Ero sivun ”Happy Tree Friends” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Juhko (keskustelu | muokkaukset)
lähteetön
Rivi 46: Rivi 46:


=== Flippy ===
=== Flippy ===
'''Flippy''' on vihreä karhu joka luultavasti kärsii skitsofreniasta , takaumista. Aina, kun kuulee/tuntee/näkee jotain sodasta muistuttavaa (esimerkiksi aseen laukauksilta kuulostavia ääniä), tämä "tulee hulluksi"(engl. "flip out"); hänen äänensä muuttuu korkeasta matalaksi, talttahampaat muuttuvat torahampaiksi ja silmiin syttyy "mielipuolinen" katse. Flippy tappaa kaikki lähellään olevat uskoen, että on yhä sodassa. Hän rauhoittuu vasta tapettuaan kaikki tai kuullessaan jonkun voimakkaan äänen. Muuten Flippy on yksi sarjan kilteimmistä ja sosiaalisimmista hahmoista. Hän voitti toisen persoonansa jaksossa "Double whammy" mutta kuoli valitettavasti samaisessa jaksossa. Flippy on Vietnamin sodan veteraani ja allerginen pähkinöille ja/tai Mimelle, kun hän jaksossa "Party Animal, osa 2" juo vahingossa tämän verta, johon on sekoittunut pähkinöitä. Flippy asuu talossa, joka on Lumpyn naapurissa. Hän on tappanut Splendidiä lukuun ottamatta jokaisen hahmon ainakin kerran. Sarjassa Ka-Pow Flippyn toisen persoonan nimeksi mainitaan "Fliqpy". Disco Bearin lisäksi Flippykin on hyvin rikas, mikä käy ilmi jaksossa "Easy for You to Sleigh, osa 2".
'''Flippy''' on vihreä karhu joka luultavasti kärsii skitsofreniasta , takaumista. Aina, kun kuulee/tuntee/näkee jotain sodasta muistuttavaa (esimerkiksi aseen laukauksilta kuulostavia ääniä), tämä "tulee hulluksi"(engl. "flip out"); hänen äänensä muuttuu korkeasta matalaksi, talttahampaat muuttuvat torahampaiksi ja silmiin syttyy "mielipuolinen" katse. Flippy tappaa kaikki lähellään olevat uskoen, että on yhä sodassa. Hän rauhoittuu vasta tapettuaan kaikki tai kuullessaan jonkun voimakkaan äänen. Muuten Flippy on yksi sarjan kilteimmistä ja sosiaalisimmista hahmoista. Hän voitti toisen persoonansa jaksossa "Double whammy" mutta kuoli valitettavasti samaisessa jaksossa. Flippy on Vietnamin sodan veteraani ja allerginen pähkinöille ja/tai Mimelle, kun hän jaksossa "Party Animal, osa 2" juo vahingossa tämän verta, johon on sekoittunut pähkinöitä. Flippy asuu talossa, joka on Lumpyn naapurissa. Hän on tappanut Splendidiä lukuun ottamatta jokaisen hahmon ainakin kerran. Sarjassa Ka-Pow Flippyn toisen persoonan nimeksi mainitaan "FlIqPy". Disco Bearin lisäksi Flippykin on hyvin rikas, mikä käy ilmi jaksossa "Easy for You to Sleigh, osa 2".


=== Lifty ja Shifty ===
=== Lifty ja Shifty ===

Versio 27. marraskuuta 2009 kello 21.12

Happy Tree Friends
Ensimmäisen tuotantokauden DVD-kansi
Ensimmäisen tuotantokauden DVD-kansi
Tyyli animaatiosarja, musta huumori
Kestoaika 1-4 minuuttia (Internet)
7 minuuttia (TV-jaksot)
Luoja(t) Rhode Montijo,
Kenn Navarro,
Aubrey Ankrum
Alkuperämaa  Yhdysvallat Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb

Happy Tree Friends (myös HTF) on yhdysvaltalainen Flash-animaationa toteutettu komediasarja. Sarjan on luonut Mondo Mini Shows.

Sarjassa seikkailee suloisia eläimiä, joiden kohtalona on kuitenkin kokea tuskallinen ja verinen kuolema. Jokaisessa jaksossa esiintyy väkivaltaa ja tämän takia sarjaa ei suositella lapsille. Animaatiosarja on saavuttanut suosiota Internetissä, mutta joitakin jaksoja on esitetty myös televisiossa muutamissa maissa. Animaation väkivaltaisuus on herättyt keskustelua vanhempien keskuudessa. Happy Tree Friendseistä on tehty myös kaksi tuotantokautta, paremmin tunnetun Internet Shorts ja Yhdysvalloissa G4 kanavalla tulevia "Tv series" (Tv-sarja).

Sarjasta on tehty videopeli: Happy Tree Friends: False Alarm

Happy Tree Friendsistä on tehty spin-off-sarja Ka-Pow! joka sisältää uusia hahmoja ja enemmän toimintaa.

Päähahmot

Sarjassa on 20 päähenkilöä. Hahmot ovat suloisia pastellinsävyisiä eläimiä, joista suurin osa on karhuja. Useimmilla hahmoilla on suuret talttahampaat, jotka näkyvät erityisen hyvin niiden hymyillessä ja "Pac- man"- pupillit(joitakin poikkeuksia lukuunottamatta). Happy Tree Friendsissä ei varsinaisesti "puhuta", sillä eläimet suurimmaksi osaksi kiljuvat, nauravat tai puhuvat omaa "kieltään". Joidenkin hahmojen on muutamissa jaksoissa kuitenkin kuultu sanovan jopa kokonaisia lauseita englanniksi.

Cro-marmot

Cro-Marmot on jäätynyt esihistoriallinen vihreä murmeli. Hän ei liiku tai puhu mitään ja on sarjan ensimmäinen ei-animoitu hahmo. Huolimatta jäätyneestä tilastaan, pystyy jotenkin suoriutumaan erinäisistä jokapäiväisistä aktiviteeteista (auton ajaminen, kitaran soittaminen, jäätelön myynti, lumipallojen heittely, jopa trapetsitaiteilu) ilman ongelmia - tosin näitä ei koskaan nähdä suoraan. Jää myös suojaa häntä vaurioilta, joten hän on kuollut sarjassa hyvin harvoin. Cro-Marmot asuu iglussa. Cro-marmot pitää surffaamisesta.

The Mole

The Mole on sokea myyrä ja hänellä on aurinkolasit. Sokeuden lisäksi hän on myös mykkä. Tekee sokeudestaan huolimatta useita töitä joissa tarvitaan hyvää näkökykyä, muun muassa valokuvaaminen ja parturointi. Nämä työt johtavat usein pahoihin hankaluuksiin. Joissakin jaksoissa The Molella on ollut kuulossa vikaa, vaikka hän ei ole kuuro. The Mole asuu kumpareella, jossa on myös autotalli. Hänet on myös nähty asuvan maan alla. The Mole kuolee paljon harvemmin kuin muut sarjan hahmot.

Mime

Mime on violetti poromiimikko. Kuten Cro-Marmot ja The Mole, myös hänkään ei puhu mitään, joten muut hahmot eivät ymmärrä häntä. Puhumisen sijasta hän elehtii paljon. Mime on kuitenkin päästänyt muutamia hiljaisia ääniä jaksoissa Happy Trails ja Out of Sight, Out of Mime. Mime ajaa useimmiten yksipyöräisellä. Hän osaa pantomiimin lisäksi myös jonglöörata, niellä tulta ja muotoilla ilmapalloja. Hän asuu sirkusteltassa, jossa on näkymättömiä huonekaluja. Toisin kuin monet muut hahmot, Mime kuolee yleensä nopeasti ja tuskattomasti ja hänen kuolemansa liittyvät usein päähän.

Lumpy

Lumpy on todella tyhmä hirvi. Yleisin hahmo, esiintyy kaikissa TV-sarjan jaksoissa, paitsi And the Kitchen sink ja Easy for you to Sleigh. Lumpyn sarvet ovat vääntyneet eri suuntiin. Hän on tappanut enemmän hahmoja sarjassa, kuin kukaan muu, useimmiten vahingossa. Useimmiten hänet on nähty älykkyyskykyä tarvittavissa ammateissa, kuten lääkäri ja terapeutti. Lumpy asuu asuntovaunussa, Flippyn naapurissa, mutta hänellä on ollut pari kertaa oma maatila. Lumpy pitää golfin pelaamisesta. Lumpy on jopa niin kömpelö ja tyhmä, ettei edes Flippy saa häntä tapettua, tämä selkiää jaksossa "Hear today, Gone tomorrow". Samaisessa jaksossa Lumpy tulee kuuroksi. Flippy ei ole kertaakaan saanut Lumpyä tapettua, paitsi ehkä jaksossa "Keeping it Reel". Tämäkin jäi erittäin epäselväksi.

