Tohtori Ben Casey

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sammy Davis Jr. tohtori Ben Caseyn (Vince Edwards) potilaana 1963.

Tohtori Ben Casey (Ben Casey) on yhdysvaltalainen, alun perin ABC-televisioyhtiölle tehty sairaaladraamasarja vuosilta 1961–1966. Sitä alettiin lähettää lokakuussa 1961, ja siitä tuli nopeasti ABC:n katsotuin ohjelma.[1] Sarjan viisi kautta käsittivät yhteensä 153 jaksoa. Se palkittiin kahdella Emmyllä ja oli yhdeksän muuta kertaa ehdolla palkinnon saajaksi. Suomen televisiossa Ben Caseya on nähty viimeksi arki-iltapäivisin Yle TV2 -kanavalla keväällä 2007.

Vince Edwardsin näyttelemä päähenkilö Ben Casey on nuori ja idealistinen neurokirurgi, joka joutuu kohtaamaan hankaluuksia sairaalan muun henkilökunnan kanssa tuoreilla opeillaan ja vakaalla pyrkimyksellään potilaiden oikeudenmukaiseen kohteluun. Hänen tukenaan on Sam Jaffen näyttelemä johtava kirurgi David Zorba.[1] Zorba esiintyi ohjelman jaksoissa vuoteen 1965 asti.

NBC-yhtiön kilpaileva sarja oli Tohtori Kildare (1961–1966), jota myös esitettiin Suomessa. ABC-yhtiön seuraava lääkärisarja oli vuosina 1969–1976 esitetty Marcus Welby, M.D.[1] Sitä ei liene esitetty Suomessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Coletta, Charles: Ben Casey (Arkistoitu – Internet Archive), St. James Encyclopedia of Popular Culture, The Gale Group Inc. 2000. Vaatii HighBeam-tilauksen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.