Ero sivun ”Ranuan kristillinen kansanopisto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Rehtorit: Linkkilisäys - Alaranta
Kh + linkki
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta   Edistynyt mobiilimuokkaus 
Rivi 14: Rivi 14:
|kotisivut = http://www.rakro.fi/
|kotisivut = http://www.rakro.fi/
}}
}}
'''Ranuan kristillinen kansanopisto''' sijaitsee [[Ranua]]n [[Kirkonkylä (Ranua)|kirkonkylällä]] [[Ranuanjärvi|Ranuanjärven]] pohjoisrannalla. Opisto on pääasiassa nuorille tarkoitettu yleissivistävää aikuiskoulutusta antava [[sisäoppilaitos]]. Se aloitti toimintansa elokuussa 1987 ja on [[Pohjois-Suomi|Pohjois-Suomen]] nuorin kansanopisto. Ranuan kansanopiston perusoppijaksolla on vuosittain noin 115 opiskelijaa.
'''Ranuan kristillinen kansanopisto''' sijaitsee [[Ranua]]n [[Kirkonkylä (Ranua)|kirkonkylällä]] [[Ranuanjärvi|Ranuanjärven]] pohjoisrannalla. Opisto on pääasiassa nuorille tarkoitettu yleissivistävää aikuiskoulutusta antava [[sisäoppilaitos]], jonka perusoppijaksolla on vuosittain noin 115 opiskelijaa. Opisto aloitti toimintansa elokuussa 1987 ja on [[Pohjois-Suomi|Pohjois-Suomen]] nuorin kansanopisto.


Kansanopiston taustayhteisö on [[Vanhoillislestadiolaisuus|vanhoillislestadiolainen herätysliike]], jonka arvojen perusta on [[raamattu|Jumalan sana]].<ref>[http://www.rakro.fi/ Ranuan kr. kansanopisto] Opiston sivut</ref>
Ranuan kristillisen kansanopiston taustayhteisö on [[Vanhoillislestadiolaisuus|vanhoillislestadiolainen herätysliike]], jonka arvojen perusta on [[raamattu|Jumalan sana]].<ref>[http://www.rakro.fi/ Ranuan kr. kansanopisto] Opiston sivut</ref>
Ranuan kr. kansanopiston ympärillä järjestetään heinäkuun lopulla maakunnalliset opistoseurat.{{Lähde}}
Kansanopiston ympärillä järjestetään vuosittain heinäkuun lopulla [[opistoseurat|maakunnalliset opistoseurat]].


Opistossa opiskellaan yleensä yksi lukuvuosi, elokuun lopusta toukokuun alkuun. Opistolla järjestetään myös lyhytkursseja opistolaisten loma-aikoina <ref>[https://lyhytkurssille.fi/ Lyhytkurssit]</ref>.
Ranuan kristillisessä kansanopistossa opiskellaan yleensä yksi lukuvuosi, elokuun lopusta toukokuun alkuun. Opistolla järjestetään myös lyhytkursseja opistolaisten loma-aikoina<ref>[https://lyhytkurssille.fi/ Lyhytkurssit]</ref>.


==Rehtorit==
==Rehtorit==

Versio 9. huhtikuuta 2021 kello 18.25

Ranuan kristillinen kansanopisto
Rehtori Harri Isopahkala
Verkkosivut

Ranuan kristillinen kansanopisto sijaitsee Ranuan kirkonkylällä Ranuanjärven pohjoisrannalla. Opisto on pääasiassa nuorille tarkoitettu yleissivistävää aikuiskoulutusta antava sisäoppilaitos, jonka perusoppijaksolla on vuosittain noin 115 opiskelijaa. Opisto aloitti toimintansa elokuussa 1987 ja on Pohjois-Suomen nuorin kansanopisto.

Ranuan kristillisen kansanopiston taustayhteisö on vanhoillislestadiolainen herätysliike, jonka arvojen perusta on Jumalan sana.[1] Kansanopiston ympärillä järjestetään vuosittain heinäkuun lopulla maakunnalliset opistoseurat.

Ranuan kristillisessä kansanopistossa opiskellaan yleensä yksi lukuvuosi, elokuun lopusta toukokuun alkuun. Opistolla järjestetään myös lyhytkursseja opistolaisten loma-aikoina[2].

Rehtorit

Rehtorit
Nimi Toimivuodet
Timo Tuomisto 1987–2001
Juhani Alaranta 2001–2008
Eero Nuolioja 2008–2016
Harri Isopahkala 2016–

Lähteet

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.