Ero sivun ”Poros (kuningas)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
12 merkkiä lisätty ,  16 vuotta sitten
p
diadoki > diadokki ym.
p (Botti lisäsi: es:Poros, la:Porus, no:Porus)
p (diadoki > diadokki ym.)
Paha Poros pakeni [[Ganges]]-joen varrella sijaitsevaan [[Magadha]]-valtakunnaan. Aleksanteri olisi halunnut vallata Magadhan, mutta hänen sotilaansa eivät kuitenkaan halunneet jatkaa enää pidemmälle ja hänen oli pakko kääntyä takaisin. Poros sai suuren kunnian olla Aleksanterin suuren valtakunnan itärajan puolustaja.
 
Kun Aleksanteri kuoli [[babylonBabylon]]issa vuonna [[323 eaa]]., päättivät hänen käskynhaltijansa eli ''[[diadokki|diadokit]]'', että Poros sai jatkaa hallitavaltakuntansa valtakuntaansahallitsemista Punjabin [[satraappi|satraapin]] [[Peithon (Punjabin satraappi)|Peithonin]] alaisena. [[DiadokitDiadokki|DiadokisotienDiadokkisotien]] yhteydessä [[Meedia]]n satraappi [[Peithon]] yritti kukistaa itäisten maakuntien satraapit jotka liittoutuivat häntä vastaan. Taksilan joukkojen johtaja [[Eudamos]] antoi murhata Poroksen jotta hän saisi itsellen tämän [[sotaelefantti|sotaelefantit]].
 
Intiassa ja [[Pakistan]]issa on myös esitetty teorioita siitä että Poros itse asiassa kukisti Aleksanterin Hydaspesjoen taistelussa. Tämä selittäisi miksi Poroksen valtakunta laajeni taistelun jälkeen.
5 840

muokkausta

Navigointivalikko