Nutty

Nutty on aina sokerihumalassa oleva vaaleanvihreä orava. Nutty kikattaa ja nauraa enemmän kuin puhuu, ja hän itse asiassa puhui ainoan kerran jaksossa "As You Wish, part 1". Hän tekee makeisten eteen yhtään epäröimättä mitä tahansa - vaikka se yleensä johtaakin kuolemaan. Hän ei koskaan syö terveellistä ruokaa ja lisää jokaiseen "liian vähäsokeriseen" ruokaansa pussillisen sokeria. Pitää yllään tikkukaramellia päässään, ja kahta tikkaria poskissaan. Vatsassa on karkkitanko. Pääsi karkinhimostaan eroon jaksossa False Alarm, tosin hurahtaen seuraavaksi videopeleihin. Nutty asuu puun sisälle rakennetussa talossa.

Petunia

Petunia on tyttöhaisunäätä, pitää wunderbaumia kaulassaan ja kukkasta pääsään. Hän on siivousfriikki, pitäen talonsa ja ympäristönsä puhtaana, ja alkaa helposti hyperventiloida, mikäli kaikki ei ole puhdasta. Petunian siivousvimma paisui äärimmilleen jaksossa Wishy Washy. Hän voi tulla hulluksi, jos on liian likaista. Osakseen koitunut eräitä sarjan verisimmistä ja sotkuisimmista kuolemista. Hän asuu puussa. Petunia on ainoa hahmo, joka ei toistaiseksi ole tappanut ketään (paitsi itsensä jaksossa Wishy Washy). Hän on ollut muutaman kerran ihastunut Mimeen.

Giggles

Giggles on maaorava, pitää rusettia päässään, ja on ihastunut Cuddlesiin Fall Out Boyn musiikkivideon The Carpal Tunnel of Love perusteella. Petunia on hänen paras ystävänsä, jonka kanssa hänen on nähty muun muassa myymässä sitruunamehua. Cuddlesin lisäksi Giggles on ollut ihastunut myös The Moleen(jaksossa Blind Date), Russelliin, Mimeen ja Cro-Marmotiin. Giggles yrittää välillä suojella luontoa muiden hahmojen kanssa.

Cuddles

Cuddles on keltainen pupu, jolla on tohvelit aina jalassa. Hän on ensimmäinen sarjaan luotu hahmo. Ihastunut Gigglesiin. Kuollut enemmän kun kukaan muu hahmo sarjassa. Toothyn hyvä ystävä. Hän oli pääosassa jaksossa In a Jam. Eräässä HTF break-jaksossa Cuddles saa videopelistä epileptisen kohtauksen.

Flippy

Flippy on vihreä karhu joka luultavasti kärsii skitsofreniasta , takaumista. Aina, kun kuulee/tuntee/näkee jotain sodasta muistuttavaa (esimerkiksi aseen laukauksilta kuulostavia ääniä), tämä "tulee hulluksi"(engl. "flip out"); hänen äänensä muuttuu korkeasta matalaksi, talttahampaat muuttuvat torahampaiksi ja silmiin syttyy "mielipuolinen" katse. Flippy tappaa kaikki lähellään olevat uskoen, että on yhä sodassa. Hän rauhoittuu vasta tapettuaan kaikki tai kuullessaan jonkun voimakkaan äänen. Muuten Flippy on yksi sarjan kilteimmistä ja sosiaalisimmista hahmoista. Hän voitti toisen persoonansa jaksossa "Double whammy" mutta kuoli valitettavasti samaisessa jaksossa. Flippy on Vietnamin sodan veteraani ja allerginen pähkinöille ja/tai Mimelle, kun hän jaksossa "Party Animal, osa 2" juo vahingossa tämän verta, johon on sekoittunut pähkinöitä. Flippy asuu talossa, joka on Lumpyn naapurissa. Hän on tappanut Splendidiä lukuun ottamatta jokaisen hahmon ainakin kerran. Sarjassa Ka-Pow Flippyn toisen persoonan nimeksi mainitaan "FlIqPy". Disco Bearin lisäksi Flippykin on hyvin rikas, mikä käy ilmi jaksossa "Easy for You to Sleigh, osa 2".

Lifty ja Shifty

Lifty ja Shifty ovat kleptomaaniveljespesukarhut, jotka varastavat tavaroita. Heidät erottaa siitä, että Shiftyllä on fedora- hattu. Hänen äänensä on myös hieman matalampi kuin Liftyn. Yleensä Shifty kuolee ennen Liftyä, paitsi jaksoissa "Milkin It" ja "Who's to Flame?". Hänen kuolemansa ovat myös hitaampia ja tuskallisempia. Usein Shifty on myös se, joka määrää ja sitä vastoin Lifty joutuu tekemään "raskaimmat" työt.

