Ero sivun ”Denbighshire” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 24 Wikidatan sivulle d:q650682 siirrettyä kielilinkkiä
Muutettu kymrinkielinen nimi ensisijaiseksi. Walesin oman kielipolitiikan mukaan kymrinkieliset paikannimet ovat ensisijaisia ja ne ovat englanninkielistä nimeä ylempänä esim. tienviitoissa.
Rivi 14: Rivi 14:
}}
}}


'''''Denbighshire''''' ({{k-cy|Sir Ddinbych}}) on [[kreivikunta]] [[Koillinen|Koillis]]-[[Wales]]issa. Debbingshire-nimi tulee samannimisestä historiallisesta Walesin kreivikunnasta. Dengbigshire on Walesin vanhinta asuttua aluetta. Potnewyddissä tehdyissä arkeologisissa kaivauksissa on löydetty 225 000 vuotta vanhoja [[Neandertalinihminen|neandertalinihmisen]] luita. Denbigshiren kreivikunnan suurin kaupunki on [[Ryl]], ja kreivikunnan hallinnollinen keskus on [[Ruthin]].
'''Sir Ddinbych''' ({{k-en|Denbighshire}}) on [[kreivikunta]] [[Koillinen|Koillis]]-[[Wales]]issa. Denbinghshire-nimi tulee samannimisestä historiallisesta Walesin kreivikunnasta. Sir Ddinbych on Walesin vanhinta asuttua aluetta. Potnewyddissä tehdyissä arkeologisissa kaivauksissa on löydetty 225 000 vuotta vanhoja [[Neandertalinihminen|neandertalinihmisen]] luita. Sir Ddinbychin kreivikunnan suurin kaupunki on [[Rhyl]], ja kreivikunnan hallinnollinen keskus on [[Rhuthun]].


Vuonna [[2004]] [[Reilun kaupan sertifiointijärjestelmä]] myönsi Denbigshiren kreivikunnalle Fairtrade County -arvonimen.
Vuonna [[2004]] [[Reilun kaupan sertifiointijärjestelmä]] myönsi Sir Ddinbychin kreivikunnalle Fairtrade County -arvonimen.


{{Commonscat| Denbigshire}}
{{Commonscat| Denbigshire}}

Versio 6. lokakuuta 2014 kello 00.29


Sir Ddinbych
Denbighshire
Sijainti
ONS-koodi 00NG
Perustettu 1996
Hallintoalueen keskuspaikka Ruthin
Pinta-ala 844
Väkiluku
- Väestötiheys
97 000
115 as/km²
Kymriä puhuvien osuus väestöstä 36  %
Verkkosivut Kreivikunnan viralliset kotisivut

Sir Ddinbych (engl. Denbighshire) on kreivikunta Koillis-Walesissa. Denbinghshire-nimi tulee samannimisestä historiallisesta Walesin kreivikunnasta. Sir Ddinbych on Walesin vanhinta asuttua aluetta. Potnewyddissä tehdyissä arkeologisissa kaivauksissa on löydetty 225 000 vuotta vanhoja neandertalinihmisen luita. Sir Ddinbychin kreivikunnan suurin kaupunki on Rhyl, ja kreivikunnan hallinnollinen keskus on Rhuthun.

Vuonna 2004 Reilun kaupan sertifiointijärjestelmä myönsi Sir Ddinbychin kreivikunnalle Fairtrade County -arvonimen.

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Denbighshire.

Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.