Ero sivun ”Telinevoimistelu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  10 vuotta sitten
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
(Lisätään Metatieto-malline)
Telinevoimistelu on arvostelulaji, jossa suorituksen enimmäispistemäärä riippuu sarjan liikkeiden vaikeustasosta ja telineestä. Tästä pistemäärästä vähennetään sitten pisteitä virheiden, taiteellisuuden, sekä liikesarjojen vaikeusasteiden ja epäpuhtauksien mukaisesti. Voimistelua vähemmän seuraaville ne saattavat tuntua hieman oudoilta. Uusien, 2006 alussa tulleiden sääntöjen mukaan pistelaskussa pisteet lähtevät 10:stä. Tämä 10 ei kuitenkaan ole enimmäispistemäärä, vaan pohja, johon pisteitä lisätään. Siihen lisätään pisteitä liikkeiden vaatiman taitotason, eli vaikeuden mukaan.
 
Liikkeiden vaikeus määritellään niin, että perusliikkeet ovat A-osia, helpot B- ja kohtalaisen vaikeat C-osia. näin jatketaan aakkosjärjestyksessä FG-kirjaimeen, jotka ovat vaativimpia osia. A-osasta saa 0,1 pisteen, B-osasta 0,2 pisteen C-osasta 0,3 pisteen jne. hyvityksen. Virheiden osalta käytäntö on pysynyt lähes ennallaan; suorituspuhtaudesta ja tekniikasta otetaan edelleen virheitä kymmenyksestä 01,80 pisteeseen. Telinekohtaisesti tulee suorittaa liikkeitä eri liikeryhmistä (esim. miesten renkailla: staattiset voimaosat, heilahdukset voimaosaan, alastulo.) Kaiken kaikkiaan liikeryhmiä on 5, ja suoritettuaan liikkeen uudesta liikeryhmästä saa 0,5 pistettä.
 
Enimmäispistemäärä on laskennallinen ja 10 pisteen ylitykset ovat arvokisoissa uusien sääntöjen voimaan tultua aivan arkipäivää. Esimerkiksi voimistelijan tehdessä liikkeitä 3 liikeryhmästä ja hänen suorittaessaan 2 A-, 3 B-, 3 C- ja 1 D-osan hänen pisteikseen tulisi 13,6 josta luonnollisesti vähennettäisiin virheet. Hyvällä voimistelijalla tällaisen sarjan pisteet tulisivat jonnekin 12,5-13 lähelle.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko