Ero sivun ”Ilmavalokuvaus” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Viite lisätty
Groove (keskustelu | muokkaukset)
p fix
Rivi 1: Rivi 1:
Ilmavalokuvaus on maanpinnalla olevien kohteiden valokuvausta ilmasta. Kamera ei ole tuettu maahan asti. Ilmavalokuvia voidaan ottaa esimerkiksi [[lentokone]]esta, [[helikopteri]]sta, [[kuumailmapallo]]sta, miehittämättömistä radio-ohjattavista lennokeista sekä leijojen tai [[laskuvarjo]]jen avulla.
'''Ilmavalokuvaus''' on maanpinnalla olevien kohteiden valokuvausta ilmasta. Kamera ei ole tuettu maahan asti. Ilmavalokuvia voidaan ottaa esimerkiksi [[lentokone]]esta, [[helikopteri]]sta, [[kuumailmapallo]]sta, miehittämättömistä radio-ohjattavista lennokeista sekä leijojen tai [[laskuvarjo]]jen avulla.

Maanmittauslaitoksella on noin 700000 ilmavalokuvan tietokanta <ref>{{Verkkoviite | Osoite=http://www.maanmittauslaitos.fi/default.asp?id=909 | Nimeke = Ilmakuvaus| Julkaisija = Maanmittauslaitos | Ajankohta = 30.01.2010}}</ref>. Kuvia voi tarkastella [[Kansalaisen Karttapaikka]] -sivuston avulla.



Maanmittauslaitoksella on noin 700&nbsp;000 ilmavalokuvan tietokanta <ref>{{Verkkoviite | Osoite=http://www.maanmittauslaitos.fi/default.asp?id=909 | Nimeke = Ilmakuvaus| Julkaisija = Maanmittauslaitos | Ajankohta = 30.01.2010}}</ref>. Kuvia voi tarkastella [[Kansalaisen Karttapaikka]] -sivuston avulla.


== Katso myös ==
*[[Maisemavalokuvaus]]
*[[Maisemavalokuvaus]]


Rivi 10: Rivi 9:
{{Viitteet}}
{{Viitteet}}


{{tynkä}}
[[Luokka:Valokuvaus]]


[[en:Aerial photography]]
[[bg:Аерофотография]]
[[bg:Аерофотография]]
[[cs:Fotografie ze vzduchu]]
[[cs:Fotografie ze vzduchu]]
Rivi 18: Rivi 18:
[[et:Aerofoto]]
[[et:Aerofoto]]
[[el:Αεροφωτογραφία]]
[[el:Αεροφωτογραφία]]
[[en:Aerial photography]]
[[es:Fotografía#Aplicaciones científicas]]
[[es:Fotografía#Aplicaciones científicas]]
[[fr:Photographie aérienne]]
[[fr:Photographie aérienne]]
Rivi 40: Rivi 41:
[[bat-smg:Aerapuortėgrapėjė]]
[[bat-smg:Aerapuortėgrapėjė]]
[[zh:航拍]]
[[zh:航拍]]



{{tynkä}}

Versio 30. tammikuuta 2010 kello 21.05

Ilmavalokuvaus on maanpinnalla olevien kohteiden valokuvausta ilmasta. Kamera ei ole tuettu maahan asti. Ilmavalokuvia voidaan ottaa esimerkiksi lentokoneesta, helikopterista, kuumailmapallosta, miehittämättömistä radio-ohjattavista lennokeista sekä leijojen tai laskuvarjojen avulla.

Maanmittauslaitoksella on noin 700 000 ilmavalokuvan tietokanta [1]. Kuvia voi tarkastella Kansalaisen Karttapaikka -sivuston avulla.

Katso myös

Viitteet

  1. Ilmakuvaus 30.01.2010. Maanmittauslaitos.
Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.