Ero sivun ”Oulun yliopiston kirjasto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Usm (keskustelu | muokkaukset)
luettelomerkinnät, linkin korjausta
+ lähteetön
Rivi 1: Rivi 1:
{{lähteetön}}
[[Kuva:University-of-Oulu-library.JPG|thumb|270px|Oulun yliopiston Tiedekirjasto Pegasus kesällä 2010]]
[[Kuva:University-of-Oulu-library.JPG|thumb|270px|Oulun yliopiston Tiedekirjasto Pegasus kesällä 2010]]
'''Oulun yliopiston kirjasto''' aloitti toimintansa vuonna [[1959]]. [[Oulun yliopisto]]n kirjasto on yliopiston erillislaitos, joka muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta:
'''Oulun yliopiston kirjasto''' aloitti toimintansa vuonna [[1959]]. [[Oulun yliopisto]]n kirjasto on yliopiston erillislaitos, joka muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta:

Versio 1. toukokuuta 2016 kello 18.39

Oulun yliopiston Tiedekirjasto Pegasus kesällä 2010

Oulun yliopiston kirjasto aloitti toimintansa vuonna 1959. Oulun yliopiston kirjasto on yliopiston erillislaitos, joka muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta:

  1. Hankintapalvelut,
  2. Neuvonta- ja lainauspalvelut,
  3. Kokoelmapalvelut,
  4. Koulutus- ja tietopalvelut sekä
  5. Julkaisu- ja hallintopalvelut.

Kirjastoa johtaa ylikirjastonhoitaja. Ylikirjastonhoitaja ja palvelujen esimiehet muodostavat kirjaston johtoryhmän. Kirjastolla on myös ohjausryhmä, jonka jäsenet ovat kehysorganisaation/sidosryhmien edustajia. Kirjastolla on viisi toimipistettä, joista kaksi sijaitsee Linnanmaan kampusalueella. Vakinaista henkilökuntaa on noin 90.

Oulun yliopiston kirjaston kokoelmiin kuuluu noin 1,7 miljoonaa nidettä. Vuodesta 1961 alkaen kirjastolla on ollut osittainen ja 1981 alkaen täydellinen vapaakappaleoikeus, minkä vuoksi kirjasto saa kaikki Suomessa ilmestyneet painatteet paitsi sanomalehdet. Vuonna 1995 kirjasto sai Eurotietokeskus (EDC, European Documentation Centre) -statuksen, joten kirjasto saa käyttöönsä myös kaikki Euroopan unionin viralliset julkaisut joko suomen tai englannin kielellä.

Monitieteisessä kirjastossa on aineistoa yliopiston kaikilta tieteenaloilta. Kirjasto on tutkimuksen ja koulutuksen yhteistyökumppani koko Pohjois-Suomessa. Kirjasto palvelee ensisijaisesti Oulun yliopiston tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita, mutta tarjoaa asiantuntevaa kirjasto- ja tietopalvelua myös muille tiedontarvitsijoille.

Kirjaston kokoelmiin kuuluvat kurssikirjat, lainattava kokoelma, käsikirjastokokoelma, EU-kokoelma, varastokokoelmat sekä erikoiskokoelmat. Lisäksi kirjastolla on tiedekuntakirjastojen sekä elektronisen materiaalin kokoelmat ja tietokannat.

Kirjaston toimipisteissä on asiakkaiden käytettävissä noin tuhat lukupaikkaa, ryhmätyötiloja, tutkijanhuoneita, lukittavia kaappeja, kirjavaunuja, työasemia, kopiokoneita, mikrofilmien luku- ja kopiointilaitteita sekä av-välineitä.

Aiheesta muualla