Tiger of Sweden

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tiger of Sweden
Perustettu Uddevalla, Ruotsi (1903)
Perustaja Marcus Schwarzman, Hjalmar Nordström
Toimitusjohtaja Linda Dauriz (Toimitusjohtaja), Bryan Conway (Creative Director)

Tiger of Sweden on valmisvaatteisiin, jalkineisiin ja asusteisiin erikoistunut tukholmalainen muotitalo. Vuonna 1903 perustetun yrityksen käsityöperinteet ovat vahvat.

Alun perin yritys valmisti miesten valmispukuja, ja nykyään se suunnittelee vaatteita sekä miehille että naisille. Tuotteita myydään ympäri Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa ja Etelä-Afrikkaa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksen perustivat Ruotsin Uddevallassa vuonna 1903 Marcus Schwarzman ja Hjalmar Nordström. Yritys tunnettiin aluksi nimellä Schwarzman & Nordström. Perustajat toivat valmispuvun idean Ruotsiin ja tekivät siten puvusta kaiken kansan vaatteen.

1920-luvulla yritys lanseerasi Tiger-nimisen pukumalliston, josta tuli niin suosittu, että yrityksen nimeksi vaihdettiin Tiger of Sweden. 1930-luvulla yrityksestä tuli Pohjois-Euroopan suurin muotimerkki, joka kasvoi nopeasti ja valmisti yli 140 000 pukua vuodessa. Kansainvälistymisen Tiger of Sweden aloitti 1960-luvulla, kun se laajensi toimintaansa Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Vuosien menestyksekkään kasvun jälkeen yritys lanseerasi ensimmäisen naistenvaatemallistonsa 1990-luvulla.

Vuonna 2019 Tiger of Swedenin toimitusjohtajaksi nimitettiin Linda Dauriz, ja vuoden 2020 alussa Bryan Conwaystä tuli yrityksen muotoilujohtaja. Tällä hetkellä Conway toimii yrityksen luovana johtajana.

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiger of Swedenin valikoimassa on miesten ja naisten valmisvaatteita, jalkineita ja asusteita. Tukholman studiossa suunnitellaan neljä mallistoa vuodessa.

Vuonna 2021 Tiger of Sweden lanseerasi Lontoon muotiviikolla ensimmäisen unisex-pukunsa, jonka valmistuksessa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja, somisteita ja värjäystekniikoita.

Myymälät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiger of Swedenillä on tällä hetkellä yli 10 000 toimipistettä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Afrikassa. Lippulaivamyymälät sijaitsevat Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Pariisissa ja Berliinissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Tiger of Sweden
Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.