Ero sivun ”Wikipedia:Kunnianloukkaus” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 12: Rivi 12:


==Toimintaohjeet==
==Toimintaohjeet==
Kun muokkaat ja luet artikkeleita, pyri olemaan erityisen tarkka kaikkien sellaisten väitteiden osalta, joiden voidaan katsoa olevan loukkaavia tai herjaavia, ja kun huomaat tällaisia väitteitä artikkeleissa ilman asianmukaisia lähteitä, on parempi poistaa ne heti, kuin antaa niiden olla artikkelissa edes <nowiki>{{lähde}}</nowiki>-merkinnöillä varustettuna. Voit varoittaa kunnianloukkaavan tekstin kirjoittajaa lisäämällä hänen keskustelusivulleen [[:Malline:Kunnia|{{<nowiki>Subst:Kunnia</nowiki>}}]]-mallineen.
Kun muokkaat ja luet artikkeleita, pyri olemaan erityisen tarkka kaikkien sellaisten väitteiden osalta, joiden voidaan katsoa olevan loukkaavia tai herjaavia, ja kun huomaat tällaisia väitteitä artikkeleissa ilman asianmukaisia lähteitä, on parempi poistaa ne heti, kuin antaa niiden olla artikkelissa edes <nowiki>{{lähde}}</nowiki>-merkinnöillä varustettuna. Voit varoittaa kunnianloukkaavan tekstin kirjoittajaa lisäämällä hänen keskustelusivulleen {{m|Kunnia|1}}-mallineen.


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 15. huhtikuuta 2010 kello 02.42

Wikipedian tavoite on luoda tietosanakirja, joka noudattaa neutraalia näkökulmaa ja jossa kaikkeen tietoon on liitetty lähteeksi luotettavat primaariset tietolähteet tiedon tarkistettavuuden takaamiseksi.

Kaikkien Wikipedian kirjoittajien tulisi ymmärtää että he ovat itse vastuussa sanoistaan myös silloin kun kirjoittavat Wikipediaan. Wikipediaan kirjoittaessa tulee huomioida esimerkiksi yksityiselämän suojaa koskeva lainsäädäntö ja muu yksityisyyden, rauhan ja kunnian loukkaamisesta laissa säädetty.

Wikipedian käytäntö on poistaa kaikki havaittu herjaava materiaali.

Toimintaohjeet

Kun muokkaat ja luet artikkeleita, pyri olemaan erityisen tarkka kaikkien sellaisten väitteiden osalta, joiden voidaan katsoa olevan loukkaavia tai herjaavia, ja kun huomaat tällaisia väitteitä artikkeleissa ilman asianmukaisia lähteitä, on parempi poistaa ne heti, kuin antaa niiden olla artikkelissa edes {{lähde}}-merkinnöillä varustettuna. Voit varoittaa kunnianloukkaavan tekstin kirjoittajaa lisäämällä hänen keskustelusivulleen {{subst:Kunnia}}-mallineen.

Katso myös