Taking Back Sunday

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taking Back Sunday
Taking Back Sunday esiintymässä vuonna 2007.
Taking Back Sunday esiintymässä vuonna 2007.
Tiedot
Toiminnassa 1999–
Tyylilaji vaihtoehtorock, post-hardcore, emo, pop-punk
Kotipaikka Yhdysvallat Long Island, New York
Laulukieli englanti
Jäsenet

Adam Lazzara
John Nolan
Eddie Reyes
Shaun Cooper
Mark O'Connell

Entiset jäsenet

Matthew Rubano
Fred Mascherino
Antonio Longo
Jesse Lacey
Steven DeJoseph
Matthew Fazzi

Levy-yhtiö

Warner Bros. Records
Victory Records
Interscope Records

Aiheesta muualla
Kotisivut

Taking Back Sunday on yhdysvaltalainen alternative rock -yhtye. Sen perustivat vuonna 1999 Antonio Longo laulajana, Jesse Lacey basistina ja taustalaulajana, John Nolan kitaristina, Eddie Reyes kitaristina sekä Stevie D rumpalina. Yhtyeen kokoonpano on sittemmin vaihtunut useita kertoja ja ainoat alkuperäisjäsenet ovat Eddie Reyes ja John Nolan.

Yhtyeen ensimmäinen julkaisu oli Taking Back Sunday EP. Kesken EP:n teon yhtye kävi läpi rivien vaihdon. Lacey jätti yhtyeen ja hänet korvattiin Adam Lazzaralla. Mark O’Connell puolestaan korvasi Stevie D:n rummuissa. Viisi kappaletta sisältävä EP julkaistiin vihdoin helmikuussa 2001, mutta se ei saavuttanut kummoista suosiota. Kun yhtyeen ensimmäinen albumi oli julkaistu, se kävi jälleen läpi rivien vaihdoksen. Sen jälkeen kun Longo oli erotettu yhtyeestä, Reyes siirsi Lazzarran johtavaksi laulajaksi ja hankki Shaun Cooperin soittamaan bassoa.

Taking Back Sunday julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa Tell All Your Friends (tuottajana Sal Villaneuva Victory Recordsilta) vuonna 2002 ja se menestyi jo hieman paremmin. Vuosi 2004 oli yhtyeelle menestyksekäs. Heidän toinen albuminsa Where You Want To Be julkaistiin 27. kesäkuuta Victory Recordsin kustantamana ja vaikka se erosi tyyliltään jonkin verran ensimmäisestä albumista, se menestyi kaupallisesti hyvin. ”A Decade Under The Influence” -singlen myötävaikutuksella Where You Want To Be saavutti kolmannen sijan Billboardin albumilistalla ja sitä myytiin 163 000 kappaletta.

Taking Back Sunday saavutti lisää huomiota esiinnyttyään Jimmy Kimmel Live! ja Loveline-talkshow’issa sekä annettuaan kappaleensa ”This Photograph Is A Proof (I Know You Know)” Spider-Man 2 -elokuvan soundtrackille. ”Your Own Disaster” puolestaan päätyi Elektran soundtrackille ja ”Error: Operator” pääsi mukaan sekä Fantastic Four -elokuvan että siihen perustuvan videopelin soundtrackille. Vuonna 2007 ”What’s It Feel Like to Be a Ghost?” -kappale oli mukana Transformers-elokuvan soundtrackille, vaikkei kappale esiintynyt elokuvassa.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Adam Lazzara – laulu
  • John Nolan – kitara, taustalaulu, koskettimet
  • Eddie Reyes – rytmikitara
  • Mark O’Connell – rummut, perkussiot
  • Shaun Cooper – basso

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.