Jussi Halla-aho

Wikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 18. syyskuuta 2008 kello 22.18 käyttäjän Lab-oratory (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jussi Kristian Halla-aho (s. 27. huhtikuuta 1971 Tampere) on helsinkiläinen kielitieteilijä (slavisti), joka on tullut tunnetuksi maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta arvostelevilla Internetissä julkaistuilla kirjoituksillaan. Halla-aho on koulutukseltaan filosofian tohtori ja kirjoittanut väitöskirjansa slaavilaisten kielten historiallisesta muoto-opista. Siviilipalveluksen suorittanut Halla-aho on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

Halla-aho oli perussuomalaisten sitoutumaton kansanedustajaehdokas Helsingin vaalipiirissä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi 2 215 äänellä[1].

Julkaisuja

  • Problems of Proto-Slavic historical nominal morphology, on the basis of Old Church Slavic (= Slavica Helsingiensia, 26.), Helsinki 2006.
  • Papers in Slavic, Baltic and Balkan studies (= Slavica Helsingiensia, 21.), Juhani Nuorluoto, Martti Leiwo, Jussi Halla-aho (toim.), Helsinki 2001.
  • Muinaiskirkkoslaavi: lyhyt kielioppi (= Helsingin yliopiston Slavistiikan ja baltologian laitoksen opetusmonisteita, 5.), Helsinki 1998.

Lähteet

  1. YLE: Helsinki – ehdokkaiden äänimäärät

Aiheesta muualla

Malline:Tynkä/Suomalainen poliitikko