Lament for the Weary

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lament for the Weary
Seventh Angel
Studioalbumin Lament for the Weary kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  4. – 16. heinäkuuta 1991 ICC Studio
 Julkaistu 1992
 Tuottaja(t) Roy Rowland
 Tyylilaji progressiivinen thrash metal
doom metal
 Kesto 55.37
 Levy-yhtiö Under One Flag, Edge Records
Seventh Angelin muut julkaisut
The Torment
1990
Lament for the Weary
1990
The Dust of Years
2009

Lament for the Weary on brittiläisen thrash metal -yhtye Seventh Angelin toinen studioalbumi vuodelta 1992. Albumin musiikki on yhdistelmä thrash metalia ja doom metalia. Brittiläinen lehdistö antoi albumille suopeita arvioita. Hyvästä vastaanotosta huolimatta yhtye hajosi vuosi albumin julkaisun jälkeen, jolloin Ian Arkley perusti doom metal -yhtye Ashen Mortalityn.

Äänitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seventh Angelin toinen albumi Lament for the Weary äänitettiin 4. – 16. heinäkuuta 1991 ICC Studiossa, tuottajanaan Roy Rowland. Albumi miksattiin elokuun ensimmäisen kymmenen päivän aikana. Albumin kansitaiteen maalasi brittiläinen fantasiataiteilija Rodney Matthews.

Tyyli albumilla vaihtui ankarasta thrash metalista enemmän monimutkaisempaan, progressiivisempaan, synkeämpään ja kypsempään thrash-doom metaliin. Albumilla kitarat viritettiin matalaan D:hen, ja mukana on melankolista, akustista kitarointia, erityisesti nimikappaleella, joka sisältää vesisateen ääniä luomaan alakuloista tunnelmaa. Rumpali Tankin soitto on monipuolisempaa verrattuna edelliseen The Tormentiin. Albumi alkaa 3 minuutin hidastempoisella instrumentaalilla, joka kehittyy nopeampaan tahtiin "Life in All its Emptiness" -kappaleen alkaessa. Soolokitaroilla tilutetaan hillitysti ja maalaillaan suuripiirteisiä, uhkaavia melodioita komppikitaroiden päälle. Laulu albumilla on perinteiselle thrashille tyypillistä huutoa. Lament for the Weary on konseptialbumi erään miehen elämästä. Kyseinen henkilö on kärsinyt lapsena kaltoinkohtelusta, ja hänen elämänsä on mennut pahempaan suuntaan masennuksen ja itsetuhoisten ajatusten vuoksi. Hän kuitenkin saa lapsuuden uskonsa takaisin, ja ei kuolemanvuoteellaan pelkää kohdata väistämätöntä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cross Rhythms -lehden Lynn Williams kirjoitti 1. heinäkuuta 1992 Lament for the Wearysta, että se on kaikin tavoin parannus edellisestä albumista The Torment, ja nimittää Lamentia "ensiluokkaiseksi thrashiksi".[1] Vuoden 2005 arvostelussa HM-lehden ja The Whipping Postin kriitikko Matt Morrow väittää, että "Lament for the Weary kuuluu metallimusiikin albumien parhaimmistoon", ja että se on "klassikko sanan kaikissa merkityksissä".[2] Vuoden 2005 uusintapainoksen sivumerkinnöissä yhtyeen tuttava Nick Bolton kirjoittaa, että "albumin kitaratyöskentely sai erään kriitikon kirjoittamaan, että se sisältää joitain parhaista kitarasooloista, joita hän on koskaan kuullut". Albumin julkaisun jälkeen yhtye soitti konsertteja Saksassa ja Hollannissa tukeakseen Lament for the Wearyn myyntiä.

Kappaleluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Recollections of a Life Once Lived" (2:52)
  2. "Life in All Its Emptiness" (5:14)
  3. "No Longer a Child" (5:55)
  4. "Full of Blackness" (6:02)
  5. "Lament for the Weary" (2:18)
  6. "Woken by Silence" (6:20)
  7. "Falling Away from Reality" (4:54)
  8. "Dark Shadows" (5:34)
  9. "Passing of Years" (4:14)
  10. "Secure in Eternity" (6:05)
  11. "Farewell to Human Cries" (6:10)

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ian Arkley - kitara, akustinen kitara ja laulu
  • Scott Rawson - rytmikitara
  • Simon Jones - basso
  • Tank - rummut

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. William, Lynn: Lament for the Weary Cross Rhythms. 1. heinäkuuta 1992. Englanti. Viitattu 2. maaliskuuta 2008. (englanniksi)
  2. Morrow, Matt: Seventh Angel - Lament for the Weary The Whipping Post. 2005. Yhdysvallat. Viitattu 2. maaliskuuta 2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]