The Uninvited

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Uninvited
Ohjaaja
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Christopher Young
Kuvaaja Daniel Landin
Leikkaaja
Lavastaja Margot Ready
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Tuotantoyhtiö DreamWorks
Levittäjä Paramount Pictures
Netflix
Ensi-ilta 30. tammikuuta 2009
Kesto 87 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Tuotto 40 563 148 dollaria
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

The Uninvited on vuonna 2009 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva. Se on uudelleenfilmatisointi vuoden 2003 eteläkorealaisesta kauhuelokuvasta A Tale of Two Sisters.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kun venevajassa syttyi tulipalo, jossa Annan kuolemansairas äiti kuoli, Anna Ivers (Emily Browning) joutuu psykiatriseen laitokseen itsemurhayrityksestä. Kymmenen kuukautta myöhemmin Anna palaa kotiin, mutta ei muista mitään tulipalosta. Hän näkee painajaisunia, joissa esiintyy kolme vierasta lasta. Kesken tavaroidensa pakkaamisen Anna säikähtää, kun toinen potilas (Heather Doerksen) tulee hänen viereensä sanoen haluavansa kertoa tarinoita. Anna lähtee kotiin isänsä Steven (David Strathairn) kanssa.

Anna ja hänen isosiskonsa Alex (Arielle Kebbel) ovat hyvin läheisiä. He molemmat inhoavat isänsä naisystävää Rachelia (Elizabeth Banks), joka oli heidän äitinsä kotisairaanhoitaja. Anna näkee hallusinaation, jossa hänen kuollut äitinsä varoittaa häntä Rachelista. Anna kertoo Alexille näkemästään.

Anna tapaa vanhan poikaystävänsä Mattin, joka kertoo nähneensä kaiken, mitä tapahtui tulipaloyönä. He suunnittelevat tapaavansa vielä samana yönä, mutta Matt ei saavu paikalle. Samana yönä Anna herää kuulemiinsa ääniin ja huomaa Mattin ikkunan luona. Matt kiipeää Annan huoneeseen ja kertoo, että tämän täytyy tietää totuus. Seuraavana aamuna Mattin ruumis löydetään merestä.

Epäilyksiensä kasvaessa Anna ja Alex etsivät tietoa Rachelista, mutta he eivät löydä mitään. He päättelevät, että Rachel vaihtoi nimensä, koska hän on todellisuudessa Mildred Kemp: lastenhoitaja joka tappoi kolme lasta, koska hänellä oli pakkomielle lasten isään. Anna ja Alex yrittävät varoittaa isäänsä Stevenia, joka ei kuuntele ja lähtee töihin. Sisarukset keräävät todisteita, mutta Rachel saa heidät kiinni ja huumaa Alexin. Anna pakenee ja kertoo poliisille (Kevin McNulty) kaiken. Seriffi Emery ei usko Annaa ja soittaa salaa Rachelille, joka ajaa Annan kotiin.

Rachel laittaa Annan nukkumaan, mutta ennen nukahtamistaan Anna näkee Alexin ovella veitsen kanssa. Myöhemmin Anna herää ja näkee roskakatokselle johtavan verivanan, jonka päästä hän löytää Rachelin kuolleena. Alex saapuu paikalle veitsi kädessä, ja siskokset lohduttavat toisiaan.

Kun Steven tulee kotiin, Anna kertoo Rachelin yrittäneen tappaa heidät, ja Alexin pelastaneen heidät. Hämmentynyt Steven kertoo Alexin kuolleen venevajan tulipalossa. Anna katsoo alas ja näkee kädessään Alexin käden sijaan verisen veitsen.

Lopulta Anna muistaa kaiken mitä tapahtui tulipaloyönä. Kun hän näki isänsä ja Rachelin harrastavan seksiä, hän raivostui, täytti kastelukannun bensiinillä venevajassa ja käveli talolle päin, aikeissa polttaa sen. Anna kuitenkin jätti vajan bensahanan auki. Kun pihalla oleva lyhty kaatuu, vajaan johtava bensiinivana syttyy palamaan ja venevaja, jossa Alex ja heidän äitinsä oli, räjähti. Hän muistaa myös tappaneensa Mattin kalliolla.

Anna tajuaa, ettei kukaan huomioinut Alexia aikaisemmin, koska hän oli kuollut. Hän muistaa tappaneensa Rachelin, joka ei ollut murhaaja, vaan Anna oli kuvitellut kaiken.

Seuraavana aamuna Anna pidätetään murhasta. Steven kertoo poliiseille Rachelin muuttaneen nimensä koska hän pelkäsi väkivaltaista entistä poikaystäväänsä. Kun pidätettyä Annaa viedään takaisin laitokselle, poliisi kysyy, mistä Anna keksi tarinan Mildred Kempistä, johon Steven ei osaa vastata.

Potilas (Heather Doerksen), joka säikäytti Annan aiemmin, toivottaa hänet tervetulleeksi takaisin laitokseen. Potilas menee huoneeseensa ja sulkee oven, jonka nimikilvessä lukee ”Mildred Kemp”.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Emily Browning   Anna  
 Arielle Kebbel   Alex  
 Elizabeth Banks   Rachel  
 David Strathairn   Steven  
 Jesse Moss   Matt  
 Maya Massar   Äiti  
 Kevin McNulty   Seriffi Emery  
 Lex Burnham   Iris  
 Danny Bristol   Samuel  
 Matthew Bristol   David  
 Don S. Davis   Mr. Henson  
 Heather Doerksen   Mildred Kemp  
 Dean Paul Gibson   Tri. Silberling