Ero sivun ”Korppoon madonna” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kh
Rivi 1: Rivi 1:
'''Korppoon madonna''' on vanhin Suomessa säilynyt kirkollinen puuveistos.<ref>http://www.nba.fi/fi/skm_perusnayttely</ref> Se on valmistettu [[pähkinäpuu]]sta [[1200-luku|1200-luvulla]]. Veistoksen arvellaan olevan peräisin [[Köln]]istä; se edustaa [[Romaaninen tyyli|romaanista tyyliä]].<ref>http://www.evl.fi/kkh/kt/uutiset/mar2001/madonna.htm</ref> Ei ole varmuutta, onko veistos alun perin tehty [[Korppoon kirkko]]a varten vai sinne myöhemmin siirretty.
'''Korppoon madonna''' on vanhin Suomessa säilynyt kirkollinen puuveistos.<ref>http://www.nba.fi/fi/skm_perusnayttely</ref> Se on valmistettu [[pähkinäpuu]]sta 1200-luvulla. Veistoksen arvellaan olevan peräisin [[Köln]]istä. Se edustaa [[Romaaninen tyyli|romaanista tyyliä]].<ref>http://www.evl.fi/kkh/kt/uutiset/mar2001/madonna.htm</ref> Ei ole varmuutta, onko veistos alun perin tehty [[Korppoon kirkko]]a varten vai sinne myöhemmin siirretty.


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 20. tammikuuta 2020 kello 11.35

Korppoon madonna on vanhin Suomessa säilynyt kirkollinen puuveistos.[1] Se on valmistettu pähkinäpuusta 1200-luvulla. Veistoksen arvellaan olevan peräisin Kölnistä. Se edustaa romaanista tyyliä.[2] Ei ole varmuutta, onko veistos alun perin tehty Korppoon kirkkoa varten vai sinne myöhemmin siirretty.

Lähteet

Tämä taiteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.