsoroimana. Hänen musiikkityylinsä alkoi kuitenkin saada osakseen kritiikkiä, joka laajeni hänen imagoonsa ja lyriikkansa. Kritiikistä huolimatta Hammerin suosio kasvoi, ja hän myi mm. MC Hammer -leluja ja sai oman piirrossarjansa.
 
 
Vuoden [[1991]] levyä ''Too Legit to Quit'' varten MC Hammer pudotti nimestään MC:n ja vastasi kriitikoilleen levyllä. Vaikka kriitikot eivät levyä hyväksyneet sen enempää kuin edellisiäkään, albumi myi vahvasti ja sen nimikappale oli menestys. ''[[The Addams Family]]'' -elokuvan soundtrackilla ollut "Addams Groove" oli myös menestys ja lisättiin ''Too Legit to Quit''in vinyylijulkaisuun.
 
Hammer vaihtoi 1990-luvun alussa levymerkkiä [[Giant Records]]ille, ja hip-hopin muuttuvassa hengessä julkaisi aggressiivisemman levyn nimeltä ''Funky Headhunter''.
 
Vuonna [[1995]] Hammer julkaisi ''Inside Out''-levyn, joka sai jälleen huonon vastaanoton kriitikoilta ja myi kehnosti. Giant Records pudotti Hammerin listoiltaan, ja laskevan levynmyynnin ja huolettoman rahankäytön vuoksi Hammerin ajautui vararikkoon [[1996]]. Hammer teki kuitenkin pikaisen paluun hittikokoelma ''Back 2 Back Hitsillä'', joka nostatti Hammer-hysteriaa korkealle. 2000-luvun taitteessa julkaistiin ''Active Duty''-studioalbumi, joka menestyi kohtalaisesti. Hammer jatkaa levytysuraansa ja tällä hetkellä hänen elämästään kuvataan tositv-sarjaa ''Hammertime''. Sarjan ensimmäinen kausi nähtiin Yhdysvalloissa 2009 kesällä.
 
== Diskografia ==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko