The Room

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Room
The Room Logo.gif
Ohjaaja Tommy Wiseau
Käsikirjoittaja Tommy Wiseau
Tuottaja Tommy Wiseau
Säveltäjä Mladen Milicevic
Kuvaaja Todd Barron
Leikkaaja Eric Chase
Pääosat Tommy Wiseau
Juliette Danielle
Greg Sestero
Philip Haldiman
Kyle Vogt
Carolyn Minnott
Robyn Paris
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Wiseau Films
Ensi-ilta 2003
Kesto 99 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Allmovie

The Room on Tommy Wiseaun vuonna 2003 julkaisema indie-elokuva, jonka hän yksin ohjasi, käsikirjoitti ja tuotti. Hän myös näyttelee yhtä elokuvan pääosaa.

Elokuvan juoni kertoo menestyvästä pankkivirkailijasta Johnnysta (Tommy Wiseau) ja hänen tulevasta vaimostaan, Lisasta (Juliette Danielle). Lisa ei halua olla Johnnyn kanssa ja rakastuukin Johnnyn ystävään, Markiin (Greg Sestero).

The Roomia on kutsuttu ”huonojen elokuvien Citizen Kaneksi” ja sitä pidetään yhtenä huonoimmista koskaan tehdyistä elokuvista. Alun perin elokuvaa näytettiin vain muutamassa kalifornialaisessa elokuvateatterissa ja se keräsi vähitellen kulttimainetta huonoudestaan. The Roomissa on tahattoman koomisia kohtauksia sekä lukuisia virheitä kerronnassa ja tuotannossa. Elokuvan ympärille on rakentunut vastaavanlainen kulttimaine kuin Rocky Horror Picture Show’n tapauksessa. Yhdysvalloissa Roomin faneilla on tapana pukeutua elokuvan roolihahmoiksi teatteriesityksissä, sekä heitellä amerikkalaista jalkapalloa ja muovilusikoita ympäri salia, toistellen samalla elokuvassa esiintyviä vuorosanoja. Wiseau itse markkinoi elokuvaa mustana komediana, mutta yleisö sekä moni muu elokuvan näyttelijöistä pitää sitä lähinnä epäonnistuneena draamana.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]