Titanic Historical Society

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Titanic Historical Society, Inc. (THS) on vuonna 1963 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on kuuluisan höyrylaivan RMS Titanicin muiston säilytys.

Yhdistyksen pääkonttori on Indian Orchardissa, Massachusettsissä Yhdysvalloissa. Sen perustaja ja puheenjohtaja on Edward S. Kamuda. Yhdistyksen pääasiallisiin toimintoihin kuuluu:

  • Neljännesvuosittain ilmestyvä lehti The Titanic Commutator.
  • Titanic -museo Indian Orchardissä, sisältäen laajan kokoelman tavaroita, joita Titanicin selviytyjät ovat lahjoittaneet.
  • vuosittainen jäsentapaaminen, jossa asiantuntijat esitelmöivät erilaisista Titanicin katastrofiin liittyvistä asioista ja muistoesineitä on saatavana. Usean vuoden ajan Titanicin turman hengissä olleet selviytyjät olivat kunniavieraita jäsentapaamisissa.

THS toimii myös säilyttääkseen useiden muiden valtamerilaivojen, erityisesti Titanicin sisarlaivan, White Star Linen HMHS Britannicin, joke upposi törmättyään vihollisen miinaan ensimmäisessä maailmansodassa, ja Cunardin RMS Lusitanian. Yhdistys myös julkaisee artikkeleja muista laivoista, erityisesti RMS Queen Marystä ja SS Normandiesta, The Titanic Commutator -lehdessä.

Yhdistys on pitkään ollut tohtori Robert Ballardin tekemien Titanicin hylyn tutkimusretkientukija ja hän puhuukin use in yhdistyksen tapaamisissa. Yhdistys otti myös osaa James Cameronin vuoden 1997 elokuvan Titanic tekoon ja jotkut jäsenet esiintyivät elokuvassa ekstroina. Vaikka yhdistys onkin suopea Titanicin hylyn tutkimiselle, vastustaa se tavaroiden nostamista pitäen hylkyä hautana.

Yhteistyössä Yhdysvaltain rannikkovartioston kanssa yhdistys järjestää joka vuosi 15. huhtikuuta muistoseppeleen laskun paikalla, johon Titanic upposi.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Titanic Historical Society