Ero sivun ”Nokkahuilu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä lisätty ,  6 vuotta sitten
→‎Rakenne, toiminta ja ääni: "yläsävelsarjojen puute" korjattu "heikkoudeksi", ääni on kuitenkin varsin kaukana puhtaasta siniaallosta
p (Käyttäjän 93.106.51.167 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Geohakkeri tekemään versioon.)
(→‎Rakenne, toiminta ja ääni: "yläsävelsarjojen puute" korjattu "heikkoudeksi", ääni on kuitenkin varsin kaukana puhtaasta siniaallosta)
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisovelluksesta 
* ''Saksalainen'' sormitus kehitettiin 1900-luvulla<ref name="lahden" />. Se on yksinkertaisempi ja helpompi, mutta ei kykene tuottamaan tiettyjä säveliä puhtaasti tai lainkaan.
 
Nokkahuilun ääni on kirkas ja pehmeä, mikä johtuu osaksi yläsävelsarjojen puutteestaheikkoudesta. Englannissa soitinta pidettiin aikanaan erityisen hyvänä lintujen äänten matkimiseen<ref name="lahden" />, ja sille onkin sävelletty erityisesti lintuja imitoivia kappaleita<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.flageolets.com/tutors/hillsbird.php | Nimeke = William Hill's Bird Fancyer's Delight | Julkaisija = flageolets.com | Viitattu = 18.9.2009 | Kieli = {{en}} }}</ref>.
 
== Lähteet ==
3

muokkausta

Navigointivalikko