Ero sivun ”Muistatko Monrepos’n” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
p kh
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
p typogr: keskustelujen perusteella ja loogisesti näin
Rivi 1: Rivi 1:
{{lähteetön}}
{{lähteetön}}
'''''Muistatko Monrepos’n''''' on laulaja [[Annikki Tähti|Annikki Tähden]] tunnetuksi tekemä musiikkikappale. Sen on säveltänyt [[Erik Lindström]], ja sanoittanut [[Aili Runne]]. Annikki Tähti oli ensimmäinen kappaleen levyttänyt laulaja, ja hän levytti sen vuonna 1955. Tähti sai siitä Suomen ensimmäisen [[kultalevy]]n. Myöhemmin sen ovat levyttäneet muun muassa [[Olavi Virta]] ja [[Tapani Kansa]] sekä harmonikalla [[Aaro Kurkela]]. Kappaleen sanoituksessa muistellaan nostalgisesti [[Monrepos]]-puistoaluetta Suomen [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitolle]] menettämässä [[Viipuri]]ssa.
'''”Muistatko Monrepos’n”''' on laulaja [[Annikki Tähti|Annikki Tähden]] tunnetuksi tekemä musiikkikappale. Sen on säveltänyt [[Erik Lindström]], ja sanoittanut [[Aili Runne]]. Annikki Tähti oli ensimmäinen kappaleen levyttänyt laulaja, ja hän levytti sen vuonna 1955. Tähti sai siitä Suomen ensimmäisen [[kultalevy]]n. Myöhemmin sen ovat levyttäneet muun muassa [[Olavi Virta]] ja [[Tapani Kansa]] sekä harmonikalla [[Aaro Kurkela]]. Kappaleen sanoituksessa muistellaan nostalgisesti [[Monrepos]]-puistoaluetta Suomen [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitolle]] menettämässä [[Viipuri]]ssa.


Kappale kuuluu helsinkiläisen [[Viipurin Lauluveikot]] -mieskuoron ohjelmistoon neliäänisenä Sakari Hildénin sovituksena muun muassa joissakin kevätkonserteissa ja tilausohjelmistossa.
Kappale kuuluu helsinkiläisen [[Viipurin Lauluveikot]] -mieskuoron ohjelmistoon neliäänisenä Sakari Hildénin sovituksena muun muassa joissakin kevätkonserteissa ja tilausohjelmistossa.

Versio 4. kesäkuuta 2018 kello 08.53

”Muistatko Monrepos’n” on laulaja Annikki Tähden tunnetuksi tekemä musiikkikappale. Sen on säveltänyt Erik Lindström, ja sanoittanut Aili Runne. Annikki Tähti oli ensimmäinen kappaleen levyttänyt laulaja, ja hän levytti sen vuonna 1955. Tähti sai siitä Suomen ensimmäisen kultalevyn. Myöhemmin sen ovat levyttäneet muun muassa Olavi Virta ja Tapani Kansa sekä harmonikalla Aaro Kurkela. Kappaleen sanoituksessa muistellaan nostalgisesti Monrepos-puistoaluetta Suomen Neuvostoliitolle menettämässä Viipurissa.

Kappale kuuluu helsinkiläisen Viipurin Lauluveikot -mieskuoron ohjelmistoon neliäänisenä Sakari Hildénin sovituksena muun muassa joissakin kevätkonserteissa ja tilausohjelmistossa.

Aiheesta muualla

Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.