Tim Lambesis

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tim Lambesis

Tim Lambesis 3.jpg
Tim Lambesis / As I Lay Dying esiintymässä With Full Force -tapahtumassa 2007

Kotoisin San Diego, Kalifornia, Yhdysvallat
Tyylilajit Metalcore
Ammatit Laulaja-lauluntekijä
Soittimet Kitara Society's Finest -yhtyeessä
Yhtyeet As I Lay Dying
Austrian Death Machine
Levy-yhtiöt Metal Blade Records
MusicBrainz

Tim Lambesis (s. 21. lokakuuta 1980) on laulaja metalcore-yhtyeessä As I Lay Dying. Hän on toinen yhtyeen perustajajäsenistä. Hän on myös soittanut kitaraa yhtyeissä Society's Finest ja Point of Recognition. Avoimesti kristityksi tunnustautunut Lambesis on osittain kreikkalainen. Lambesis on tunnettu äänestään, joka on saanut vaikutteita ruotsalaisyhtyeiden In Flamesin, Living Sacrificen ja At the Gatesin tuotannosta.

Tim Lambesiksella on thrash metalia ja metalcorea yhdistelevä soolohanke nimeltä Austrian Death Machine, jossa hän soittaa kaikki instrumentit, ja yhtye käsittelee Arnold Schwarzeneggerin toimintaelokuvia. Austrian Death Machinelta ilmestyi heinäkuussa 2008 albumi nimeltä Total Brutal. As I Lay Dyingissa Lambesiksen sanoitukset ovat henkilökohtaisia ja käsittelevät aiheita ihmissuhteista elämässä kamppailuun.

Lambesiksella on 3 veljeä. Hän syntyi Phoenixissa, Arizonassa, mutta muutti San Diegoon ollessaan nuori. Kaikki hänen veljensä elävät Phoenixissa. Lambesiksen vanhemmat omistavat yrityksen Carlsbadissa, kaliforniassa. Lambesis työskenteli jonkin aikaa vanhempiensa yrityksessä ennen kuin perusti As I Lay Dyingin. Hän omistaa osan Metal Blade Recordsista.

Toukokuussa 2013 Lambesis pidätettiin epäiltynä yrityksestä palkata murhaaja tappamaan vaimonsa.[1] Hänet tuomittiin 6 vuodeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen 16.5.2014.[2] Lambesis vapautui vankilasta 17.12.2016 kärsittyään tuomiotansa yhteensä kaksi vuotta ja kymmenen kuukautta. [3] [4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lead singer accused of murder-for-hire plot 8.5.2013. Fox 5 San Diego. Viitattu 8.5.2013.
  2. Auvinen, Henni: Metallilaulajalle vankeustuomio - suunnitteli vaimonsa palkkamurhaa Iltalehti. 17.05.2014. Viitattu 18.05.2014.
  3. Schildt, Saku: Vaimonsa murhauttamista suunnittellut laulaja Tim Lambesis sai vuonna 2014 kuuden vuoden tuomion – pääsi vapaaksi jo nyt Soundi. 10.2.2017. Viitattu 12.2.2017. (suomeksi)
  4. Legaspi, Althea: As I Lay Dying's Tim Lambesis Released from Prison RollingStone. 10.2.2017. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.