Ero sivun ”Dehydraatio” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Dehydraatio''' syntyy elimistön liian vähäisen nestemäärän seurauksena. Syynä siihen voi olla esimerkiksi [[ripuli]] tai [[vatsatauti]]. Myös [[aldosteroni]]n riittämätön eritys [[lisämunuainen|lisämunuaiskuorikerroksesta]] voi olla syynä kuivumiseen. Dehydraatio on tavallisempaa lapsilla ja vanhuksilla. Dehyraatiotilan oireita ovat [[hemoglobiini]]n määrän ja punasolujen tilavuusosuuden suureneminen veressä, painon lasku, kudosten kimmoisuuden väheneminen, limakalvojen kuivuminen sekä elektrolyyttien pitoisuuksien muuttuminen elimistössä.
'''Dehydraatio''' eli elimistön kuivumistila syntyy elimistön liian vähäisen nestemäärän seurauksena. Syynä siihen voi olla esimerkiksi [[ripuli]] tai [[vatsatauti]]. Myös [[aldosteroni]]n riittämätön eritys [[lisämunuainen|lisämunuaiskuorikerroksesta]] voi olla syynä kuivumiseen. Dehydraatio on tavallisempaa lapsilla ja vanhuksilla. Dehyraatiotilan oireita ovat [[hemoglobiini]]n määrän ja punasolujen tilavuusosuuden suureneminen veressä, painon lasku, kudosten kimmoisuuden väheneminen, limakalvojen kuivuminen sekä elektrolyyttien pitoisuuksien muuttuminen elimistössä.


{{Tynkä/Lääketiede}}
{{Tynkä/Lääketiede}}

Versio 13. toukokuuta 2006 kello 21.54

Dehydraatio eli elimistön kuivumistila syntyy elimistön liian vähäisen nestemäärän seurauksena. Syynä siihen voi olla esimerkiksi ripuli tai vatsatauti. Myös aldosteronin riittämätön eritys lisämunuaiskuorikerroksesta voi olla syynä kuivumiseen. Dehydraatio on tavallisempaa lapsilla ja vanhuksilla. Dehyraatiotilan oireita ovat hemoglobiinin määrän ja punasolujen tilavuusosuuden suureneminen veressä, painon lasku, kudosten kimmoisuuden väheneminen, limakalvojen kuivuminen sekä elektrolyyttien pitoisuuksien muuttuminen elimistössä.

Tämä lääketieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.