Ero sivun ”Energian varastointi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Linkitystä
Tekvie (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 2: Rivi 2:


[[Sähköenergia]]a varastoidaan [[kemiallinen energia|kemiallisena energiana]] [[akku]]ihin ja [[Paristo|pattereihin]].
[[Sähköenergia]]a varastoidaan [[kemiallinen energia|kemiallisena energiana]] [[akku]]ihin ja [[Paristo|pattereihin]].
[[Tuulivoima]]n kehitys on lisännyt kiinnostusta erilaisiin akkuihin ja [[superkondensaattori]]-teknologiaan.<ref>[http://www.tekniikkatalous.fi/energia/sahkon+varastointiin+on+useita+tekniikoita/a121870 Sähkön varastointiin on useita tekniikoita] Tekniikka & Talous 2008</ref> Sähköenergiaa voidaan myös varastoida [[suprajohde]]tekniikkaa hyväksikäyttäen.
[[Tuulivoima]]n kehitys on lisännyt kiinnostusta erilaisiin akkuihin ja [[superkondensaattori]]-teknologiaan.<ref>[http://www.tekniikkatalous.fi/energia/sahkon+varastointiin+on+useita+tekniikoita/a121870 Sähkön varastointiin on useita tekniikoita] Tekniikka & Talous 2008</ref> Sähköenergiaa voidaan myös varastoida [[suprajohde]]tekniikkaa hyväksikäyttäen tai [[pumppuvoimala]]an.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 29. huhtikuuta 2012 kello 21.50

Energian varastointi tehdään laitteilla tai järjestelyillä, joiden avulla jollain hetkellä tuotettua energiaa voidaan ottaa helposti käyttöön myöhemmin halutulla teholla. Esimerkiksi kun vieterikello vedetään, sen jouseen varastoituu potentiaalienergiaa, joka purkautuu hitaasti liike-energiaksi kellokoneiston käyttöön.

Sähköenergiaa varastoidaan kemiallisena energiana akkuihin ja pattereihin. Tuulivoiman kehitys on lisännyt kiinnostusta erilaisiin akkuihin ja superkondensaattori-teknologiaan.[1] Sähköenergiaa voidaan myös varastoida suprajohdetekniikkaa hyväksikäyttäen tai pumppuvoimalaan.

Lähteet

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.