Pop ja Cub

Pop ja Cub ovat karhut. Pop on isäkarhu ja Cub hänen lapsensa. Pop on kovin vastuuton isä, vaikka rakastaakin poikaansa paljon. Hän tappaa poikansa aina vahingossa, joko ali- tai ylihuolehtivaisuudellaan, muttei itse kuole kovin usein.

Sniffles

Sniffles on älykäs muurahaiskarhu, keksijä. Tekee usein hyvin nerokkaita keksintöjä, jotka kuitenkin useimmiten koituvat hänen omaksi kohtalokseen. Sniffles kuoleekin usein hitaasti ja tuskallisesti. Pitää muurahaisista, mutta joutuu kuitenkin niiden tappamaksi aina yrittäessään syödä sellaisen. Yleensä muurahaiset tappavat hänet jotenkin, esim kielen välityksellä. Sniffles asuu metallista tehdyssä talossa, joka muistuttaa puuta. Talon vieressä on antenni.

Toothy

Toothy on lilansävyinen majava, jolla on pisamia ja iso väli hampaissaan. Cuddlesin hyvä ystävä. Ensimmäinen henkilö joka kuoli sarjassa, ja myös kuuluisan "Eye Candy" -jakson päähenkilö. Kuolemat liittyvät usein silmiin tai päähän. Hänellä on myös tapana itkeä äänekkäästi tuntiessaan kipua. Toothy on ainoa hahmo, joka ei ole saanut omaa televisiosarjan jaksoa. Hänelle tehtiin kyllä oma jakso, "Autopsy Turvy", mutta se vaihtui 43 sekunnin kuluttua "Double Whammy, part 2":ksi. Toothy ihailee Splendidiä ja jaksossa "Remains to be Seen" hän pukeutuikin idolikseen.

Handy

Handy on majava, jonka kädet on amputoitu. Tästä huolimatta todella taitava korjaaja. Kun tarvitaan käsiä, Handy tulee pahalle päälle - huolimatta siitä että hän pärjää ilmankin, ainakin aina kun kamera katsoo muualle. Handy on epileptikko, mikä käy ilmi jaksossa "In a Jam, part 2". Hänen kuolemansa liittyvät usein katkenneeksi tai lävistetyksi tulemiseen. Aina, kun Handy on auttanut tyttöhahmoja, nämä halaavat häntä.

Russell

Russell on merirosvosaukko. Päässä silmälappu, toinen käsi on koukku ja molemmat jalat puisia. Pitää kalastamisesta ja simpukoista, joista hänen nimensä tuleekin(engl. mussel). Russellin sanavarasto koostuu pääasiassa "Yar!"- huudahduksista. Hän asuu talossa, joka muistuttaa merirosvolaivaa. Hänen on myös nähty pyörittävän pikaruokaravintolaa jaksossa "Mime to Five".

Flaky

Flaky on erittäin ujo ja pelokas piikkisika-tyttö. Hänen nimensä tulee hilsettä muistuttavista hiutaleista, jotka varisevat Flakystä kaikkialle. Jotkut fanit ovat riidelleet hänen sukupuolestaan, vaikka Happy Tree Friendsin virallisilla sivuilla hänen kerrotaan olevan tyttö (jaksossa Something Fishy käytettiin tätä kiistaa hyödyksi laittamalla Flaky miettimään mihin vessaan hän menisi). Allerginen pähkinöille, samoin kuin Flippy. Yleensä viihtyy poikien seurassa paremmin, kuin tyttöjen. Flaky on yksi sarjan kilteimmistä hahmoista.

Disco Bear

Disco Bear on 1970-luvun discomusiikin suuri ystävä, karhu. Flirttailee Petunian ja Gigglesin kanssa, jotka eivät ole kiinnostuneet hänestä. Disco Bear on erittäin rikas, joka käy ilmi muun muassa jaksossa "Ipso Fatso". Hänellä on talo, joka on rakennettu puun latvoille.

Splendid

Splendid on super-liito-orava. Ei oikein hallitse kykyjään ja aiheuttaa aina enemmän haittaa kuin hyötyä. Splendid on kuollut 1 tai 2 kertaa. Hänen ainoa varma kuolemansa jaksossa "Gems the Breaks" on yksi sarjan sotkuisimmista. Tästä hahmosta on tehty myöskin Spin off-sarja, minkä joissain (ehkä kaikissa) osissa esiintyy tämän vihollinen, Splendont.

Aiheesta muualla