The Rising of the Shield Hero

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Rising of the Shield Hero
盾の勇者の成り上がり
(Tate no Yūsha no Nariagari)
Genre synkkä fantasia
Light novel: The Rising of the Shield Hero
Tekijä Aneko Yusagi
Julkaisija Media Factory
Julkaistu Monthly Comic Flapper
Ensimmäinen painatus 22. elokuuta 2013 – jatkuu edelleen
Kirjojen lukumäärä 22
Manga: The Rising of the Shield Hero
Tekijä Aiya Kyū
Julkaisija Japani Media Factory
Yhdysvallat One Peace Books
Sarjajulkaisulehti Monthly Comic Flapper
Ensimmäinen painatus 5. helmikuuta 2014 – jatkuu edelleen
Kirjojen lukumäärä 24
TV-anime: The Rising of the Shield Hero
Ohjaaja
  • Takao Abo (1. kausi)
  • Masato Jinbo (2. kausi)
  • Hitoshi Haga (3. kausi)
Studio
  • Kinema Citrus
  • DR Movie (2. kausi)
Lähetyskanavat AT-X, Tokyo MX, TVA, KBS, SUN, TVQ, BS11
Alkuperäinen lähetyskierros 9. tammikuuta 2019 – jatkuu edelleen
Jaksojen määrä 50

The Rising of the Shield Hero (jap. 盾の勇者の成り上がり, Tate no Yūsha no Nariagari) on japanilaisen Aneko Yusagin luoma light novel -sarja, joka julkaistiin alun perin web novelina Shōsetsuka ni Narō -nimisellä sivustolla ja myöhemmin sovitettiin myös manga- ja animesarjaksi.

Aiya Kyū teki light noveleihin perustuvan mangasarjan, josta Media Factory on julkaissut 15 albumia. Sekä light novel että manga julkaistiin myös Pohjois-Amerikassa One Peace Booksin lisensoimana.[1] Animesarjan ensimmäinen tuotantokausi alkoi 9. tammikuuta 2019 ja päättyi 26. kesäkuuta 2019.[2] Toinen tuotantokausi alkoi 6. huhtikuuta 2022 ja päättyi 29. kesäkuuta 2022.[3] Kolmas tuotantokausi alkoi 6. lokakuuta ja päättyi 22. joulukuuta 2023.[4] Neljäs tuotantokausi on tekeillä.[5]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Naofumi Iwatani on 20-vuotias yliopiston opiskelija, joka löysi kirjastosta kirjan, joka kertoi neljästä pyhästä aseesta ja niitä kantaneista sankareista. Yhtäkkiä kirja lähettää Naofumin toisessa ulottuvuudessa sijaitsevaan kuningaskuntaan nimeltä Melromarc, jonne ilmestyy hänen lisäkseen myös kolme muuta japanilaista: Motoyasu Kitamura, Ren Amaki ja Itsuki Kawasumi. Heistä tulee sen ulottuvuuden legendaarisina sankareina palvotut neljä kardinaalisankaria (engl. Four Cardinal Heroes), joiden tehtävä on suojella kyseistä ulottuvuutta tietyin väliajoin ilmestyvien ”aaltojen” (engl. Waves) kautta tulevilta ulottuvuuksien välisiltä hirviöiltä. Naofumista tulee Kilpisankari (engl. Shield Hero), Motoyasusta Keihässankari (engl. Spear Hero), Renistä Miekkasankari (engl. Sword Hero) ja Itsukista Jousisankari (engl. Bow Hero). Melromarcin kansalaiset tukevat täysin Motoyasua, Reniä ja Itsukia, jotka saavat koottua omat ryhmänsä taistelemaan heidän rinnalleen, mutta suhtautuvat vihamielisesti Naofumiin. Lisäksi Melromarcin esikoisprinsessa Malty S. Melromarc, seikkailijanimeltään Myne Sophia, varastaa Naofumin tavarat ja syyttää Naofumia seksuaalisesta ahdistelusta.

Ennen niin optimisesta ja iloisesta Naofumista on tullut kyyninen ja vihainen, joten saadakseen muodostettua oman ryhmän avuksi taistelemaan aaltoja vastaan, hän ostaa orjakauppiaalta supikoiramaisia piirteitä omaavan puoli-ihmistytön (engl. demi-human) Raphtalian ja myöhemmin myös munan, josta kuoriutuu filoliaali (engl. Filolial), lintumainen olento, joka pystyy omaksumaan myös lyhytkasvuisen ihmisen ulkomuodon ja jolle Naofumi antaa nimen Filo. Vaikka Raphtalia ja Filo eivät pysty orjamerkkiensä vuoksi kapinoimaan Naofumin käskyjä vastaan, Naofumi aidosti välittää ja huolehtii heistä. Kokemustasojen nousun myötä Raphtalia ja Filo muuttuvat hetkessä lapsista nuoriksi aikuisiksi. Naofumi matkustaa ympäri Melromarcia ja yrittää kaikin tavoin välttää tulemasta enää huijatuksi, alkaen vähitellen saada maineensa puhdistettua ja kohdaten lukuisia vihollisia yrittäessään selvittää totuutta siitä mistä aallot tulevat.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naofumi Iwatani (岩谷 尚文 Iwatani Naofumi)

Ääninäyttelijät: Kaito Ishikawa (Japani)[6], Billy Kametz (Englanti, 1. kausi)[7], Stephen Fu (Englanti, kaudesta 2 alkaen)[8]

