Ero sivun ”Luettelo televisiosarjan Tontut jaksoista” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 84: Rivi 84:


=== 27. Tuomari Klaus ===
=== 27. Tuomari Klaus ===
Tonttusarjassa siiryttään seuraamaan tuomaritonttu Klausin ja hänen ystäviensä seikkailuja tonttumetsän uumenissa. Ensimmäisessä jaksossa kerrotaan, miten Klaus on tavannut avustajatonttu Dannyn ja joutsenystävänsä Henryn.
Tonttusarjassa siirryttään seuraamaan tuomaritonttu Klausin ja hänen ystäviensä seikkailuja tonttumetsän uumenissa. Ensimmäisessä jaksossa kerrotaan, miten Klaus on tavannut avustajatonttu Dannyn ja joutsenystävänsä Henryn.


=== 28. Matka Kanadaan ===
=== 28. Matka Kanadaan ===

Versio 15. helmikuuta 2021 kello 21.48

Tämä on luettelo televisiosarjan Tontut jaksoista.

1. tuotantokausi

1. Esittely

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan sarjan päähenkilöön Taavi-tonttuun ja tonttujen elämään. Jaksossa esitellään muun muassa Taavin perhe, Viuhu-kettu ja peikot.

2. Pieni velho

Taavi on ohikulkumatkalla takametsässä, ja jää Viuhun kanssa peikkojen virittämään ansaan. Joutsenet näkevät Taavin ja rientävät kertomaan asiasta Taavin Liisa-vaimolle.

3. Italiainen tyttö

Taavi matkaa Italiaan pelastaakseen nuoren tonttutytön hengen, joka on saanut myrkytyksen ihmisten tuholaistorjunta-aineista.

4. Peikkovauva

Peikkovauva on jäänyt loukkuun joen keskellä olevalle kivenjyrkänteelle, ja Taavi tarjoutuu auttamaan.

5. Kodin rakennuspuuhissa

Taavi kertoo, kuinka tontut rakentavat kotinsa. Hän saa myöhemmin viestin loukkaantuneesta metsäkauriista ja lähtee yhdessä Liisan kanssa auttamaan.

6. Tonttujen häät

Taavi ja Liisa kutsutaan ystävien häihin, jonne myös peikot saapuvat kuokkimaan.

7. Lapsenlapsi kyläilemässä

Taavin ja Liisan lapsenlapsi Susanna tulee vierailulle.

8. Musta järvi

Taavi saa kutsun tonttukuninkaalta, jolta on varastettu kaikki kulta-aarteet. Varkaita ovat olleet peikot, joilta Taavi lähtee hakemaan aarteita takaisin.

9. Metsälampi

Taavi kertoo tonttujen askareista, kuten savenvalamisesta ja kynttilöiden valmistamisesta. Mennessään pelastamaan metsäkauriin vasaa Taavi huomaa Viuhun saaneen myrkytyksen. Myrkyttäjä on Mölli-peikko, jolle Taavi päättää antaa opetuksen ja pyytää siihen apua Keijukuninkaalta.

10. Tonttulääkärit

Metsässä leviää huhu, jonka mukaan Taavi lopettaisi lääkärin uransa, ja hänen veljenpoikansa kotitonttu Joonatan astuisi hänen tilalleen. Joonatanista tulee kyllä aikanaan lääkäri Taavin opastuksella, mutta Taavi ei ole lopettamassa uraansa lähiaikoina. Joonatan ei oikein innostu lääkäriksi ryhtymisestä, mutta Taavi saa hänet vakuuttuneeksi kertomalla tarinoita parantamistaan tontuista. Samoihin aikoihin metsässä liikkuu metsästäjä koirineen, aiheuttaen sekasortoa metsän eläinten kesken.

11. Taikaveitsi

Taavi lähtee etsimään esi-isilleen kuulunutta hopeista taikaveistä Himalajan vuoristosta. Matkalla häntä kuitenkin uhkaavat monet vaarat.

12. Juhlat vanhassa puutarhassa

Taavin ystävän, Harrin, lapsenlapsilla on juhlat. Peikot saapuvat pilaamaan juhlatunnelman.

