Ero sivun ”Valjakkovaunu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
679 merkkiä poistettu ,  10 vuotta sitten
[[Tiedosto:FiakerPauseWien.jpg|thumb|[[Fiakkeri]]vaunu parihevosin.]]
[[Kuva:121'''Valjakkovaunu''' 2116.JPG|thumb|Entisöimätöneli valjakkovaunu.]]'''Valjakkovaunuhevosvaunu''' on [[hevonen|hevosen]] tai [[poni]]n vetämä kaksi- tai nelipyöräinen kuljetusväline, jossa voidaankuljetaan kuljettaaensisijaisesti ihmisiä tai tavaroita.
 
Nykypäivänä valjakkovaunut ovat kuitenkin käytössä yleensä joko [[valjakkoajo]]kilpailuissa tai -näytöksissä. Valjakkoajossa käytetyt vaunut on valmistettu yleensä jostakin metalliseoksesta ja puusta. Pyörät ovat joko ilmakumirenkaiset tai kovakumipinnoitetut.
 
==Katso myös==
Valjakkokilpailuissa tarkkuus- ja koulukokeessa tulisi herättää nostalgisia tunteita asu- ja vaunukokonaisuudella. Valjaiden ja vaunujen tulisi sointua hyvin yhteen ja mukailla jotakin tiettyä aikaa, esimerkiksi 1800-luvun loppupuolta. Ajurin ja groomin tulisi pukeutua vaunujen aikakauden hengessä. Entisöidyt kiesit ovatkin usein käytössä kilpailijoilla näyttävyytensä ansiosta. Vaunuissa tulee koulu- ja tarkkuuskokeen aikana olla kiinnitettynä lamput tai ajolyhdyt. Maratonkokeeseen vaunut valitaan teknisten ominaisuuksien perusteella. Niiden tulisi olla helposti käännettävissä sekä pidettävissä tasapainossa radan kaarteissa, ja painopisteen tulee olla mahdollisimman lähellä maata.
*[[Vankkuri]]
 
== Aiheesta muualla ==
 
{{tynkä}}
[[Luokka:Kulkuneuvot]]
[[Luokka:Hevosajoneuvot]]
 
32 053

muokkausta

Navigointivalikko