The Voice of Mengele

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta The Voice Of Mengele)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Voice Of Mengele oli englanninkielistä musiikkia esittänyt suomalainen rockyhtye, joka toimi lähinnä vuonna 1987. Sangen nimekkäästä jäsenistöstä koostuneessa yhtyeessä musisoivat muun muassa Twiggy Oliver, Antti Reini, Jesu Hämäläinen, Måns Kullman, Ilkka Rantamäki, Frej Stenfors ja Vesa Häkli.

Yhtye levytti debyyttialbuminsa I Can’t Sleep In Hell vuonna 1987, mutta levy-yhtiönä toimineen JP-Musiikin konkurssin vuoksi siltä ehdittiin aikanaan julkaista vain yksi kuvakannellinen promosingle, ”Dancin’ Like An Alien / Bautiful Baby”, sekä toisen singlen koelevyt. Syksyllä 2007 Rocket Records kuitenkin julkaisi levyn CD-painoksen. Yhtyeen nimen synnyttämien väärinkäsitysten välttämiseksi levy julkaistiin nimellä The Voice Of M.. Yhtye oli käyttänyt lyhennettä jossakin yhteyksissä myös toiminta-aikanaan 1980-luvulla.

Yhtyeen nimi herätti aikanaan paljon kysymyksiä. Twiggy Oliverin mukaan hän halusi yhtyeelle nimen, joka ”aiheuttaisi heti negatiivisia reaktioita. The Voice Of Mengele, joka toisinaan lyhennettiin muotoon The Voice Of M., oli hyvä. Se on yhtä vastenmielinen kuin vaikka Natsi tai Skinhead. Tuollaisten tyyppien sfääreihin ei koskaan ajauduttu. Sääli sinänsä – oltaisiin voitu lavalla encoren lopuksi sanoa ’Elä ja anna toistenkin elää’. Se olisi ollut hieno hetki etenkin jos tuo roskasakki olisi taputtanut eturivissä.”[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Voice Of M.: I Can't Sleep In Hell Rocket Records. Viitattu 1.1.2017.
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.