20-vuotias yliopiston opiskelija, joka päätyi Melromarcin ulottuvuuteen avaamalla kirjan, joka kertoi neljästä legendaarisesta aseesta ja niitä kantavista sankareista. Siellä hänestä tuli Kilpisankari, yksi neljästä kardinaalisankarista (Melromarcin ulottuvuuden legendaariset sankarit). Hänellä oli alun perin naiivi ja hyväntahtoinen luonne, mutta muiden sankareiden pilkattua kilpeä pelkkään puolustukseen solvetuvaksi kolmen muun legendaariseen aseen soveltuessa hyökkäykseen, Melromarcin kansalaisten halveksittua häntä uskonnollisten ennakkoluulojensa vuoksi, ja Melromarcin esikoisprinsessa Maltyn syytettyä häntä seksuaalisesta ahdistelusta, Naofumista tuli kyyninen ja epäluottavainen muita kohtaan. Hän ei edes halunnut jatkaa sankarina, ja sai jo varhain käyttöön aseensa kirotun version, Vihan kilven (engl. Shield of Wrath). Vasta kun hänen orjastaan uskolliseksi taistelutoveriksi varttunut Raphtalia alkoi puolustaa häntä, hän alkoi vähitellen uskoa, etteivät kaikki halua hänelle pahaa, ja kuningatar Mirellian puhdistettua hänen maineensa, hän alkoi suhtautua velvollisuuteensa myönteisemmin.
Raphtalia

Ääninäyttelijät: Asami Setō (Japani)[6], Erica Mendez (Englanti)[7]

Alun perin 10-vuotias supikoiramaisia piirteitä omaava puoli-ihmistyttö, jonka perhe ja kotikylä joutuivat aaltojen hyökkäyksen kohteeksi, minkä jälkeen Melromarcin ritarit tappoivat eloonjääneet aikuiset ja myivät lapset orjiksi. Naofumi osti Raphtalian orjakauppias Beloukasilta kouluttaakseen tästä miekkataistelijan avukseen, koska Naofumi itse ei voinut aluksi lainkaan hyökätä kilvellään. Vaikka Raphtalia olikin orja, Naofumi antoi hänelle lääkkeitä, kun tämä oli sairas, ja lohdutti häntä, kun tämä näki painajaisia. Tämän vuoksi, kun Motoyasu yritti vapauttaa Raphtalian orjuudesta, Raphtalia halusi yhä jatkaa Naofumin rinnalla ja halusi jopa uskollisuuden osoituksena ottaa uuden orjamerkin. Raphtalia muuttui fyysisesti kokemustason nousun myötä nopeasti 18-vuotiaan naisen näköiseksi ja hänellä oli jopa tunteita Naofumia kohtaan, mutta Naofumi piti häntä enemmän ”tyttärenään”. Hän toimi myöhemmin väliaikaisesti Glassin ja Kizunan ulottuvuudessa Katanasankarina (engl. Katana Hero).
Filo

Ääninäyttelijät: Rina Hidaka (Japani)[9], Brianna Knickerbocker (Englanti)[7]

Filoliaali, joka kuoriutui munasta, jonka Naofumi osti orjakauppias Beloukasilta. Filoliaalit olivat puhuvia lintumaisia hirviöitä, jotka toimivat vaunujen vetojuhtina. Kasvattuaan isoksi, hän saa kyvyn muuttua lyhytkasvuiseksi vaaleahiuksiseksi siivekkääksi tytöksi. Motoyasu ihastuu Filon ihmishahmoon, mutta Filo itse ei pidä Motoyasusta ja potkaisee tätä usein lintumuodossaan. Filosta tuli Melromarcin toisen prinsessan, Meltyn, paras ystävä ja Filon vuoksi myös Naofumi luotti Meltyyn. Myöhemmin paljastui, että koska Naofumi on kardinaalisankari ja kasvatti Filon, Filosta voi kasvaa harvinainen kuningatarfiloaali.

Sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Motoyasu Kitamura (北村 元康 Kitamura Motoyasu)

Ääninäyttelijät: Makoto Takahashi (Japani)[6], Xander Mobus (Englanti)[7]

21-vuotias yliopiston opiskelija, joka oli päätynyt Melromarcin ulottuvuuteen jouduttuaan kahden hänestä kiinnostuneen naisen puukottamaksi. Motoyasusta tuli Keihässankari. Hänellä on muuten hyväntahtoinen luonne, mutta hän yrittää jatkuvasti tehdä vaikutuksen naisiin ja uskoo, etteivät naiset ikinä kykenisi pahaan. Tämän vuoksi hän uskoi sokeasti Melromarcin esikoisprinsessa Maltyn syytöksiä siitä, että Naofumi olisi ahdistellut Maltya seksuaalisesti. Hän otti Maltyn osaksi omaa ryhmäänsä ja hyväksyi muutenkin jäseniksi pelkkiä naisia. Hän uskoi Maltya vielä senkin jälkeen, kun Naofumin maine oli puhdistettu. Mutta Maltyn ja muiden naisten hylättyä hänet taistelussa Henkikilpikonnaa vastaan, hänen mielenterveytensä järkkyi lopullisesti, jolloin hän altistui pysyvästi aseensa kirottujen versioiden, Himon keihään (engl. Spear of Lust) ja Kateuden keihään (engl. Spear of Envy), vaikutuksille. Sen jälkeen hän on nähnyt nähden ja kuullut kaikki naiset (paitsi Naofumin liittolaiset) pelkkinä sikoina. Kaikista naisista hän on alusta asti ihaillut eniten Filoa, koska tämä muistuttaa häntä eräästä videopelihahmosta. Mutta Filo inhoaa Motoyasua ja usein potkaisee tätä.
Ren Amaki (天木 錬 Amaki Ren)

Ääninäyttelijät: Yoshitsugu Matsuoka (Japani)[6], Alan Lee (Englanti)[7]

16-vuotias lukio-opiskelija, joka tulee vaihtoehtoisesta Japanista missä virtuaaliteknologia on hyvin kehittynyttä. Hän oli juuri joutunut rikollisen puukottamaksi suojellessaan parasta ystäväänsä, kunnes päätyi Melromarcin ulottuvuuteen. Renistä tuli Miekkasankari. Hän on etäinen muista ja turvautuu oman ryhmänsä apuun vain, jos kohtaa vihollisia, joita ei voi voittaa yksin. Ren ottaa asemansa yhtenä kardinaalisankareista vakavammin kuin Itsuki ja Motoyasu, ja suhtautuu Naofumiin vähemmän epäilyttävästi kuin he. Hänen oli myös vaikea suhtautua positiivisesti siihen, jos alemman kokemustason omaava vastustaja voittaa hänet. Hänen tovereittensa kuoltua taistelussa Henkikilpikonnaa vastaan, hän tuli Maltyn manipuloinnin seurauksena herättäneeksi aseensa kirotut versiot, Ahneuden meikan (engl. Sword of Greed) ja Ylensyönnin miekan (engl. Sword of Gluttony). Niiden vaikutuksesta hän alkoi ryöstää ja murhata ihmisiä tullakseen kaikkia muita vahvemmaksi. Hän luopui kirottujen aseiden käytöstä vasta hävittyään kaksintaistelun Eclair Seaettolle, joka lupasi kouluttaa häntä paremmaksi miekkailijaksi.
Itsuki Kawasumi (川澄 樹 Kawasumi Itsuki)

