Ero sivun ”Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: '''Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä''' (UEN, {{k-en|Union for Europe of the Nations Group}}) on Euroopan parlamentin oikeistolainen, euroskeptine…
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä''' (UEN, {{k-en|Union for Europe of the Nations Group}}) on [[Euroopan parlamentti|Euroopan parlamentin]] oikeistolainen, euroskeptinen ryhmä.
'''Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä''' (UEN, {{k-en|Union for Europe of the Nations Group}}) on [[Euroopan parlamentti|Euroopan parlamentin]] oikeistolainen, euroskeptinen ryhmä. Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansalliskonservatiivien [[Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta]] (AEN) -yhteistyöelimeen.


Vuonna 1999 perustetun ryhmän ajavina voimina on pidetty Irlannin Fianna Fáilia ja Italian Alleanza Nazionalea. Puolan liityttyä Euroopan unioniin puolalaiset nousivat ryhmän suurimmaksi kansallisuudeksi.
Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansalliskonservatiivien [[Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta]] (AEN) -yhteistyöelimeen.
Ryhmässä on kuitenkin merkittäviä poliittisia erovaisuuksia. Laajasti ottaen se on kansalliskonservatiivinen, ja joidenkin jäsenten lausunnot ovat aiheuttaneet kotimaassa kritiikkiä Fianna Fáilia kohtaan.

==Jäsenet==
* [[Dansk Folkeparti]], Tanska
* [[Fianna Fáil]], Irlanti
* [[Alleanza Nazionale]], Italia
* [[Lega Nord]], Italia
* [[La Destra]], Italia
* [[Tēvzemei un Brīvībai]], Latvia
* [[Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga]], Liettua
* [[Tvarka ir teisingumas]], Liettua
* [[Laki ja oikeus]], Puola
* [[Puolalaisten perheiden liiga]], Puola
* [[Itsepuolustus (puolue)|Itsepuolustus]], Puola
* [[Polskie Stronnictwo Ludowe "Piast"]], Puola


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
Rivi 7: Rivi 22:


{{Europarlamenttiryhmät}}
{{Europarlamenttiryhmät}}
{{tynkä/EU}}
[[Luokka:Europarlamenttiryhmät]]
[[Luokka:Europarlamenttiryhmät]]
[[en:Union for Europe of the Nations]]
[[en:Union for Europe of the Nations]]

Versio 14. kesäkuuta 2009 kello 17.52

Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä (UEN, engl. Union for Europe of the Nations Group) on Euroopan parlamentin oikeistolainen, euroskeptinen ryhmä. Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansalliskonservatiivien Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta (AEN) -yhteistyöelimeen.

Vuonna 1999 perustetun ryhmän ajavina voimina on pidetty Irlannin Fianna Fáilia ja Italian Alleanza Nazionalea. Puolan liityttyä Euroopan unioniin puolalaiset nousivat ryhmän suurimmaksi kansallisuudeksi. Ryhmässä on kuitenkin merkittäviä poliittisia erovaisuuksia. Laajasti ottaen se on kansalliskonservatiivinen, ja joidenkin jäsenten lausunnot ovat aiheuttaneet kotimaassa kritiikkiä Fianna Fáilia kohtaan.

Jäsenet

Aiheesta muualla

Malline:Tynkä/EU