The Uninvited

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Uninvited
Ohjaaja
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Christopher Young
Kuvaaja Daniel Landin
Leikkaaja
Lavastaja Margot Ready
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Tuotantoyhtiö DreamWorks
Levittäjä Paramount Pictures
Netflix
Ensi-ilta 30. tammikuuta 2009
Kesto 87 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Tuotto 40 563 148 dollaria
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

The Uninvited on vuonna 2009 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva. Se on uudelleenfilmatisointi vuoden 2003 eteläkorealaisesta kauhuelokuvasta A Tale of Two Sisters.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kun venevajassa syttyi tulipalo, jossa Annan sairas äiti kuoli, Anna (Emily Browning) joutuu psykiatriseen laitokseen itsemurhayrityksestä. Kymmenen kuukautta myöhemmin Anna palaa kotiin, mutta ei muista mitään tulipalosta. Hän näkee unia, joissa esiintyy kolme vierasta lasta. Kesken tavaroidensa pakkaamisen Anna säikähtää, kun toinen potilas (Heather Doerksen) tulee hänen viereensä sanoen haluavansa kertoa tarinoita. Parantuessaan Anna lähtee isänsä Steven (David Strathairn) kanssa.

Anna ja hänen siskonsa Alex (Arielle Kebbel) ovat hyvin läheisiä. He jakavat tiukan siteen ja jännittyneen suhteen Stevenin naisystävään Racheliin (Elizabeth Banks), joka oli heidän äitinsä sairaanhoitaja. Anna näkee kuolleen äitinsä hereillä ollessaan, ja äiti varoittaa häntä Rachelista. Anna kertoo Alexille näkemästään.

Anna tapaa vanhan poikaystävänsä Mattin, joka kertoo nähneensä kaiken, mitä tapahtui tulipaloyönä. He suunnittelevat tapaavansa vielä samana yönä, mutta Matt ei ilmaannu paikalle. Samana yönä Anna herää kuulemiinsa ääniin ja huomaa Mattin ikkunan luona. Matt kiipeää Annan huoneeseen ja kertoo, että tämän täytyy tietää totuus, ja Annan äiti varoitti Mattia. Mattin selkä alkaa murtua ja Anna pakenee huoneestaan, kun yhtäkkiä onkin jo aamu. Palatessaan huoneeseen Anna ei löydä Mattia, joka löydetään merestä hukkuneena ja selkä murtuneena.

Epäilyksiensä kasvaessa Anna ja Alex etsivät tietoa Rachelista ja saavat selville, että tämä on vaihtanut nimensä, joka oli aiemmin Mildred Kemp: lastenhoitaja joka tappoi kolme lasta, koska hänellä oli pakkomielle lasten isään. Anna ja Alex yrittävät varoittaa isäänsä Stevenia, joka ei kuuntele ja lähtee töihin. Sisarukset keräävät todisteita, mutta Rachel saa heidät kiinni ja huumaa Alexin. Anna pakenee ja kertoo poliisille (Kevin McNulty) kaiken. Seriffi Emery soittaa salaa Rachelille, joka rauhoittaa Annan ja ajaa tämän kotiin.

Rachel laittaa Annan nukkumaan, mutta näkee Alexin ovella veitsen kanssa, ja pyörtyy. Myöhemmin Anna herää ja näkee laajan roskakatokselle johtavan verivanan, jonka päästä hän löytää Rachelin kuolleena. Alex saapuu paikalle veitsi kädessä, ja sisarukset tukeutuvat toisiinsa. Steven tulee kotiin ja säikähtää. Anna kertoo Rachelin hyökänneen heidän kimppuunsa, ja Alexin pelastaneen hänet. Hämmentynyt Steven kertoo Annalle Alexin kuolleen tulipalossa. Anna näkee kädessään Alexin käden tilalla verisen veitsen.

Lopulta Anna muistaa kaiken mitä tapahtui tulipaloyönä. Kun hän näki, mitä isän ja Rachelin välillä tapahtui, hän raivostui, täytti kastelukannun bensiinillä ja aikoi polttaa talon. Hän kaatoi kynttilän huomaamattaan ja venevaja, jossa Alex ja heidän äitinsä oli, räjähti. Hän muistaa Mattin ja suunnitelman tappaa tämä kalliolla. Anna tajuaa, ettei Steven ottanut Alexia aikaisemmin huomioon, koska hänen sisarensa ei koskaan ollutkaan venevajassa. Lopulta hän tajuaa, että hänellä oli hallussaan veitsi, jolla tappoi Rachelin.

Steven kertoo poliiseille Rachelin muuttaneen nimensä sen vuoksi, koska Rachelin entinen poikaystävänsä pahoinpiteli häntä. Kun pidätettyä Annaa viedään takaisin laitokselle, poliisi kysyy, kuinka Anna muodosti tarinan Mildred Kempistä, johon Steven ei osaa vastata. Potilas (Heather Doerksen), joka säikäytti Annan aiemmin, toivottaa hänet tervetulleeksi takaisin laitokseen. Potilas menee huoneeseensa ja sulkee oven, jonka nimikilvessä lukee ”Mildred Kemp”.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Emily Browning   Anna  
 Arielle Kebbel   Alex  
 Elizabeth Banks   Rachel  
 David Strathairn   Steven  
 Jesse Moss   Matt  
 Maya Massar   Äiti  
 Kevin McNulty   Seriffi Emery  
 Lex Burnham   Iris  
 Danny Bristol   Samuel  
 Matthew Bristol   David  
 Don S. Davis   Mr. Henson  
 Heather Doerksen   Mildred Kemp  
 Dean Paul Gibson   Tri. Silberling