13. Matka Siperiaan

Taavi kertoo vihanneksista, joita tontut kasvattavat syötäviksi. Taavi myös lähtee Siperiaan auttamaan kuningas Sergeitä pelastamaan kiipeliin joutunutta karhua.

14. Epäonnen retki

Taavi esittelee, kuinka tontut rakentavat linnunpönttöjä. Susanna ja tämän ystävä Anssi lähtevät salaa ratsastamaan Viuhulla, joka astuu ketunrautoihin. Tämän lisäksi apua hakemaan lähtenyt Anssi putoaa jokeen.

15. Köyhä puunhakkaaja

Taavi antaa Liisan pelastaneelle puunhakkaajalle taikapillin, johon puhaltamalla Taavi täyttää puunhakkaajan kolme toivomusta.

16. Kosti-tonttu saa opetuksen

Siperian tonttukuningas Sergei pyytää Taavin toistamiseen apuun, kun Kosti-tonttu kiristää muilta tontuilta parhaat poronnahat itselleen.

17. Jänistenpelastus

Taavi pelastaa tulvassa saarroksiin jääneet jänikset.

18. Murtunut nilkka

Taavi kertoo tapauksesta, jossa hän auttoi nilkkansa nyrjäyttänyttä maitomummoa lastensa Kaarlon ja Lillin kanssa.

19. Hohtava kivi

Taavi saa tehtäväkseen hakea Möllin varastaman hohtavan kiven, Thayan valtakunnan kallisarvoisimman aarteen.

20. Siepot

Taavi pelastaa linnunpyydystäjän sieppaaman koirassiepon. Sillä aikaa Liisa huolehtii siepon poikasista. Taavi kertoo myös tonttujen syntymäpuista ja heidän tavastaan hoitaa metsää.

21. Nukkuvat lepakot

Taavi lähtee Hollantiin pelastamaan kuolemanvaarassa olevia lepakoita.

22. Syntymäpäiväjuhlat vanhassa myllyssä

Taavi on veljenpoikansa Matti-Mikon 200-vuotissyntymäpäivillä. Juhlien aikana ilkeä musta kissa nappaa Matti-Mikon vaimon, Anna-Stiinan.

23. Muistoja Australiasta

Taavi kertoo Susannalle matkastaan Australiaan, jossa hän paransi kasvuongelmia potevan prinssi Rexin.

24. Sudenpentua pelastamassa

Taavi ja Liisa auttavat susiperhettä, jonka emo on kuollut ja yksi pentu vakavasti sairastunut syötyään ihmisten metsään viemää myrkytettyä lihaa. Samalla Mölli-peikko sieppaa Liisan.

25. Vanha tohtori

Taavi lähtee tapaamaan lääkäriystäväänsä Vilhoa. Taavi kertoo Vilholle tarinan menneisyydestä, kun tämä sai pikkupoikana tutustua tonttujen maailmaan.

26. Kaukaiset vuoret

Taavi ja Liisa täyttävät 400 vuotta, joten heidän on lähdettävä Kaukaisille vuorille päästäkseen ajasta ikuisuuteen. He saavat viestin Taavin ystävältä Tietäjältä, joka myös täyttää 400 vuotta. Viestissään Tietäjä kertoo, ettei hän halua lähteä yksin Kaukaisille vuorille. Taavi ja Liisa hyvästelevät eläinystävänsä, jonka jälkeen he matkustavat Sinisille vuorille (engl. Blue mountains), Tietäjän luokse. Juotuaan kupilliset teetä ja syötyään Tietäjän valmistaman aterian, kolmikko jatkaa matkaa yhdessä. Sinisten vuorten takana on kaunis kukkaketo. Siellä Taavi ja Liisa hyvästelevät kettuystävänsä Viuhun ja kertovat, ettei tämä voi kiivetä vuorelle heidän kanssaan. Tontut kiipeävät vuorelle ja sanovat viimeiset jäähyvästit. Kun Taavi ja Liisa menehtyvät, heidän kehonsa muuttuvat yhteen kietoutuneiksi omenapuiksi. Tietäjä menehtyy hetkeä myöhemmin, mutistuaan ensin itsekseen jotain. Samaan aikaan Viuhu palaa alakuloisena takaisin metsään, missä se tapaa Topi-tontun, joka ratsastaa Aune-nimisellä tyttöketulla. Viuhu ja Aune osoittavat ihastumisen merkkejä toisiinsa. Lopuksi nähdään kohtaus, jossa menehtyneiden tonttujen, Taavin, Liisan ja Tietäjän, henget vilkuttavat hyvästiksi. Ensimmäisen kauden viimeinen jakso.

