The Torment

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Torment
Seventh Angel
Studioalbumin The Torment kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  16. huhtikuuta - 11. toukokuuta 1990
 Julkaistu 1989
 Tuottaja(t) Paul Hodson
 Tyylilaji progressiivinen thrash metal
 Kesto 41.39
 Levy-yhtiö Under One Flag, Edge Records
Seventh Angelin muut julkaisut
Heed the Warning
1987
The Torment
1990
Lament for the Weary
1992

The Torment on brittiläisen thrash metal -yhtye Seventh Angelin ensimmäinen studioalbumi vuodelta 1990. Albumi vakiinnutti yhtyeen aseman yhtenä Ison-Britannian johtavista thrash metal -yhtyeistä, ja The Torment sai myönteisiä arvioita paikallisissa lehdissä.[1] Vuonna 2010 HM-lehti sijoitti albumin 51. sijalle 100 kaikkien aikojen parasta kristillistä metallialbumia -listallaan.[2]

Äänitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saatuaan levytyssopimuksen Under One Flag -levy-yhtiön kanssa Seventh Angel äänitti Mad Hat Sudiossa Wolwerhamptonissa The Tormentin, tuottajanaan Paul Hodson. Kansikuvan maalasi tunnettu brittiläinen kuvittaja Rodney Matthews. The Torment sai valtavirran jakelua Music for Nations -levymerkin kautta. Albumi esittelee progressiivisia vaikutteita ja monipuolista kitaratyöskentelyä. Rummut on miksattu etualalle ja painottuvat d-beat-komppiin.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. syyskuuta 1990 Cross Rhythms -lehden arvostelussa Brian Hoff antoi albumille 8 pistettä 10:stä ja kirjoitti olleensa vaikuttunut albumin musiikista ja sanoituksista. Hän kirjoittaa albumista, että se tulee varmasti (hyvällä tavalla) "järkyttämään, huolestuttamaan ja inhottamaan ihmisiä", koska sen sanoitukset ovat kovakouraisia. Esimerkiksi "Dr. Hatchett" kappale nimittää abortin suorittavia lääkäreitä "kylmäverisiksi murhaajiksi". Hoffin mielestä ainoa kritiikkiä ansaitseva seikka on Ian Arkleyn laulu: Hoff kirjoittaa, että "vaikka laulu sopii thrashiin, niin Ian Arkleyn äänestä puuttuu hänen kitaransoittonsa laaja-alaisuus, vaihtelu, mielikuvituksellisuus musikaalisuus, jota kuullaan lähinnä kappaleessa 'Katie'".[3] Albumin julkaisun jälkeen brittiläinen lehti The Daily Telegraph kirjoitti, että Seventh Angel on yksi maan johtavista thrash metal -ryhmistä.[4]

Ian Arkley on itse jälkeenpäin sanonut haastatteluissa, että hän katuu albumin sanoituksia ja sanoo olleensa "nuori ja hurjapäinen" kirjoittaessaan niitä. Sanoitustyyli muuttui selkeästi Seventh Angelin toisella albumilla Lament for the Weary.

Kiertue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumin julkaisun jälkeiset kuukaudet yhtye soitti konsertteja Dudleyn ja Stourbridgen alueilla, mukaan lukien viidesti Brierley Hillin The Rock Tavern -klubilla. Se osoittautui yhtyeen konserttipaikaksi, jossa yhtye sai aina parhaimman vastaanottonsa välittömiltä ihailijoilta. Yhtyeen tuttava Nick Bolton kirjoittaa vuoden 2005 uusintapainoksessa, että Seventh Angelin konsertit olivat yleensä erityisen hurjia, ja että "tempovaihtojen ansiosta yleisö saattoi rauhoittua hetkeksi, pyyhkiä hikiset hiuksensa otsaltaan ja tarkistaa, ettei kukaan ollut loukkaantunut kyynärpään iskusta tai murtanut nenäänsä."[4] Seventh Angelista kehkeytyi pian sen verran suosittu, että marraskuussa se toimi pääesiintyjänä Metal Meltdown -tapahtumassa, joka jäi myös Simon Bibbyn viimeiseksi konsertiksi: hän lähti yhtyeestä myöhemmin helmikuussa.

Helmikuussa 1991 Seventh Angel esiintyi BBC TV:ssä neljään otteeseen videomateriaalilla Metal Meltdown -festivaaleilta. The Torment -albumilta oleva "Forbidden Desires" oli valikoituna kappaleena.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Tormented Forever – 4.26
 2. The Charmer – 7.20
 3. Forbidden Desires – 3.27
 4. I of the Needle – 5.41
 5. Expletive Deleted – 3.26
 6. Dr. Hatchet – 6.04
 7. Locked Up in Chains – 5.13
 8. Acoustic Interlude – 0.43
 9. Katie – 9.44
 10. Epilogue – 1.48

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ian Arkley – kitara ja laulu
 • Scott Rawson – rytmikitara
 • Simon Bibby – basso
 • Tank – rummut
 • Paul Hodson – lisäsoittimet
 • Seventh Angel, Nick Capewell, Lynn Williams ja Wayne Jukes – taustalaulu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Sammons, Greg: Seventh Angel - Heed the Warning Demo Recordings Cross Rhythms. 31.7.2006. Viitattu 19.12.2007.
 2. Van Pelt, Doug: Top 100 Christian metal albums of all time. HM (lehti), Elokuu 2010. (englanniksi)
 3. Hoff, Brian: Seventh Angel - The Torment Cross Rhythms. 1.7.1990. Viitattu 19.12.2007.
 4. a b Bolton, Nick. The Torment albumin sivuviitteet. Retroactive Records. 2006