Ero sivun ”Planet Caravan” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 1 Wikidatan sivulle d:q2260402 siirrettyä kielilinkkiä
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''"Planet Caravan"''' on [[Black Sabbath]]in kappale levyltä ''[[Paranoid]]''. Kappale on yhtyeen jäsenten yhteinen sävellys ja sen sanoitus on [[Geezer Butler]]in käsialaa. Kappaleessa käytettiin [[Leslie]]-kaiutinjärjestelmää, joka aikaansaa kaukaisen kuuloisen äänen.
'''Planet Caravan''' on [[Black Sabbath]]in kappale vuoden 1970 albumilta ''[[Paranoid (Black Sabbathin albumi)|Paranoid]]''. Kappale on yhtyeen jäsenten yhteinen sävellys ja sen sanoitus on [[Geezer Butler]]in käsialaa. Kappaleessa käytettiin [[Leslie-kaiutin]]järjestelmää, joka saa aikaan kaukaisen kuuloisen äänen.


Levyllä "[[War Pigs]]in" ja "[[Paranoid]]in" raskaan poljennon jälkeen kappale on ylenpalttisesti kerrostettu lyyrinen balladi, jossa käytetään runsaasti kaikua. Kappaleessa on jazz-vaikutteinen soolo. Tämä eroaa muun levyn blueskitaroinnista.
Levyllä kappale on ”[[War Pigs]]in” ja [[Paranoid (kappale)|Paranoidin]] raskaan poljennon jälkeen ylenpalttisesti kerrostettu lyyrinen [[balladi]], jossa käytetään runsaasti [[kaiku]]a. Kappaleessa on [[jazz]]-vaikutteinen soolo. Tämä eroaa muun levyn [[blues]]kitaroinnista.


[[Groove metal]] -yhtye [[Pantera]] on tehnyt kappaleesta [[cover]]in, joka julkaistiin 1994 singlenä ja albumilla ''[[Far Beyond Driven]]''. Kappale on Panteran harvoja rauhallisia, kenties ainut täysin rauhallinen kappale, joka on hyvin uskollinen alkuperäiselle versiolle, joten äänimaailmaltaan se ei eroa Sabbath-versiosta.
[[Groove metal]] -yhtye [[Pantera]] on tehnyt ”Planet Caravanista” [[cover]]in, joka julkaistiin vuonna 1994 [[single]]nä sekä albumilla ''[[Far Beyond Driven]]''. Kappale on Panteran harvoja rauhallisia, kenties ainut täysin rauhallinen kappale, joka on hyvin uskollinen alkuperäiselle versiolle, joten äänimaailmaltaan se ei eroa Sabbath-versiosta.


== Lähteet ==
== Lähteet ==
* Kappaleen nuotit
* Kappaleen nuotit
* Joel McIver: Sabbath bloody Sabbath, s. 73–74
* Joel McIver: ''Sabbath bloody Sabbath'', s. 73–74.

[[Luokka:Black Sabbathin kappaleet]]
[[Luokka:Black Sabbathin kappaleet]]
[[Luokka:Vuoden 1970 kappaleet]]
[[Luokka:Vuoden 1970 kappaleet]]

Versio 12. maaliskuuta 2015 kello 19.39

Planet Caravan” on Black Sabbathin kappale vuoden 1970 albumilta Paranoid. Kappale on yhtyeen jäsenten yhteinen sävellys ja sen sanoitus on Geezer Butlerin käsialaa. Kappaleessa käytettiin Leslie-kaiutinjärjestelmää, joka saa aikaan kaukaisen kuuloisen äänen.

Levyllä kappale on ”War Pigsin” ja ”Paranoidin” raskaan poljennon jälkeen ylenpalttisesti kerrostettu lyyrinen balladi, jossa käytetään runsaasti kaikua. Kappaleessa on jazz-vaikutteinen soolo. Tämä eroaa muun levyn blueskitaroinnista.

Groove metal -yhtye Pantera on tehnyt ”Planet Caravanista” coverin, joka julkaistiin vuonna 1994 singlenä sekä albumilla Far Beyond Driven. Kappale on Panteran harvoja rauhallisia, kenties ainut täysin rauhallinen kappale, joka on hyvin uskollinen alkuperäiselle versiolle, joten äänimaailmaltaan se ei eroa Sabbath-versiosta.

Lähteet

  • Kappaleen nuotit
  • Joel McIver: Sabbath bloody Sabbath, s. 73–74.