2. tuotantokausi

27. Tuomari Klaus

Tonttusarjassa siirryttään seuraamaan tuomaritonttu Klausin ja hänen ystäviensä seikkailuja tonttumetsän uumenissa. Ensimmäisessä jaksossa kerrotaan, miten Klaus on tavannut avustajatonttu Dannyn ja joutsenystävänsä Henryn.

28. Matka Kanadaan

Klaus tuntee itsensä väsyneeksi ja Dannyn painostuksesta hän ottaa viikon loman ja matkustaa Peter-serkkunsa luokse Kanadaan.

29. Taikamatto

Klaus ja Dani kiitävät taikamatolla Bagdadiin. Perillä odottaa sievä tonttutyttö ja seikkailu peikkojen kanssa.

30. Vuorikauris

Klaus saa kiireellisen avunpyynnön itävaltalaiselta ystävältään. Klausin pitäisi pelastaa vuorikauris pulasta.

31. Hirveä lumimies

Peikot ovat varastaneet Sonjan keittokirjan. Klaus päättää antaa peikoille oikein kunnon opetuksen. Matkalla he tapaavat sherba-tonttuja, sekä lumimies-perheen, joita peikot ovat myös kiusanneet. Klaus, Danny ja Sonja tapaavat myös peikkoäiti Irman, joka on paljon kiltimpi kuin ilkeät poikansa.

32. Kalifornian kullankaivajat

Kullankaivajat ilkeine kissoineen uhkaavat tonttuyhteisöä. Klaus keksii keinon ilkimysten karkottamiseksi.

33. Seikkailu Napapiirillä

Peter saa Klausin kokeilemaan pelottavaa kulkuvälinettä - kuumailmapalloa. Pallo pääsee karkuun ja seikkailu tuntemattomaan alkaa.

34. Kreikkalaiskylää pelastamassa

Klausin ja kumppaneiden retki suuntautuu tällä kertaa ihanaan Kreikan saaristoon. Klausin kreikkalaisserkut ovat pulassa.

35. Matka Venetsiaan

Tulva uhkaa Venetsian tonttuja. Klaus kutsutaan apuun.

36. Seikkailu Japanissa

Klaus ja Danny matkustavat Japaniin, jossa Klausin on tarkoitus tuomaroida puutarhakilpailu. Myös peikot ovat saapuneet kilpapaikalle ilkeät metkut mielessään.

37. Tonttujen olympialaiset

Klaus aikoo osallistua tonttujen olympialaisiin. Hän joutuu kuitenkin ensitöikseen keksimään keinon, jolla estää peikkoja pilaamasta koko kisoja.

38. Matka Siperiaan

Avunpyyntö siperialaiselta tontulta saa Klausin ja hänen kaverinsa osallistumaan kummalliseen kilpaan.

39. Seikkailu Kiinanmuurilla

Tämänkertaisessa tonttuseikkailussa Klaus päätyy Kiinaan. Idän ihmeisiin kuuluvat paitsi Kiinan muuri ja lohikäärmeet niin myös ilkeät peikot. Peikot yrittävät tuhota koko Kiinan muurin, mutta Klausin suunnitelman ansiosta peikkojen tihutyöt saadaan estettyä.

40. Hajuelämyksiä Ranskassa

Klaus ja Danny juhlivat Klausin sukulaistytön, pikku-Martan syntymäpäiviä. Juhlat keskeyttää kiireinen avunpyyntö Ranskan tontuilta.

41. Espanjan metsäpaloja sammuttamassa

Andalusian tontut ovat vaarassa menettää kotinsa alueella riehuvien metsäpalojen takia. Klaus kutsutaan apuun.

42. Karpaattien vuoristo

Tämänkertaisessa tonttuseikkailussa Klaus saa kutsun Romaniasta, Karpaattien vuoriston alueella asuvilta tontuilta. Läheisessä linnassa tapahtuu outoja asioita ja paikalliset tontut pelkäävät, että tapahtumien syynä on linnaan muuttanut kummitus.

