Ero sivun ”Bergues” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
 
p muutama kirjoitusvirhe
Rivi 18: Rivi 18:
|huomautus=
|huomautus=
}}
}}
'''Bergues''' (holl. Sint-Winoksbergen, länsiflaamiksi Bergen) on [[Ranska|rankalainen]] kaupunki, joka sijaitsee Nord departementissa ja Nord-Pas-de-Calais. Kaupunki on tunnettu [[Unesco]]n maailmanperintoluetteloon merkitystä [[Kellotornit Belgiassa ja Ranskassa|kellorotnistaan]].
'''Bergues''' (holl. Sint-Winoksbergen, länsiflaamiksi Bergen) on [[Ranska|rankalainen]] kaupunki, joka sijaitsee Nord departementissa ja Nord-Pas-de-Calais. Kaupunki on tunnettu [[Unesco]]n maailmanperintoluetteloon merkitystä [[Kellotornit Belgiassa ja Ranskassa|kellotornistaan]].


==Manntiede ja yhteydet==
==Maantiede ja yhteydet==
Kaupunki sijaitsee "Bootlandin" alueella, joka on Ranskassa, Belgian rajan läheisyydessä, sijaitseva alankoalue. Alueen nimi tulee faalmista ja se merkitsee alastonta maata. Suurempiin kaupunkeihin [[Dunkerque]]en on matkaa kymmenen kilomatriä ja [[Lille]]en 70 kilometriä.
Kaupunki sijaitsee "Bootlandin" alueella, joka on Ranskassa, Belgian rajan läheisyydessä, sijaitseva alankoalue. Alueen nimi tulee faalmista ja se merkitsee alastonta maata. Suurempiin kaupunkeihin [[Dunkerque]]en on matkaa kymmenen kilometriä ja [[Lille]]en 70 kilometriä.


Alueella on hyvät liikenneyhteydet, jotka takaava kaksi moottoritieta. Kanaalin tunneli on vain 40 kilometrin päässä kaupungista.

Alueella on hyvät liikenneyhteydet, jotka takaava kaksi moottitieta. Kanaalin tunneli on vain 40 kilemetrin päässä kaupungista.


==Historia==
==Historia==
Rivi 31: Rivi 30:
Kaupungissa ovat säilyneet sen vanhat puolustuslinnoitukset, josta varhaisimmat ajoittuvat 1200-luvulle ja 1400-luvulla. Osa linnoituksista on tehty [[Sébastien Le Prestre de Vauban|Vaudanin]] toimesta.
Kaupungissa ovat säilyneet sen vanhat puolustuslinnoitukset, josta varhaisimmat ajoittuvat 1200-luvulle ja 1400-luvulla. Osa linnoituksista on tehty [[Sébastien Le Prestre de Vauban|Vaudanin]] toimesta.


Toinen maailmansota kohteli kaupunkia kaltoin ja sen vanha kellotorni raunoitui pahoin, mutta rakennettiin uudelleen sodan jälkeen. Alueella on myös nähtäsivvä vanahan, flanderin kreivin Baudouin IV:n rakennuttaman ([[1022]])luostarin rauniot.
Toinen maailmansota kohteli kaupunkia kaltoin ja sen vanha kellotorni raunoitui pahoin, mutta rakennettiin uudelleen sodan jälkeen. Alueella on myös nähtäsivvä vanahan, flanderin kreivin Baudouin IV:n rakennuttaman ([[1022]]) luostarin rauniot.


[[Luokka:Ranskan kaupungit]]
[[Luokka:Ranskan kaupungit]]

Versio 24. heinäkuuta 2006 kello 12.57

Bergues
vaakuna sijainti
Sijainti 50° 58' 09" N, 2° 26' 06" E
Valtio Ranska
Région Nord
Väkiluku 4 209 (2004)
Pinta-ala 1,32 km² km²
Väestötiheys 2 188 as./km²
Korkeus 78
Kaupunginjohtaja André Declercq
Sivusto bergues.fr

Bergues (holl. Sint-Winoksbergen, länsiflaamiksi Bergen) on rankalainen kaupunki, joka sijaitsee Nord departementissa ja Nord-Pas-de-Calais. Kaupunki on tunnettu Unescon maailmanperintoluetteloon merkitystä kellotornistaan.

Maantiede ja yhteydet

Kaupunki sijaitsee "Bootlandin" alueella, joka on Ranskassa, Belgian rajan läheisyydessä, sijaitseva alankoalue. Alueen nimi tulee faalmista ja se merkitsee alastonta maata. Suurempiin kaupunkeihin Dunkerqueen on matkaa kymmenen kilometriä ja Lilleen 70 kilometriä.

Alueella on hyvät liikenneyhteydet, jotka takaava kaksi moottoritieta. Kanaalin tunneli on vain 40 kilometrin päässä kaupungista.

Historia

Bergues oli tuomiokunnan keskuspaikka aina Ranskan suureen vallankumoukseen saakka. Kaupunki valloitettiin takaisin Ranskalle Aurinkokuninkaan toimesta vuonna 1658 ja Aachenin rauhassa 1668 virallistettiin kuupungin paluu Ranskan yhteyteen.

Kaupungissa ovat säilyneet sen vanhat puolustuslinnoitukset, josta varhaisimmat ajoittuvat 1200-luvulle ja 1400-luvulla. Osa linnoituksista on tehty Vaudanin toimesta.

Toinen maailmansota kohteli kaupunkia kaltoin ja sen vanha kellotorni raunoitui pahoin, mutta rakennettiin uudelleen sodan jälkeen. Alueella on myös nähtäsivvä vanahan, flanderin kreivin Baudouin IV:n rakennuttaman (1022) luostarin rauniot.