Ero sivun ”Ohje:Kuvitteellisesta aiheesta kirjoittaminen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
täsmennys
(→‎Esimerkillisiä artikkeleita: + korpraali möttönen)
(täsmennys)
Artikkelin aiheen merkittävyys todellisessa maailmassa tulee tuoda ilmi [[WP:Merkittävyys|merkittävyyskäytännön]] mukaisesti [[WP:Merkitse lähteet|merkitsemällä]] artikkeliin [[WP:Luotettavat lähteet|luotettavia lähteitä]]. Artikkeli ei voi sisältää [[WP:Ei uutta tutkimusta|uutta tutkimusta]], vaan tietojen pitää olla [[WP:Tarkistettavuus|tarkistettavissa]].
 
Jos aiheesta on perusteltua tehdä artikkeli, muokkaajan tulisi lähestyä aihetta sekä kysymysten "mitä" että "miten" kautta. Paitsi että aihetta tulisi kuvailla sellaisena kuin luoja on esittänyt sen universumissa ("mitä"), tulisi myös kertoa miten se on luotu, julkaistu ja vastaanotettu ja miten se on vaikuttanut muihin asioihin ("miten"). Koska kysymykset ovat toisiaan täydentäviä, niitä ei pitäisi käsitellä toisistaan erillään vaan samanaikaisesti.
 
Tämä ei ole käytäntö vaan ohje, jota tulisi lähestyä yleisjärjen ja tapauskohtaisen harkinnan kautta. Joka tapauksessa ohjeen pohjalta kirjoittaessa voi yleensä parantaa kuvitteellisista asioista kertovia artikkeleita.
24 846

muokkausta

Navigointivalikko