Ääninäyttelijät: Yoshitaka Yamaya (Japani)[6], Erik Scott Kimerer (Englanti)[7]

17-vuotias lukio-opiskelija, joka tulee vaihtoehtoisesta Japanista, missä ihmisille oli kehittynyt psyykkisiä voimia. Hän oli juuri vähällä kuolla auto-onnettomuudessa, mutta päätyi Melromarcin ulottuvuuteen. Itsukista tuli Jousisankari. Hän haluaa olla kaikista kardinaalisankareista paras, ja antaa itsestään vaikutelman oikeuden puolustajana. Siksi hän valitsi ryhmäänsäkin ihmisiä, jotka pitivät itseään oikeamielisempinä kuin muut, mukaan lukien Melromarcin aatelistoon kuuluvan Maldin. Mutta pysäyttäessään korruptoituneina pitämiään kylänherroja, hän ei edes yritä selvittää todellisia syitä näiden käytökseen. Mald ja hänen muut toverinsa hylkäsivät hänet aluksi taistelussa Henkikilpikonnaa vastaan, jolloin Itsuki herätti aseensa kirotun version, Ylpeyden jousen (engl. Bow of Pride), jolla hän voi aivopestä ihmisiä ajattelemaan samalla tavalla kuin hän. Kun Mald ja Malty manipuloivat Itsukin tienaamaan heille rahaa Zeltoblen Colosseumin taisteluissa, valehdellen hänelle sen menevän hyvään tarkoitukseen. Itsuki luopui kirotun aseen käytöstä, kun hän hävisi ottelun ryhmästään aiemmin erotettua Rishia Ivyredia vastaan.
Aultcray Melromarc XXXII

Ääninäyttelijät: Yutaka Nakano (Japani)[10], Taylor Henry (Englanti)

Melromarcin kuningaspuoliso, joka syntyi alun perin Faubreyn kuningasperheeseen nimellä Lüge Lansarz Faubrey ja polveutuu entisen Keihässankarin jälkeläisistä. Hän vihaa puoli-ihmisiä ja Kilpisankaria, koska entisen Kilpisankarin perustaman Siltlvetin kuningaskuntaa asuttavat puoli-ihmiset tappoivat hänen vanhempansa ja uskoi näiden tappaneen myös hänen siskonsa Lucian. Hän oli aikoinaan Melromarcin ritari sekä Sauvasankari (engl. Staff Hero), yksi seitsemän tähden sankareista (Melromarcin ulottuvuuden vasallisankarit) ennen kuin hänestä tuli kuningatar Mirellian puoliso. Henkilökohtaisen vihansa vuoksi hän ja hänen esikoistyttärensä Malty suostuivat Kolmen Sankarin Kirkon pyyntöön kutsua kaikki neljä kardinaalisankaria pelkästään Melromarciin vastoin muiden valtioiden ja Mirellian tahtoa, tehdäkseen Kilpisankarin elämästä mahdollisimman vaikeaa ja pitääkseen kolme muuta täysin omalla puolellaan. Hän menetti myöhemmin asemansa kuninkaallisena rangaistuksena teoistaan ja Naofumin pyynnöstä hänelle annettiin uudeksi elinikäiseksi lailliseksi nimeksi ”Trash”. Hänen asenteensa Kilpisankaria alkoi vähitellen muuttua, kun hän tapasi ensi kertaa puoli-ihmiset Fohlin ja Atlan, jotka paljastuivat Lucian lapsiksi.
Glass

Ääninäyttelijät: Megumi Han (Japani), Morgan Berry (Englanti)

Henkikansan (engl. Spirit People) rotuun kuuluva ja kimonoon pukeutuva nainen, joka on Viuhkasankari (engl. Fan Hero), yksi oman ulottuvuutensa vasallisankareista. Hän hyökkäsi alun perin Melromarcin ulottuvuuteen aaltojen aikaan voidakseen tappaa sen kardinaalisankarit, uskoen sen olevan ainut keino pelastaa oma ulottuvuutensa aalloilta. Naofumi on ainut kardinaalisankari, jota hän pitää arvoisenaan vastustajana, koska muut kardinaalisankarit eivät kyenneet edes vahingoittamaan häntä. Hän solmi myöhemmin aselevon Naofumin kanssa pysäyttääkseen Kyo Ethninan ja Henkikilpikonnan, ja he löytävät Kizuna Kazayaman, Glassin kauan kadoksissa olleen ystävän ja heidän ulottuvuutensa ainoan eloonjääneen legendaarisen sankarin. Vasta Kizunan vaatimuksesta Glass luopuu tavoitteestaan tappaa toisten ulottuvuuksien sankareita.
Melty Q. Melromarc

Ääninäyttelijät: Maaya Uchida (Japani)[9], Jackie Lastra (Englanti)[11]

10-vuotias Melromarcin toinen prinsessa ja isosiskonsa Maltyn asenteen vuoksi myös kuningaskunnan kruununperijä. Hän yritti turhaan saada isänsä sopuun Naofumin kanssa ja Naofumi itsekin suhtautui aluksi epäluottavaisesti Meltyyn, kunnes Filon luottamus Meltyyn sekä Kolmen Sankarin Kirkkoa palvovan ritarin ja Maltyn yritykset salamurhata Melty ja lavastaa Naofumi syylliseksi vakuuttavat Naofumin siitä, että Melty oli luotettava. Hän todella pitää filoliaaleista ja hänestä tulee Filon paras ystävä.
Mirellia Q. Melromarc

Ääninäyttelijät: Kikuko Inoue (Japani), Katelyn Gault (Englanti)[12]

