Bergues

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bergues
Winokbelfort.jpg
vaakuna sijainti
Sijainti 50°58′09″N, 2°26′06″E
Valtio Ranska
Région Nord-Pas de Calais
Väkiluku 3 959 (2006)
Pinta-ala 1,32 km²
Väestötiheys 2 999,5 as./km²
Korkeus 78 m
Kaupunginjohtaja André Declercq
Sivusto bergues.fr

Bergues (holl. Sint-Winoksbergen, länsiflaamiksi Bergen) on ranskalainen kaupunki, joka sijaitsee Nordin departementissa ja Nord-Pas de Calais'n alueella. Kaupunki on tunnettu Unescon maailmanperintöluetteloon merkitystä kellotornistaan. Kaupungissa on 3 959 asukasta (2006)[1].

Maantiede ja yhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunki sijaitsee "Bootlandin" alueella, joka on Ranskassa, Belgian rajan läheisyydessä, sijaitseva alankoalue. Alueen nimi tulee flaamista ja se tarkoittaa alastonta maata. Suurempiin kaupunkeihin Dunkerqueen on matkaa kymmenen kilometriä ja Lilleen 70 kilometriä.

Alueella on hyvät liikenneyhteydet, jotka takaava kaksi moottoritietä. Kanaalin tunneli on vain 40 kilometrin päässä kaupungista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bergues oli tuomiokunnan keskuspaikka aina Ranskan suureen vallankumoukseen saakka. Aurinkokuningas valloitti kaupungin takaisin Ranskalle vuonna 1658. Aachenin rauhassa 1668 virallistettiin kaupungin paluu Ranskan yhteyteen.

Kaupungissa ovat säilyneet sen vanhat puolustuslinnoitukset, josta varhaisimmat ajoittuvat 1200-luvulle ja 1400-luvulle. Sébastien Le Prestre de Vauban on valmistuttanut osan linnoituksista.

Toinen maailmansota kohteli kaupunkia kaltoin ja sen vanha kellotorni raunioitui pahoin, mutta rakennettiin uudelleen sodan jälkeen. Alueella on myös nähtävillä vanhan, Flanderin kreivi Baudouin IV:n rakennuttaman (1022) luostarin rauniot.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Résultats du recensement de la population 2006 Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 25. heinäkuuta 2009. (ranskaksi)