Ero sivun ”Seikun sahan kapearaiteinen rautatie” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sections, wording, links
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
(Sections, wording, links)
'''Seikun sahan kapearaiteinen rautatie''' oli [[pori]]laisen Seikun [[saha (teollisuus)|sahalaitoksen]] oma, laajimmillaan 15 km laajuinen [[raideleveys|kapearaiteisten]] ratojen verkko. Tämän radan erikoisuus oli se, että se paikoitellen oli kolmikiskorakenteinen eli samalla radalla saattoi liikennöidä [[raideleveys|sekä leveä- että kapearaiteisia]] junia.
 
== Vetokalusto ==
Tämän radan erikoisuus oli se, että se paikoitellen oli kolmikiskorakenteinen eli samalla radalla saattoi liikennöidä sekä leveä- että kapearaiteisia junia.
Tehtaalla oli viisikin omaa kapearaideveturia ja yksi leveäraideveturi. Yksi kapearaidevetureista oli englantilaisperäinen numero 3, Planet (F C Hibbert, 0-4-0dm).
 
Tehtaalla oli viisikin omaa kapearaideveturia ja yksi leveäraideveturi. Laitokseen liittyi Kokemäenjoen toisella rannalla sijaitseva Isonsannan saha, jolla oli omaa kapearaideverkkoa 12,3 km. Sahat yhdisti joen poikki kulkenut kapearaiteinen junalautta.
 
Mikään laitoksen vetureista ei kelvannut [[sotakorvaus|sotakorvauksena]] ja kapearaideliikenne loppui vuonna 1962. Viimeisenä kapearaideveturina ajoi englantilaisperäinen numero 3, Planet (F C Hibbert, 0-4-0dm).
 
Nykyisin radalla on yksi [[Move250B]] (Valmet 201/1982, 0-4-0dh), joka on VR:lle toimitetun [[Tve4]] –veturimallin alustalle, korille ja pyörästölle rakennettu, hiukan tehokkaammalla koneella varustettu [[teollisuusveturi]].
 
Aiemmin palvellut Move 51h, (510/1953, 0-6-0dh), ”Murinamylly”, lahjoitettiin Haapamäen Museoveturiyhdistykselle <ref>[http://www.haapamaenmuseoveturiyhdistys.fi/ Haapamaenmuseoveturiyhdistys.fi] TervetuloaHaapamäen museovarikolle.Museoveturiyhdistys ry</ref> ja ajoi Porista Haapamäelle omin konein – herättäen matkalla [[junasuorittaja|junasuorittajissa]] suurta kummastusta:
{{sitaatti|Mikä kumma sieltä oikein tulee kun graafisessa aikataulussa on pelkkä vaakasuora viiva?}}
 
[[Kuva:Murinamylly.jpg|thumb|Seikun sahan Move51h "Murinamylly" Haapamäen veturitallissa]]
 
== Radan loppu ==
Mikään laitoksen vetureista ei kelvannut [[sotakorvaus|sotakorvauksena]] ja kapearaideliikenne loppui vuonna 1962. Viimeisenä kapearaideveturinaViimeistä junaa ajoi englantilaisperäinenveturi numero 3, Planet (F C Hibbert, 0-4-0dm).
 
== Isonsannan sahan rata ja Junalautta ==
Tehtaalla oli viisikin omaa kapearaideveturia ja yksi leveäraideveturi. Laitokseen liittyi Kokemäenjoen toisella rannalla sijaitseva Isonsannan saha, jolla oli omaa kapearaideverkkoa 12,3 km. Sahat yhdisti joen poikki kulkenut kapearaiteinen junalautta.
 
==Lähteet==
* Markku Nummelin: Kapearaiteiset rautatiet{{lähde tarkemmin}}
* Olavi Kilpiön rautatiekokoelmat{{lähde tarkemmin}}
 
===Viitteet===
{{viitteet}}
 
==Katso myös==
* [[raideleveys|Raideleveydet]] Sisältää tietoa Suomen kapearaiteisista radoista
 
[[Luokka: Suomen kapearaiteiset rautatiet]]

Navigointivalikko