Melromarcin kuningatar, joka toisin kuin miehensä ja esikoistyttärensä tai osa Melromarcin aatelisista, ei suhtaudu epäluuloisesti Kilpisankariin eikä puoli-ihmisiin. Hän oli lähtenyt diplomaattisille valtiovierailuille naapurimaihin samaan aikaan kun Aultcray, Malty ja Kolmen Sankarin Kirkon jäsenet kutsuivat neljä kardinaalisankaria pelkästään Melromarciin vastoin hänen ja muiden valtioiden tahtoa. Hän palaa Melromarciin, kun kirkon ylipappi Biscas T. Balmus yrittää tappaa kardinaalisankarit ja kuningasperheen jäsenet, auttaa Naofumia puhdistamaan maineensa ja Balmusin petturuuden johdosta korvaa Kolmen Sankarin Kirkon aseman valtionuskontona kaikkia kardinaalisankareita palvovalla Neljän Sankarin Kirkolla. Hän oli tätä ennen lähettänyt ”Varjoiksi” kutsumiaan palvelijoita pitämään kardinaalisankareita silmällä ja puolustamaan Naofumia muiden syytöksiltä.
L’Arc Berg Sickle

Ääninäyttelijät: Jun Fukuyama (Japani), Alejandro Saab (Englanti)[13]

Noin 30-vuotias mies, joka on Glassin ulottuvuudessa Viikatesankari (engl. Scythe Hero), yksi sen ulottuvuuden vasallisankareista sekä nimeltään mainitsemattoman kotimaansa kuningas. Tutustui Naofumiin, kun hän ja hänen kumppaninsa Therese Alexandrite kulkivat samalla laivalla Cal Mira -saaristolle. Hän piti Naofumia hyvänä ihmisenä eikä uskonut tämän olevan Kilpisankari ennen kuin seuraava aalto iski Cal Miraan. Silloin hän ja Therese paljastivat olevansa samasta ulottuvuudesta kuin Glass, ja että he pyrkivät tämän ohella pelastamaan mssilmsnds tappamalla toisten ulottuvuuksien sankareita. Naofumi ja L’Arc eivät kuitenkaan edelleenkään suhtautuneet toisiinsa yhtä vihamielisesti kuin Glass. Kyon ja Henkikilpikonnan pysäyttämisen jälkeen he tunsivat voivansa olla aidosti ystäviä niin kuin ennen Cal Miran aaltoa.
Rishia Ivyred

Ääninäyttelijät: Natsuko Hara (Japani), Kira Buckland (Englanti)

Korruptoituneen aatelisen orjana ollut ujo ja kömpelö tyttö, jonka Itsuki pelasti ja värväsi omaan ryhmäänsä. Ajan myötä muut ryhmästä uskoivat Rishiasta olevan enemmän harmia kuin hyötyä. Myöhemmin kun Rishia auttoi ratkaisevasti kardinaalisankareita voittamaan taistelun Cal Mira -saaristolle ilmestynyttä aaltoa vastaan, Itsuki ja muut hänen ryhmästään ovat niin kateellisia, että lavastavat hänet syylliseksi erään Itsukin tärkeän varusteen rikkoutumiseen ja erottavat hänet. Naofumi pyytää Rishian liittymään omaan ryhmänsä antaakseen tälle tilaisuuden todistaa Itsukin olevan väärässä. Hän sai lopulta tilaisuutensa voitettuaan Itsukin ottelussa Zeltoblen Colosseumille, jolloin hänestä uli myös Heittoasesankari (engl. Projectile Hero).
Kizuna Kazayama

Ääninäyttelijät: Miyu Tomita (Japani), Lizzie Freeman (Englanti)

18-vuotias nuori nainen, joka on Metsästyssankari (engl. Hunting Hero), yksi Glassin ulottuvuuden legendaarisista sankareista. Hänet oli kutsuttu sankariksi kauan ennen kuin aallot edes uhkasivat hänen ulottuvuuttaan, ja hän sai tehtäväkseen kukistaa pahan Lohikäärmekeisarin. Hän jäi kukistuttuaan vangiksi vihollisvaltakunnan taianomaiseen labyrinttiin, mistä Naofumi ja Rishia Ivyred löysivät hänet. Tavatessaan pitkän ajan jälkeen vanhan ystävänsä Glassin, hän käski tätä lopettamaan hyökkäykset ulottuvuuteen, jossa Naofumi toimi Kilpisankarina, ja yhdisti voimansa Naofumin ja Glassin ryhmien kanssa Kyo Ethninan lopulliseksi pysäyttämiseksi.
Eclair Seaetto

Ääninäyttelijät: Ruriko Aoki (Japani)[14], Dawn M. Bennett (Englanti)[8]

Alun perin aatelissukuinen Melromarcin ritari, jonka isä oli Seaetton entinen kuvernööri. Hänen isänsä piti valvoa kuningatar Mirellian käskyjen noudattamista tämän poissa ollessa ja ettei kukaan Melromarcissa uhkaa puoli-ihmisten asuttamaa provinssia. Mutta Kolmen Sankarin Kirkon jäsenet murhasivat hänet ensimmäisen aallon aikana, orjuuttivat provinssin puoli-ihmiset ja syyttivät Eclairia maanpetoksesta. Hänet vapautetaan vankilasta Cal Miraan iskeneen aallon jälkeen sekä lähetetään auttamaan kardinaalisankareita kouluttamaan näiden ryhmien jäseniä. Hän oli alhaisesta kokemustasostaan huolimatta jopa Raphtaliaa ja Reniä taitavampi miekkailija. Naofumi kunnioitti Eclairin miekkailutaitoja, vaikka Eclair ei aluksi pitänyt siitä, miten epäluottavainen ja kyyninen Naofumi oli.
Ethnobalt

Ääninäyttelijät: Kengo Kawanishi (Japani), Caleb Yen (Englanti)

