Ero sivun ”Yleiskaava” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
kuollut linkki eli viitteet pois
Rivi 1: Rivi 1:
'''Yleiskaava''' on osa aluesuunnittelua, [[kaavoitus]]ta. Siinä määritetään kunnan kehityksen suuret linjat sekä kaava-alueen käyttö yleispiirteisesti, esimerkiksi asuinalueiden, työpaikkojen ja liikenneväylien sijainti. Yleiskaavassa voidaan myös merkitä ennallaan säilyvät alueet ja ne alueet, joihin tulee joko pienempiä tai isompia muutoksia.<ref>[http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=42928&lan=fi Ympäristö.fi: Kaavamerkinnät]</ref> Yleiskaava voidaan tarpeen mukaan laatia joko useamman kunnan yhteistyönä, yhden koko kunnan kattavaksi tai tiettyä osa-aluetta koskevaksi '''osayleiskaavaksi'''.<ref name="tampere">[http://www.tampere.fi/kaupunkisuunnittelu/kaavoitus/kaavoitustietoa/yleiskaava.html Tampereen kaupunki]</ref> Osayleiskaava voidaan tehdä vaikkapa ranta-alueille ja se voi olla tarkempi kuin yleiskaava muuten.<ref name="tampere" /> Yleiskaava ohjaa [[asemakaava]]a. Jos asemakaavaa ei ole, rakennetaan yleiskaavan mukaan. Yleiskaavan vahvistaa [[kunnanvaltuusto]].
'''Yleiskaava''' on osa aluesuunnittelua, [[kaavoitus]]ta. Siinä määritetään kunnan kehityksen suuret linjat sekä kaava-alueen käyttö yleispiirteisesti, esimerkiksi asuinalueiden, työpaikkojen ja liikenneväylien sijainti. Yleiskaavassa voidaan myös merkitä ennallaan säilyvät alueet ja ne alueet, joihin tulee joko pienempiä tai isompia muutoksia.<ref>[http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=42928&lan=fi Ympäristö.fi: Kaavamerkinnät]</ref> Yleiskaava voidaan tarpeen mukaan laatia joko useamman kunnan yhteistyönä, yhden koko kunnan kattavaksi tai tiettyä osa-aluetta koskevaksi '''osayleiskaavaksi'''.{{Lähde}} Osayleiskaava voidaan tehdä vaikkapa ranta-alueille ja se voi olla tarkempi kuin yleiskaava muuten. Yleiskaava ohjaa [[asemakaava]]a. Jos asemakaavaa ei ole, rakennetaan yleiskaavan mukaan. Yleiskaavan vahvistaa [[kunnanvaltuusto]].


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 9. maaliskuuta 2012 kello 03.14

Yleiskaava on osa aluesuunnittelua, kaavoitusta. Siinä määritetään kunnan kehityksen suuret linjat sekä kaava-alueen käyttö yleispiirteisesti, esimerkiksi asuinalueiden, työpaikkojen ja liikenneväylien sijainti. Yleiskaavassa voidaan myös merkitä ennallaan säilyvät alueet ja ne alueet, joihin tulee joko pienempiä tai isompia muutoksia.[1] Yleiskaava voidaan tarpeen mukaan laatia joko useamman kunnan yhteistyönä, yhden koko kunnan kattavaksi tai tiettyä osa-aluetta koskevaksi osayleiskaavaksi.lähde? Osayleiskaava voidaan tehdä vaikkapa ranta-alueille ja se voi olla tarkempi kuin yleiskaava muuten. Yleiskaava ohjaa asemakaavaa. Jos asemakaavaa ei ole, rakennetaan yleiskaavan mukaan. Yleiskaavan vahvistaa kunnanvaltuusto.

Lähteet

Tämä arkkitehtuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.