Ero sivun ”Taking Back Sunday” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
DiamonDie (keskustelu | muokkaukset)
siistitty karmeaa kieliasua, wikitystä, päivitetty osin ajantasaiseksi
Rivi 1: Rivi 1:
'''Taking Back Sunday''' on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[alternative rock]] -yhtye. Yhtyeen perustivat 1999 Antonio Longo laulajana, Jesse Lacey basistina ja taustalaulajana, [[John Nolan]] kitaristina, Eddie Reyes kitaristina sekä Stevie D rumpalina. Bändin kokoonpano on sittemmin vaihtunut useita kertoja ja ainoa alkuperäijäsen on Eddie Reyes.
{{Korjattava/Kieli}}
'''Taking Back Sunday''' on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[alternative rock]] -yhtye. Se rakentui vuonna 1999 Antonio Longo laulajana, Jesse Lacey (nykyään laulaa Brand Newssa) basistina ja taustalaulajana, [[John Nolan]] kitaristina, Eddie Reyes kitaristina sekä Stevie D rumpalina.


Heidän ensimmäinen julkaisunsa oli ''Taking Back Sunday EP''. Kuitenkin, kesken Epn teon, yhtye kävi läpi rivien vaidon. Lacey jätti yhtyeen lähteäkseen soittamaan The Rookie Lot'tiin ja hänet korvattiin Adam Lazzaralla ja Mark O'Connel korvasi Stevie D:n rummuissa. Viisi kappaletta sisältävä EP vihdoin julkaistiin helmikuussa 2001, se ei kuitenkaan tuottanut mainetta yhtyeelle.
Bändin ensimmäinen julkaisu oli ''Taking Back Sunday EP''. Kesken EP:n teon yhtye kävi läpi rivien vaihdon. Lacey jätti yhtyeen ja hänet korvattiin Adam Lazzaralla. Mark O'Connel puolestaan korvasi Stevie D:n rummuissa. Viisi kappaletta sisältävä EP julkaistiin vihdoin helmikuussa 2001, mutta se ei saavuttanut kummoista suosiota. Kun bändin ensimmäinen albumi oli julkaistu, Taking Back Sunday kävi taas läpi rivien vaihdoksen. Sen jälkeen kun Longo oli erotettu yhtyeestä, Reyes siirsi Lazzarran johtavaksi vokalistiksi ja hankki Shaun Cooperin soittamaan bassoa.


Yhtye julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa ''Tell All Your Friends'' (tuottajana Sal Villaneuva Victory Recordsilta) vuonna 2002 ja se menestyi jo hieman paremmin. Vuosi 2004 oli menestyksekäs Taking Back Sundaylle. Heidän toinen albuminsa ''Where You Want To Be'' julkaistiin 27. kesäkuuta Victory Recordsilla. Se oli tyyliltään erilainen kuin ensimmäinen albumi ja menestyi hyvin. ''A Decade Under The Influence, Where You Want To Be'' saavutti 3. sijan [[Billboard]]-albumilistalla ja sitä myytiin 163 000 kappaletta.
Kun heidän ensimmäinen albuminsa oli julkaistu, Taking Back Sunday kävi taas läpi rivien vaihdoksen. Sen jälkeen kun Longo oli erotettu yhtyeestä. Reyes siirsi Lazzarran johtavaksi vokalistiksi ja sitten hankki Shaun Cooperin soittamaan bassoa.


Taking Back Sunday saavutti lisää huomiota esiintyessään [[Jimmy Kimmel Live!]] ja [[Loveline]]-talkshow'ssa sekä antamalla biisinsä ''This Photograph Is A Proof (I Know You Know'' Spiderman 2 -elokuvan soundtrackille. ''Your Own Disaster'' taas päätyi [[Elektra]]n soundtrackille ja alkuperäisversio ''Error: Operator'' pääsi mukaan sekä [[Ihmeneloset]]-elokuvan soundtrackille että -videopeliin. Vuonna 2007 ''What's It Feel Like to Be a Ghost?'' kappale oli mukana [[Transformers]]-elokuvan soundtrackille, vaikkei kappale esiintynyt elokuvassa.
Yhtye julkaisi ensimmäisen kokonaisen albuminsa, Tell All Your Friends (Sal Villaneuva tuottajana Victory Recordsilta), vuonna 2002. Tell All Your Friends toi yhtyeelle hieman menestyksen makua. Kun John ja Shaun jättivät jo valmiiksi sekaisen yhtyeen, videon "You're So Last Summer" kuvaukset viivästyivät. Kuitenkin, Fred Mascherino kitaristina ja Matt Rubano basistina, video saatiin valmiiksi.

Vuosi 2004 oli menestyksekäs vuosi Taking Back Sundaylle. Heidän toinen albuminsa, "Where You Want To Be" julkaistiin Kesäkuun 27. päivä Victory Recordsilla. Kuitenkin, kuulostaen hieman erilaiselta kuin ensimmäinen albumi, toinen albumi menestyi hyvin. "A Decade Under The Influence, Where You Want To Be" saavutti 3. sijan Bilboard 200 albums chartissa ja 163 000 kappaletta myytiin.