Kirjastojäniksiksi kutsutun rodun edustaja toisesta ulottuvuudesta. Niin kuin filoliaalit pystyivät muuttuman lyhytkasvuisiksi tytöiksi, hän kykeni muuttumaan lyhytkasvuiseksi pojaksi. Kizuna esitteli hänet Naofumille, ja Ethnobalt käytti tietouttaan luodakseen shikigameja/apuolentoja auttamaan Naofumin ja Kizunan ystävien löytämisessä. Hän myöhemmin myös auttoi taistelussa Kyo’a vastaan. Hän oli alunperin Venesankari (engl. Boat Hero), jolla oli kyky lentää ja kuljettaa liittolaisiaan mukanaan. Hän kuitenkin menetti sen, mutta kun hän taisteli ”aaltojen etujoukkoihin” (engl. Vanguards of the Waves) kuuluvaa Hidemasa Miyajia vastaan, hänestä tuli uusi Kirjasankari (engl. Book Hero) Kyon tilalle. Melromarcin ulottuvuudessa hän otti usapil-jäniksen hahmon, koska siellä ei ollut kirjastojäniksiä.
Sadeena

Ääninäyttelijät: Ami Koshimizu (Japani), Alice Himora (Englanti)[15]

Puoli-ihminen, jolla on kyky muuttua antropomorfiseksi miekkavalaaksi. Hän oli alun perin Vesilohikäärmeen ylipapitar Q’ten Lon keisarikunnassa sekä keisarikunnan kruununperijän, Raphtalian isän, ystävä. Pettyneenä valtakunnan tapoihin, hän karkasi yhdessä Raphtalian vanhempien kanssa ja he perustivat Luralonan kylän. Sadeenan ollessa kalastusretkellä ensimmäisen aallon aikana, Luralona tuhottiin ja Melromarcin ritarit orjuuttivat muut sitä asuttaneet puoli-ihmiset. Hän osallistui palkkasotureiden asuttamalle Zeltoblen valtiolle kuuluneen Coliseumin taistelijoihin vapauttaakseen muut orjat. Siellä hän tapasi Naofumin ja Raphtalian, joilla oli sama tavoite. Hänestä tulee isosiskomainen hahmo muille Naofumin taistelutovereille. Hän on kuitenkin myös alkoholisti, ja hän yrittää usein flirttailla Naofumin kanssa, joka alkoholin vaikutuksilta suojelevien voimiensa ansiosta voitti hänet juomapelissä. Myöhemmin hän pelasti aalloilta Glassin ulottuvuuden Vasalliharppuunan ja hänestä tuli sen ulottuvuuden Harppuunasankari (engl. Harpoon Hero).
S’yne Lokk

Ääninäyttelijät: Maria Naganawa (Japani)

Tuhoutuneesta ulottuvuudesta tuleva Neulontasankari (engl. Sewing Hero) ja ulottuvuutensa ainoa selviytynyt vasallisankari. Vaellettuaan sen jälkeen ulottuvuudesta toiseen, hän päätyy taistelijaksi Zeltoblen valtiolle kuuluneeseen Colosseumiin, ja nousee sen parhaaksi taistelijaksi. Ulottuvuutensa tuhon vuoksi hän on aluksi hiljainen ja tunteeton, mutta hänestä tulee Naofumin liittolainen hävittyään taistelun tämän ryhmää vastaan paikallisen turnauksen loppuottelussa. Hän antaa Naofumille tietoa Colosseumin ottelujärjestelyistä, ja varoittaa myös ”aaltojen etujoukkoihin” (engl. Van Guards of the Waves) kuuluvista uudelleensyntyjistä, joista yksi oli S’ynen sisko. Neulontasankarina, hän käyttää aseenaan saksia ja lankoja, joista hän käyttää jälkimmäisiä sitoakseen vastustajansa. Hän pystyy myös luomaan pehmoleluja sekä puhumaan ja taistelemaan niiden avulla.
Atla Fayon ja Fohl Fayon

Ääninäyttelijät: Konomi Kohara (Japani, Atla), Kōhei Amasaki (Japani, Fohl), Kieran Regan (Englanti, Fohl)[15]

Valkoista tiikereitä muistuttavat puoli-ihmiset, jotka ovat Siltveltin entisen kuninkaan lapsenlapsia ja paljastuvat myös Melromarcin kuningaspuoliso Aultcray Melromarc XXXII:n sisarenlapsiksi. Menetettyään vanhempansa ja käytettyään kaikki rahansa hoitaakseen Atlan perinnöllistä sairautta, he päätyivät orjiksi Colosseumille, jotta Fohl voisi tienata lisää rahaa lääkkeitä varten. Myöhemmin Naofumi ostaa heidät molemmat ja nopeuttaa Atlan sairauden paranemista. Kiitollisena Atla ja Fohl liittyivät Naofumin joukkoihin taistelemaan aaltoja vastaan, vaikka ylpeytensä vuoksi Fohl ei välillä sietänyt ajatusta siitä, että Atla voisi olla häntä vahvempi. Atlan kuoltua myöhemmin taistelussa Feeniksiä (engl. Phoenix), yhtä Melromarcin suojelijaeläintä, vastaan, Fohlista tuli Hansikassankari (engl. Gauntlet Hero), yksi seitsemän tähden sankareista.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malty S. Melromarc

Ääninäyttelijät: Sarah Emi Bridcutt (Japani)[10], Faye Mata (Englanti)[16]

Melromarcin esikoisprinsessa, joka on menettänyt asemansa kruununperijänä pikkusiskolleen Meltylle piloille hemmotellun ja juonittelevan asenteensa vuoksi. Hän käyttää seikkailijanimeä Myne Sophia ja teeskenteli ensin liittyvänsä Naofumin ryhmään, kunnes varasti tämän kaikki tavarat ja valehteli isälleen sekä muille kardinaalisankareille Naofumin yrittäneen ahdistella häntä seksuaalisesti. Hän liittyy hänen syytöksiään sokeasti uskovan Motoyasun ryhmään ja tekee salaa yhteistyötä Kolmen Sankarin Kirkon kanssa salamurhatakseen Meltyn ja lavastaakseen Naofumin muistakin rikoksista. Mutta koska Malty ei ollut aidosti uskollinen kirkolle, ylipappi Biscas T. Balmus päätti tappaa kardinaalisankareiden lisäksi myös hänet ja muut kuningasperheen jäsenet. Myöhemmin oikeudenkäynnissä Mirellia sai vahvistettua, että kaikki Maltyn syytökset olivat valetta ja häneltä riistettiin kokonaan asemansa kuninkaallisena. Aluksi Naofumi olisi halunnut, että Malty ja Aultcray teloitetaan, kunnes hän päättikin vain antaa heille uudet elinikäiset lailliset nimet. Malty sai uudeksi nimekseen ”Bitch” ja uudeksi seikkailijanimekseen ”Whore”. Hän jatkoi yhä Motoyasun ryhmän jäsenenä, kunnes hylkäsi hänet lopullisesti Henkikilpikonnan hyökätessä Melromarciin, ja manipuloituaan jonkin aikaa Reniä ja Itsukia, hän, Mald ja Kolmen Sankarin Kirkon jäljellä olevat jäsenet liittoutuivat Takt Faubreyn ja ”aaltojen etujoukkojen” kanssa varastaakseen kardinaalisankareiden ja seitsemän tähden sankareiden aseet.
Mald

