Ero sivun ”Suomi–Assyria-yhdistys” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
am-linkit
Rivi 1: Rivi 1:
'''Suomi-Assyria-yhdistys''' on vuonna 2007 perustettu järjestö, jonka tavoitteena on [[Assyrialaiskristityt|assyrialaisten]] kansallisten oikeuksien puolustaminen. Yhdistys jakaa tietoa assyrialaisten kansasta, valistaa mielipidemuokkaajia ja päätöksentekijöitä sekä tukee assyrialaisia heidän kotimaissaan taloudellisesti ja aineellisesti.
'''Suomi-Assyria-yhdistys''' on vuonna 2007 perustettu järjestö, jonka tavoitteena on [[Assyrialaiset|assyrialaisten]] kansallisten oikeuksien puolustaminen. Yhdistys jakaa tietoa assyrialaisten kansasta, valistaa mielipidemuokkaajia ja päätöksentekijöitä sekä tukee assyrialaisia heidän kotimaissaan taloudellisesti ja aineellisesti.


[[Syyria]]n ja [[Irak]]in kristittyjä [[aramean kieli|aramean]]- ja [[syyrian kieli|syyriankielisiä]] asukkaita nimitetään assyrialaisiksi. Tänä päivänä monet assyrialaiset asuvat länsimaissa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, Saksassa ja Ruotsissa. Suomessa assyrialaisia on reilut 200, joista suurin osa asuu [[Oulu]]ssa.
[[Syyria]]n ja [[Irak]]in kristittyjä [[aramean kieli|aramean]]- ja [[syyrian kieli|syyriankielisiä]] asukkaita nimitetään assyrialaisiksi. Tänä päivänä monet assyrialaiset asuvat länsimaissa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, Saksassa ja Ruotsissa. Suomessa assyrialaisia on runsaat 200, joista suurin osa asuu [[Oulu]]ssa.


Suomi-Assyria-yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin [[Helsingin Yliopisto]]n assyriologian professori [[Simo Parpola]]. Vuodesta 2008 puheenjohtajana on toiminut dosentti [[Svante Lundgren]].
Suomi-Assyria-yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin [[Helsingin Yliopisto]]n assyriologian professori [[Simo Parpola]]. Vuodesta 2008 puheenjohtajana on toiminut dosentti [[Svante Lundgren]].

== Viitteet ==

{{viitteet}}


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
*[http://www.suomi-assyria-yhdistys.net/ Suomi-Assyria -yhdistys]
*[http://www.suomi-assyria-yhdistys.net/ Suomi-Assyria -yhdistys] {{vanhentunut linkki}}
*[http://www.zowaa.org/Arabic/PDF/NinevenSanomat_27122011.pdf Nineven Sanomat 27.12.2011] ZOWAA-sivusto
*Veijo Koivula [http://www.vastuuviikko.fi/2012/turvallinen-paikka/assyrialaiset-suomessa/ Assyrialaiset Suomessa] Ekumeeninen vastuuviikko 2012


[[Luokka:Suomalaiset ystävyysseurat]]
[[Luokka:Suomalaiset ystävyysseurat]]

Versio 29. joulukuuta 2014 kello 03.16

Suomi-Assyria-yhdistys on vuonna 2007 perustettu järjestö, jonka tavoitteena on assyrialaisten kansallisten oikeuksien puolustaminen. Yhdistys jakaa tietoa assyrialaisten kansasta, valistaa mielipidemuokkaajia ja päätöksentekijöitä sekä tukee assyrialaisia heidän kotimaissaan taloudellisesti ja aineellisesti.

Syyrian ja Irakin kristittyjä aramean- ja syyriankielisiä asukkaita nimitetään assyrialaisiksi. Tänä päivänä monet assyrialaiset asuvat länsimaissa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, Saksassa ja Ruotsissa. Suomessa assyrialaisia on runsaat 200, joista suurin osa asuu Oulussa.

Suomi-Assyria-yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Helsingin Yliopiston assyriologian professori Simo Parpola. Vuodesta 2008 puheenjohtajana on toiminut dosentti Svante Lundgren.

Aiheesta muualla