43. Seikkailu Havaijilla

Pelottavat hirviöt ovat syynä Klausin matkaan Havaijille. Paikalliset tontut ovat kauhuissaan, mutta Klaus päättää katsastaa hirviöitä lähemmin.

44. Varastettu peili

Klaus saa viestin Australiasta. Ihmeellinen peili, joka kertoo tulevaisuuden, on kadonnut.

45. Kilpa-ajot

Meksikossa on taas vuosittaiset fasaanikilpa-ajot. Klaus kutsutaan tuomariksi kisoihin.

46. Haikaroiden pesähuolet

Klaus ja hänen ystävänsä huomaavat keväisellä metsäretkellään ihmeellisen asian: haikarat ovat kadonneet.

47. Häämatka Niagaran putouksille

Danny ja Roosa avioituvat ja lähtevät häämatkalle Niagaran putouksille. Perillä on mystinen luola, johon Roosa katoaa. Danny kutsuu Klausin apuun.

48. Loch Ness

Klaus ja Danny matkustavat Skotlantiin selvittämään järvihirviön arvoitusta.

49. Suklaajuhla Norjassa

Klaus ja Danny lähtevät perinteisille suklaajuhlille Norjaan. Peikoilla on katala suunnitelma juhlien pilaamiseksi.

50. Argentiinan metsiä pelastamassa

Öljynetsijät uhkaavat pilata Argentiinan tonttujen kodit. Klaus keksii keinon häätää ihmiset tonttumetsästä.

51. Matka tulppaanien maahan

Klaus kertoo tarinan retkestään Hollantiin. Siellä hän toimii tuomarina oikeudenkäynnissä, jossa syytettyinä olivat lintujen kimppuun hyökänneet ketut. Klaus ja Danny tapaavat myös Wil Huygenin, joka on Suuren Tonttukirjan kirjoittaja.

52. Klaus ja Agnes

Klaus kertoo elämänsä tärkeimmistä tapahtumista, kuten syntymästään kaksoissisarensa Juulian kanssa 350 vuotta aikaisemmin, sekä täysi-ikäistymisestään 75-vuotiaana ja siihen liittyneestä tonttuneuvoston haastattelusta. Klaus kertoo myös, kuinka hän tapasi vaimonsa Agnesin ja aloitti tuomarin uransa. Joitakin vuosia myöhemmin joukko metsästäjiä tunkeutui metsään ajokoirien kanssa. Agnes ja Klaus lähtivät eri suuntiin auttaakseen mahdollisimman monia metsän eläimiä pakenemaan metsästäjiä. Auttaessaan peuraperhettä, Agnes ratsasti yhden peuran selässä. Ajokoirat ja metsästäjien luodit kuitenkin säikyttivät peuran, jolloin tämä heitti Agnesin selästään aluskasvillisuuden sekaan. Klaus saapui paikalle hetkistä myöhemmin, koska oli nähnyt metsästäjien liikkuvan siihen suuntaan, johon Agnes oli lähtenyt. Klaus järkyttyy pahanpäiväisesti nähdessään tajuttoman ja vakavasti loukkaantuneen vaimonsa. Kotonaan Klaus pyytää lääkäritonttu Taavia ja hänen vaimoaan Liisaa (sarjan ensimmäisen tuotantokauden päähenkilöitä) auttamaan Agnesia. Avusta huolimatta Agnes menehtyy saamiinsa vammoihin, jolloin surun murtama Klaus jää leskeksi.

Kun Klaus havahtuu muistoistaan, Danny ja Roosa ilmaantuvat oikeussaliin. Pariskunta kertoo, että heille on tulossa kaksoset (tontuthan saavat lapsia vain kerran, ja aina kaksoset). Klausin hämmästykseksi Danny ja Roosa ovat jo valinneet nimet tuleville lapsilleen. Jos he saavat pojan ja tytön, nämä saavat nimekseen Klaus ja Agnes. Danny kertoo, että se on kunnianosoitus tuomari Klausille.


Klaus, Danny ja Henry jättävät jäähyväiset katsojille tältä erää heidän viimeisessä tonttuseikkailussaan.