Ääninäyttelijät: Taiten Kusunoki (Japani), D. C. Douglas (Englanti)

Melromarcin aatelistoon kuuluva ritari, joka työskenteli alun perin Itsukin ryhmässä ja halveksi Kilpisankaria ja puoli-ihmisiä. Naofumi ei koskaan muista hänen nimeään, vaan käyttää hänestä kutsumanimeä ”Armor”. Hän puolusteli käytöstään aina sillä, että uskoi aatelisena olevansa aina oikeassa. Kateellisena siitä miten taitava Rishia Ivyred oli, Mald lavasti hänet muiden Itsukin ryhmän jäsenten avustuksella syylliseksi Itsukille tärkeän esineen rikkomiseen, saadakseen tekosyyn erottaa hänet ryhmästä. Mald hylkäsi Itsukin Henkikilpikonnan hyökkäyksen jälkeen, ja manipuloituaan häntä Maltyn kanssa tienaamaan rahaa Zeltoblen Colosseumin taisteluissa. Hän, Malty ja Kolmen Sankarin Kirkon jäljellä olevat jäsenet liittoutuivat myöhemmin Takt Faubreyn ja ”aaltojen etujoukkojen” kanssa varastaakseen kardinaalisankareiden ja seitsemän tähden sankareiden aseet.
Biscas T. Balmus

Ääninäyttelijät: Takayuki Sugō (Japani), Christopher Smith (Englanti)

Kolmen Sankarin Kirkon (engl. Church of the Three Heroes), Melromarcin valtionuskonnon, ylipappi. Light novelissa ja mangassa ylipapin nimeä ei mainittu ja animessa hänen asemansa on ylipapin sijasta paavi. Hän uskoi kiihkoisasti kirkkonsa opetuksiin siitä, että Keihässankari, Miekkasankari ja Jousisankari olisivat ”jumalallisia” henkilöitä, ja ihmiset Jumalan lapsia, mutta että Kilpisankari ja puoli-ihmiset olisivat ”paholaisia”, ja jokainen, joka ei pidä Kilpisankaria pahana, olisi joko aivopesty tai itsekin paholainen. Aluksi hän esitti Naofumille olevansa hyväntahtoinen mies ja toivoi salaa, että aallot tuhoaisivat Naofumin hänen puolestaan. Mutta Naofumin osoittauduttua muita sankareita pätevämmäksi ja saatua osan Melromarcin asukkaista muuttamaan käsityksensä Kilpisankarista, Balmus päätti kirkkonsa auktoriteetin säilyttämiseksi julistaa Motoyasun, Renin ja Itsukin ”valesankareiksi”, ja tuhota sekä heidät että Naofumin omin käsin. Hän päätti tuhota myös Melromarcin kuningasperheen, koska Mirellia ja Melty eivät uskoneet kirkon opetuksiin ja koska Aultcray ja Malty olivat kirkon kannattajia vain itsekkäistä syistä. Hänellä on hallussaan legendaarinen jäljitelmäase, joka voi ottaa sekä keihään, miekan että jousen muodon ja jonka lataamiseen vaaditaan manaa sadoilta kirkon papeilta ja nunnilta.
Kyo Ethnina

Ääninäyttelijät: Ryōhei Kimura (Japani), Sean Chiplock (Englanti)[8]

Alun perin Glassin ulottuvuudessa Kirjasankari (engl. Book Hero), yksi sen ulottuvuuden vasallisankareista. Hän oli älykäs tutkija ja piti itseään ”nerona”, mutta piti rinnakkaisulottuvuuksia, joihin oli päätynyt, pelkkänä pelinä ja halusi aaltoja vastaan taistelemisen sijasta löytää keinon ohjata niitä ja muita suuria voimia mielensä mukaan. Onnistuttuaan salaa pääsemään Melromarcin ulottuvuuteen, hän otti hallintaansa Henkikilpikonnan, yhden sen ulottuvuuden neljästä suojelijaeläimestä, voitti helposti Motoyasun, Renin ja Itsukin ja alkoi sen avulla ryöstää sieluja lukuisilta Melromarcin ja muiden saman ulottuvuuden valtioiden asukkailta. Vasallikirja ei kuitenkaan täysin omasta tahdostaan valinnut Kyo’ta Kirjasankariksi eikä kirja myöskään pitänyt hänestä, ollen syynä siihen miksi Kyo ei hallinnut sen voimia täysin. Myöhemmin paljastui, että itse aaltojen takana oleva olento oli tehnyt Kyosta ja hänen apureistaan, Albertista ja ”Trash II:sta” (animessa Kazuki), ”aaltojen etujoukkoihin” (engl. Vanguards of the Waves) kuuluvia uudelleensyntyjiä, joilla oli kyky syntyä uudestaan sekä muistaa entiset elämänsä niin kauan kuin heidän sielunsa säilyisivät.
Demonilohikäärmekeisari

Ääninäyttelijät: Ryūzaburō Ōtomo (Japani)