Taking Back Sunday saavutti lisää huomiota esiintyessään [[Jimmy Kimmel Live and Loveline]] talkshowssa, sekä antamalla biisinsä "This Photograph Is A Proof (I Know You Know" Spiderman 2 -elokuvan soundtrackille. "Your Own Disaster" taas päätyi Elektran soundtrackille ja alkuperäisversio "Error: Operator" päätyi sekä Ihmeneloset elokuvan soundtrackille että videopeliin. Instrumentaaliversio kappaleesta on myös pelin taustamusiikkina käytetty. 2007 "What's It Feel Like to Be a Ghost?" kappale päätyi Transformers elokuvan soundtrackille, vaikkei kappale esiintynyt elokuvassa.


==Kokoonpano==
==Kokoonpano==
Rivi 25: Rivi 20:
* ''Where You Want to Be'' ([[2004]])
* ''Where You Want to Be'' ([[2004]])
* ''Louder Now'' ([[2006]])
* ''Louder Now'' ([[2006]])
* ''New Again'' ([[2009]])


===EP:t===
===EP:t===
Rivi 34: Rivi 30:


===Singlet===
===Singlet===
* "Timberwolves at New Jersey" (2002)
* Timberwolves at New Jersey (2002)
* "Great Romances of the 20th Century" (2002)
* Great Romances of the 20th Century (2002)
* "Cute Without the 'E' (Cut From the Team)" (2002)
* Cute Without the 'E' (Cut From the Team) (2002)
* "You're So Last Summer" (2003)
* You're So Last Summer (2003)
* "A Decade Under the Influence" (2004)
* A Decade Under the Influence (2004)
* "This Photograph is Proof" (2004)
* This Photograph is Proof (2004)
* "Set Phasers to Stun" (2005)
* Set Phasers to Stun (2005)
* "MakeDamnSure" (2006)
* MakeDamnSure (2006)
* My Blue Heaven (2007)
* Sink Into Me (2009)
* Where My Mouth Is (2009)


{{tynkä/Yhtye}}
{{tynkä/Yhtye}}

Versio 9. lokakuuta 2009 kello 11.50

Taking Back Sunday on yhdysvaltalainen alternative rock -yhtye. Yhtyeen perustivat 1999 Antonio Longo laulajana, Jesse Lacey basistina ja taustalaulajana, John Nolan kitaristina, Eddie Reyes kitaristina sekä Stevie D rumpalina. Bändin kokoonpano on sittemmin vaihtunut useita kertoja ja ainoa alkuperäijäsen on Eddie Reyes.

Bändin ensimmäinen julkaisu oli Taking Back Sunday EP. Kesken EP:n teon yhtye kävi läpi rivien vaihdon. Lacey jätti yhtyeen ja hänet korvattiin Adam Lazzaralla. Mark O'Connel puolestaan korvasi Stevie D:n rummuissa. Viisi kappaletta sisältävä EP julkaistiin vihdoin helmikuussa 2001, mutta se ei saavuttanut kummoista suosiota. Kun bändin ensimmäinen albumi oli julkaistu, Taking Back Sunday kävi taas läpi rivien vaihdoksen. Sen jälkeen kun Longo oli erotettu yhtyeestä, Reyes siirsi Lazzarran johtavaksi vokalistiksi ja hankki Shaun Cooperin soittamaan bassoa.

Yhtye julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa Tell All Your Friends (tuottajana Sal Villaneuva Victory Recordsilta) vuonna 2002 ja se menestyi jo hieman paremmin. Vuosi 2004 oli menestyksekäs Taking Back Sundaylle. Heidän toinen albuminsa Where You Want To Be julkaistiin 27. kesäkuuta Victory Recordsilla. Se oli tyyliltään erilainen kuin ensimmäinen albumi ja menestyi hyvin. A Decade Under The Influence, Where You Want To Be saavutti 3. sijan Billboard-albumilistalla ja sitä myytiin 163 000 kappaletta.

Taking Back Sunday saavutti lisää huomiota esiintyessään Jimmy Kimmel Live! ja Loveline-talkshow'ssa sekä antamalla biisinsä This Photograph Is A Proof (I Know You Know Spiderman 2 -elokuvan soundtrackille. Your Own Disaster taas päätyi Elektran soundtrackille ja alkuperäisversio Error: Operator pääsi mukaan sekä Ihmeneloset-elokuvan soundtrackille että -videopeliin. Vuonna 2007 What's It Feel Like to Be a Ghost? kappale oli mukana Transformers-elokuvan soundtrackille, vaikkei kappale esiintynyt elokuvassa.

Kokoonpano

  • Adam Lazzara - laulu
  • Matt Fazzi - kitara, laulu
  • Eddie Reyes - kitara
  • Mark O'Connell - rummut
  • Matt Rubano - basso

Diskografia

Albumit

  • Tell All Your Friends (2002)
  • Where You Want to Be (2004)
  • Louder Now (2006)
  • New Again (2009)

EP:t

  • Taking Back Sunday (2001)
  • Lullaby (2001)

Demot

  • Taking Back Sunday (2002)

Singlet

  • Timberwolves at New Jersey (2002)
  • Great Romances of the 20th Century (2002)
  • Cute Without the 'E' (Cut From the Team) (2002)
  • You're So Last Summer (2003)
  • A Decade Under the Influence (2004)
  • This Photograph is Proof (2004)
  • Set Phasers to Stun (2005)
  • MakeDamnSure (2006)
  • My Blue Heaven (2007)
  • Sink Into Me (2009)
  • Where My Mouth Is (2009)
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.