Ero sivun ”Jeesus ja Josefine” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Toveri (keskustelu | muokkaukset)
p linkitys
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 21: Rivi 21:
* [http://www.dtv.dk]
* [http://www.dtv.dk]


{{tynkä}}
{{tynkä/Televisio}}


[[Luokka:Lastenohjelmat]]
[[Luokka:Lastenohjelmat]]

Versio 1. huhtikuuta 2007 kello 12.47

Jeesus ja Josefine on vuonna 2004 tuotettu tanskalainen lasten jouluaiheinen tv-sarja. Sarja oli viime vuoden suosituin ohjelma Tanskassa ja sitä esitettiin Tanskassa Dtv:ssä. Suomessa sarjan esitti |TV2.

Sarja kertoo 12-vuotiaasta tytöstä Josefinesta (Pernille Kaae Høier), jonka syntymäpäivä on 24. joulukuuta niin kuin perinteen mukaan Jeesuksellakin, josta hänen äitinsä Louise puhuu paljon, koska tämä on pappi.

Josefinesta ei ole mukavaa, että syntymäpäivä on samana päivänä kuin Jeesuksella, koska hän ei voi jouluaattona pitää syntymäpäiväjuhliaan. Josefinella on myös pikku-veli Lukas ja isä Jesper. Ja hänellä on myös hyvä ystävä Oskar (Rasmus Ott).

Pian Josefine löytää aikakoneen, jolla hän matkaa kaksituhatta vuotta ajassa taaksepäin Nasaretin kaupunkiin Israeliin, missä keisari Augustus suorittaa verollepanoa ja Joosef on vaimonsa Marian kanssa etsimässä yösijaa. Pian Josefine matkustaa takaisin Nasaretiin ja tutustuu Jeesukseen. (Jeesuksen rooli: Sebastian Aagaard).

Pian heistä tulee hyviä ystäviä ja he ihastuvat toisiinsa, mutta Josefine tajuaa, että se ei ole järkevää, koska he ovat hyvin erillaisia ihmisiä.

Pian Jeesus matkustaa Tanskaan, jossa Josefine asuu ja Josefine esittelee nykyisyyttä Jeesukselle. Pian he menevät kirkkoon, jossa Jeesus ristissä kukoistaa alttarilla.

Josefine kertoo, että Jeesus ristiinnaulitaan, kun tästä kasvaa vanha ja viisas mies. Jeesus ei usko Josefinea ja sanoo, ettei tahdo olla enää Jumalan poika.

Josefine palaa takaisin Tanskaan, mutta kaikki on muuttunut. Kaikki hoipertelevat punaisissa univormuissa, haukkuvat toisiaan eivätkä edes tunne toisiaan. Josefine palaa Israeliin ja yrittää selittää Jeesukselle, ettei ole hänen syynsä, että Jeesus ristiinnaulitaan. Melkein kaikki näyttää olevan hyvin, mutta pulmia tulee matkaan...

Aiheesta muualla

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.