Toisesta ulottuvuudesta tuleva Lohikäärmekeisari yritti orjuuttaa ihmiskunnan, kunnes hävisi taistelun Kizunaa vastaan. Hänen jäänteitään käytettiin uusien aseiden takomiseen. Naofumi sai palasen hänen ydintään, mutta tuli yhdistäneeksi sen Zombilohikäärme Gaelionin ytimen kanssa. Demonilohikäärme sitoi itsensä Naofumin kilpeen, ja auttoi salaa Naofumia taistelussa Kyo’a vastaan. Demonilohikäärme näyttäytyy vasta, kun se riivaa Naofumin kasvattaman lohikäärmeenpoikasen, joka oli nimetty Gaelionin mukaan. Se ammensi voimaa Naofumin Vihan kilvestä ja muuttui Vihan lohikäärmeeksi. Kukistuttuaan, se menetti kyknsä ottaa fyysisen olomuodon, mutta vannoi palaavansa mikäli Naofumi antaisi vihalleen jälleen vallan.
Takt Alsaholn Faubrey
Faubreyn kuningaskunnan suvun kaukainen edustaja ja yksi ”aaltojen etujoukkojen” (engl. Vanguards of the Waves) uudelleensyntyjistä. Hänellä oli muista etujoukkojen jäsenistä poiketen ainutlaatuinen kyky varastaa legendaarisia aseita ja vasalliaseita. Hän oli aikoinaan opiskellut samassa akatemiassa Malty S. Melromarcin kanssa, sekä voittanut Shieldfreedenin kuningaskunnassa turnauksen, jonka kautta hänestä tuli Ruoskasankari (engl. Whip Hero), vaikka ei ollut selvää oliko hän todella Vasalliruoskan arvoinen vai käyttikö hän vain aseenvarastamisvoimaansa. Hän surmasi Faubreyn kuninkaan ja kaappasi kuningaskunnan vallan itselleen. Hän myös manipuloi sivusta kardinaalisankareiden taistelua Feeniksiä vastaan, aiheuttaen Atlan kuoleman. Sen jälkeen, hän surmasi poikkeuksellisen nopeasti Kirinin, Melromarcin kolmannen suojelueläimen, ja varasti Naofumin legendaarisen kilven ja monia seitsemän tähden sankareiden vasalliaseita, sekä Maltyn avustuksella surmasi Melromarcin kuningatar Mirellian. Hän otti tavoitteekseen varastaa kaikki maailman aseet ja valloittaa koko maailman, eläen sekä omien harhaluulojensa sekä Maltyn manipuloimana siinä uskossa, että hänen tekonsa pelastaisivat maailman.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erhard

Ääninäyttelijät: Hiroki Yasumoto (Japani), Imari Williams (Englanti)

Melromarcin pääkaupungissa asuva aseseppä ja entinen seikkailija. Hän tapasi Naofumin jo silloin ennen kuin Malty oli pettänyt Naofumin ja kuuli myöhemmin Naofumiin kohdistuvista syytöksistä. Erhard kuitenkin näki Naofumin silmistä, etteivät syytökset olleet totta, ja antoi hänelle vaatteet, joita tämä on siitä asti Kilpisankarina kantanut. Naofumi kävi siitä lähtien hänen luonaan aina, kun tarvitsi uusia varusteita itselleen tai muille ryhmänsä jäsenille. Erhard oli myös ainut kilpiä myyvä Melromarcin aseseppä eikä hän suhtautunut epäluuloisesti puoli-ihmisiin.
Beloukas

Ääninäyttelijät: Kenichi Ogata (Japani), Frank Todaro (Englanti)

Hämäräperäinen kauppias, joka myy hirviöitä ja orjia Melromarcin asukkaille. Häntä kutsutaan useissa medioissa vain Orjakauppiaaksi. Auttaakseen Naofumia nostamaan kokemustasoaan, hän tälle esitteli useita puoli-ihmisorjiaan ja Naofumi päätti ostaa Raphatalian. Vaikka Motoyasu halusi vapauttaa Raphatalian, ja kuningas Aultcray ja Malty auttoivat siinä, jotta Naofumi jäisi yksin, Raphtalia pysyi uskollisena Naofumille, jolloin Beloukas teki hänelle uuden orjamerkin. Samalla hän myi Naofumille munan, josta Filo kuoriutui. Hän arvostaa sitä miten tarkka ja varovainen Naofumi on tehdessään kauppoja hänen kanssaan, ja tuntee itsensä yhä tärkeämmäksi, kun kuulee miten paljon Raphtalia ja Filo ovat kasvaneet Naofumin huostassa. Beloukasin sukulaiset ovat myös orjakauppiaita, ja hänen sedällään (joka toimi väliaikaisesti Naofumin sponsorina) on paljon vaikutusvaltaa Zeltoblessa.
Fitoria

Ääninäyttelijät: Sakura Tange (Japani), Cristina Vee (Englanti)[17]

Filolialaisten kuningatar, jolla oli hyvin pessimistinen näkemys ihmisistä. Hän oli vuosisatoja vanha ja ainut eloonjäänyt yhden edellisen kardinsankarin taistelutovereista. Pessimistisyydestään huolimatta, hän oli luvannut edellisille kardinaalisankareille suojelevansa ulottuvuutta ja suojeli salaa alueita, joita kukaan muu ei puolustanut aaltojen hyökkäyksiltä. Annettuaan Naofumille suojapaikan Kolmen Sankarin Kirkolta, hän vaati tätä yrittämään tulla toimeen Motoyasun, Renin ja Itsukin kanssa ja huomasi myös Filon potentiaalin tulla seuraavaksi kuningatarfiloliaaliksi. Myöhemmin Fitoria on ottanut yhteyttä Naofumiin kommunikoimalla telepaattisesti Filon kautta.
Therese Alexandrite

Ääninäyttelijät: Saori Hayami (Japani), Erika Harlacher (Englanti)[18]

L’Arcin matkakumppani Glassin ulottuvuudesta, joka tutustui Naofumiin kun hän ja L’Arc kulkivat samalla laivalla Cal Mira -saaristolle. L’Arcilla on tunteita häntä kohtaan, mutta Therese itse näkee hänet pelkkänä ystävänä. Therese kuuluu jalokivi-ihmisten (engl. Jewels) rotuun, jonka edustajat syntyvät aina suuri jalokivi otsassaan ja pystyvät käyttämään muita jalokiviä ammentaakseen voimaa niistä. Hän on saanut jopa apua Naofumilta uusien korujen hiomisessa. Vaikka hän taisteli Glassin puolella, hänkään ei L’Arcin tavoin halunnut nähdä Naofumia vihollisena. Esiintyy ainoastaan alkuperäisessä light novelissa sekä animessa.
Ost Horai

