Ero sivun ”Meripelastus” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Meripelastus''' on Suomessa [[Rajavartiolaitos|rajavartiolaitoksen]] vastuulla. Käytännön meripelastustyötä hoitaa rajavartiolaitoksen alaiset Länsi-Suomen merivartiosto ([[Saaristomeri|Saaristomerellä]] ja [[Pohjanlahti|Pohjanlahdella]]) ja Suomenlahden merivartiosto [[Suomenlahti|Suomenlahdella]], [[Suomen Meripelastusseura]]n yksiköt osallistuvat meripelastustyöhön merivartioston määräysten mukaan. Meripelastuskeskus (engl. Maritime Rescue Coordination Centre, MRCC) Turussa (MRCC Turku) johtaa meripelastustoimintaa, apunaan lohkokeskukset (engl. Maritime Rescue Sub-Centre, MRSC) Vaasassa (MRSC Vaasa) ja Helsingissä (MRSC Helsinki).
'''Meripelastus''' on Suomessa [[Rajavartiolaitos|rajavartiolaitoksen]] vastuulla. Käytännön meripelastustyötä hoitaa rajavartiolaitoksen alaiset Länsi-Suomen merivartiosto ([[Saaristomeri|Saaristomerellä]] ja [[Pohjanlahti|Pohjanlahdella]]) ja Suomenlahden merivartiosto [[Suomenlahti|Suomenlahdella]]. [[Suomen merivoimat|Merivoimien]], [[merenkulkulaitos|Merenkulkulaitoksen]] ja [[Suomen Meripelastusseura]]n yksiköt osallistuvat meripelastustyöhön merivartioston määräysten mukaan. Meripelastuskeskus (engl. Maritime Rescue Coordination Centre, MRCC) Turussa (MRCC Turku) johtaa meripelastustoimintaa, apunaan lohkokeskukset (engl. Maritime Rescue Sub-Centre, MRSC) Vaasassa (MRSC Vaasa) ja Helsingissä (MRSC Helsinki).


===Määritelmä===
===Määritelmä===
Rivi 11: Rivi 11:
*[http://www.mepe.org/ Meripelastusaiheiset sivut]
*[http://www.mepe.org/ Meripelastusaiheiset sivut]
*[http://www.porkkalanmeripelastajat.fi/ Porkkalan Meripelastajat]
*[http://www.porkkalanmeripelastajat.fi/ Porkkalan Meripelastajat]
*[http://sar.kokkola.fi/ Kokkolan Meripelastajat]






Versio 8. elokuuta 2006 kello 04.17

Meripelastus on Suomessa rajavartiolaitoksen vastuulla. Käytännön meripelastustyötä hoitaa rajavartiolaitoksen alaiset Länsi-Suomen merivartiosto (Saaristomerellä ja Pohjanlahdella) ja Suomenlahden merivartiosto Suomenlahdella. Merivoimien, Merenkulkulaitoksen ja Suomen Meripelastusseuran yksiköt osallistuvat meripelastustyöhön merivartioston määräysten mukaan. Meripelastuskeskus (engl. Maritime Rescue Coordination Centre, MRCC) Turussa (MRCC Turku) johtaa meripelastustoimintaa, apunaan lohkokeskukset (engl. Maritime Rescue Sub-Centre, MRSC) Vaasassa (MRSC Vaasa) ja Helsingissä (MRSC Helsinki).

Määritelmä

Kaikki merellä tapahtuva avustustoiminta ei suinkaan ole meripelastusta. Esimerkiksi konerikkoisen veneen hinaaminen on kaupallinen suorite, saaripalon sammuttaminen pelastustoimen tehtävä ja sairaankuljetus saaresta ei ole meripelastusta, vaan ensihoidollinen tehtävä, jonka suorittamisesta aiheutuvista kuluista vastaa kunnan terveyskeskus. Ihmishenkien pelastaminen merellä ja sairaankuljetus alukselta ovat meripelastusta.

Aiheesta muualla


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.