Kansalaisen Karttapaikka

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kansalaisen Karttapaikka on Maanmittauslaitoksen kuluttajille suuntaama, verkossa toimiva maksuton karttapalvelu. Karttapaikalla voi katsella Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoja, ilmakuvia sekä kiinteistöjen sijaintitietoja.

Karttapaikassa voi hakea karttoja koko Suomesta muun muassa paikannimillä ja koordinaateilla. Tarkemmissa mittakaavoissa kartoille saa näkyviin myös kiinteistöjaotuksen (kiinteistörajat ja kiinteistötunnukset). Karttatasoja voi katsella päällekkäin ja tasojen läpinäkyvyyttä säätämällä luoda mieleisensä karttanäkymän.

Karttapaikassa voi luoda karttaan oman merkinnän ja jakaa sen linkkinä esimerkiksi sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.

Palvelussa voi kohdistaa haun useassa koordinaattijärjestelmässä sekä muuntaa koordinaatteja näiden välillä. Tuetut koordinaattijärjestelmät ovat KKJ1–5, YKJ, ETRS-TM35FIN, ETRS-TM34, ETRS-TM36, ETRS-GK19–31, ja EUREF-FIN (2D).

Palvelu on kaikille avoin ja maksuton, eikä sen käyttö vaadi rekisteröitymistä. Palvelusta voi myös ostaa painettuja karttoja sekä räätälöityjä karttatulosteita.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Maanmittauslaitos: Maanmittauslaitoksen karttapaikka-palvelun sisältö maanmittauslaitos.fi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]