Ero sivun ”Kenttä ja kasarmi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kh
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kenttä ja kasarmi''' on [[Pentti Haanpää]]n kirjoittama novellikokoelma vuodelta [[1928]]. Kirja aiheutti aikanaan valtavaa kohua jakaen ihmiset sen puoltajiksi ja vastustajiksi. Haanpää ei suostunut silloin [[WSOY]]:n vaatimiin poistoihin tekstissä, jolloin kirjan kustansi sosiaalidemokraattinen [[Kansanvalta]]. WSOY:n vaatimat poistot olisivat koskeneet uskallettuja sotilashuumorin ilmauksia. Silloiset isänmaalliset piirit loukkaantuivat syvästi kirjan sisällöstä, ja Haanpää oli kustannuskiellossa 1930-1935. Tämän aikana useat eri kustantamot hylkäsivät Haanpään kirjoittaman ''Noitaympyrät''-teoksen (kirjoitettu 1931, julk. 1956).
'''Kenttä ja kasarmi''' on [[Pentti Haanpää]]n kirjoittama novellikokoelma vuodelta [[1928]]. Novellit sijoittuvat silloiseen Suomen armeijaan, jota ne kuvaavat kyynisen humoristisesti. Kirja aiheutti aikanaan valtavaa kohua jakaen ihmiset sen puoltajiksi ja vastustajiksi. Haanpää ei suostunut silloin [[WSOY]]:n vaatimiin poistoihin tekstissä, jolloin kirjan kustansi sosiaalidemokraattinen [[Kansanvalta]]. WSOY:n vaatimat poistot olisivat koskeneet uskallettuja sotilashuumorin ilmauksia. Silloiset isänmaalliset piirit loukkaantuivat syvästi kirjan sisällöstä, ja Haanpää oli kustannuskiellossa 1930-1935. Tämän aikana useat eri kustantamot hylkäsivät Haanpään kirjoittaman ''Noitaympyrät''-teoksen (kirjoitettu 1931, julk. 1956).


==Kirjallisuuslähteet==
==Kirjallisuuslähteet==

Versio 29. maaliskuuta 2007 kello 12.48

Kenttä ja kasarmi on Pentti Haanpään kirjoittama novellikokoelma vuodelta 1928. Novellit sijoittuvat silloiseen Suomen armeijaan, jota ne kuvaavat kyynisen humoristisesti. Kirja aiheutti aikanaan valtavaa kohua jakaen ihmiset sen puoltajiksi ja vastustajiksi. Haanpää ei suostunut silloin WSOY:n vaatimiin poistoihin tekstissä, jolloin kirjan kustansi sosiaalidemokraattinen Kansanvalta. WSOY:n vaatimat poistot olisivat koskeneet uskallettuja sotilashuumorin ilmauksia. Silloiset isänmaalliset piirit loukkaantuivat syvästi kirjan sisällöstä, ja Haanpää oli kustannuskiellossa 1930-1935. Tämän aikana useat eri kustantamot hylkäsivät Haanpään kirjoittaman Noitaympyrät-teoksen (kirjoitettu 1931, julk. 1956).

Kirjallisuuslähteet

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.