Ero sivun ”Saalinki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
4 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Saalingin kärjessä ja joskus myös puolivälissä on nostimet viireille. Oikeanpuoleinen saalinki on arvokkaampi: siihen nostetaan [[komentoviiri|komento-]] [[pätevyysviiri|pätevyys]]- ja [[seuraviiri]]t. Vasemmanpuoleinen saalinki on merkinantoa varten; sinne voi nostaa vaikkapa destinaatiolipun eli ulkomaille mennessä nostettavan kohdemaan pienoislipun. Ulkomailla oltaessa omat viirit siirretään vasempaan saalinkiin ja kyseisen maan lippu eli ns. kohteliaisuuslippu nostetaan oikealle puolelle.
[[Kuva:Viiristo.png|thumb|'''Helsingin Navigaattorit ry''':n viirit saalingissa arvojärjestyksessä: ylimpänä seuran [[kommodori]]n leveäviiri, sen alla Suomen Navigaatioliiton avomerilaivurin viiri kommodorin tunnuksella ja alimpana [[Seuraviiri]]]]
Viirien järjestys on tärkeä: ylimmäksi tulee aina [[pursilippu|pursilipusta]] johdettu eli veneenomistajan, kunniajäsenen, [[kommodori]]n tai varakommodorin viiri, sen alle [[pätevyysviiri]] ja alimmaksi [[seuraviiri]].
 
Samoin jos ulkomailla vuokraa veneen niin oman maan lipun voi nostaa oikeanpuoleiseen saalinkiin; perälippunahan on silloin sen maan lippu mihin vene on rekisteröity. Jos taas siirtyy esimerkiksi [[Kreikka]]an rekisteröidyllä veneellä [[Italia]]n vesille, oma lippu siirretään vasempaan saalinkiin ja Italian kohteliaisuuslippu tulee oikeanpuoleiseen.
16 347

muokkausta

Navigointivalikko