Ääninäyttelijät: Kana Hanazawa (Japani)[19], Amber Lee Connors (Englanti)[8]

Henkikilpikonnan (engl. Spirit Tortoise), yhden Melromarcin ulottuvuuden suojelijaeläimen, sielun ihmisruumiillistuma. Hänen tehtävänsä oli huomaamatta kerätä kuolleiden sieluja, jotta Henkikilpikonna voisi luoda niillä suojakenttiä aaltoja vastaan, mikäli aallot onnistuisivat ennen sitä ennen tuhoamaan yli kaksi kolmasosaa sen ulottuvuuden elävistä olennoista. Vain jos Ost ei saanut kerättyä tarpeeksi sieluja eivätkä muutkaan Henkikilpikonnan luomat olennot onnistuisi siinä, Henkikilpikonna itse heräisi keräämään sieluja. Mutta Kyo Ethninan otettua Henkikilpikonna valtaansa ja alettua imeä sillä myös elävien sieluja, Ost päätti pyytää Naofumia ja muita taistelemaan Henkikilpikonnaa vastaan ja tuhoamaan sen, vaikka Ost itsekin kuolisi siitä.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. One Peace Books Adds The Rising of the Shield Hero Fantasy Novel, Manga Series Anime News Network. 30.3.2015. Arkistoitu . Viitattu 16.4.2020. (englanniksi)
  2. The Rising of The Shield Hero Anime's 1st Promo Reveals January Premiere Anime News Network. 1.9.2018. Arkistoitu . Viitattu 16.4.2020. (englanniksi)
  3. The Rising of the Shield Hero Season 2 Slated for April 6 Anime News Network. 10.3.2022. Viitattu 23.4.2022. (englanniksi)
  4. The Rising of the Shield Hero Season 3 Anime Premieres on October 6 Anime News Network. 13.9.2023. Viitattu 6.11.2023. (englanniksi)
  5. The Rising of the Shield Hero Anime Gets 4th Season Anime News Network. 22.1.2024. Arkistoitu . Viitattu 22.1.2024. (englanniksi)
  6. a b c d e The Rising of The Shield Hero Anime Unveils Main Cast, Staff Anime News Network. 9.8.2018. Arkistoitu . Viitattu 16.4.2020. (englanniksi)
  7. a b c d e f Funimation to Stream Rising of the Shield Hero Anime, Crunchyroll Announces Dub Cast Anime News Network. 20.12.2018. Arkistoitu . Viitattu 16.4.2020. (englanniksi)
  8. a b c d Mateo, Alex: Crunchyroll Reveals The Rising of the Shield Hero 2 Anime's English Dub Cast, May 4 Premiere Anime News Network. 2.5.2022. Arkistoitu . Viitattu 5.5.2022. (englanniksi)
  9. a b The Rising of The Shield Hero Anime Casts Rina Hidaka, Maaya Uchida Anime News Network. 6.11.2018. Arkistoitu . Viitattu 16.4.2020. (englanniksi)
  10. a b The Rising of The Shield Hero Anime's 2nd Promo Unveils More Cast, January 9 Debut, Half-Year Length Anime News Network. 8.12.2018. Viitattu 16.4.2020 a arkisto = https://web.archive.org/web/20181208200013/https://www.animenewsnetwork.com/news/2018-12-08/the-rising-of-the-shield-hero-anime-2nd-promo-unveils-more-cast-january-9-debut-half-year-length/.140560.+(englanniksi)
  11. Lastra, Jackie: I'm so happy to join the cast of #RisingoftheSheildHero as Princess Melty Melromarc! I highly recommend this show to anyone looking for a great adventure! They did a great job adapting it from the manga. Check out the English dubs every Wed @ 7:30am on @Crunchyroll Twitter. 6.3.2019. Viitattu 16.4.2020. (englanniksi)
  12. Gault, Katelyn: So apparently I never announced this (oops) and now I’m embarrassingly late, but I voice Queen Mirellia in the Rising of the Shield Hero dub. So yeah, that’s me. #shieldhero thanks for the opportunity @BangZoom!! Twitter. 4.7.2019. Viitattu 16.4.2020. (englanniksi)
  13. KaggyFilms: Well kiddos, I have the awesome honor to voice in @ShieldHeroEN as L'arc Berg! Want to thank @BangZoom @mummynyan and @Crunchyroll for having me! This character is so much fun and is totally @BillyKametz BEST FRIEND... ALWAYS!! Check out the dub now :) Twitter. 26.6.2019. Viitattu 16.4.2020. (englanniksi)
  14. 自身の尊厳や名誉を守るために戦っていた尚文が、仲間を守る戦いを繰り広げる! 声優・石川界人さん、瀬戸麻沙美さん、日高里菜さんが第2期の魅力を語ったアニメ『盾の勇者の成り上がり』ステージレポート【AJ2022】 Animate Times. 29.3.2022. Viitattu 5.5.2022. (japaniksi)
  15. a b Dempsey, Liam: The Rising of the Shield Hero Season 3 English Dub Reveals Cast and Crew, Release Date Crunchyroll News. 20.10.2023. Viitattu 28.10.2023. (englanniksi)
  16. Coats, Cayla: Meet Shield Hero's New English Cast! Crunchyroll. 13.2.2019. Viitattu 16.4.2020. (englanniksi)
  17. Vee, Cristina: I’m Fitoria in the Rising of the Shield Hero! I love her!! @BangZoom @Crunchyroll Twitter. 1.5.2019. Viitattu 2.8.2020. (englanniksi)
  18. Harlacher, Erika: Apparently an episode I'm in came out soooo I play Therese in Rising of the Shield Hero! Happy to be a part of this awesome show!! Twitter. 26.9.2019. Viitattu 2.8.2020. (englanniksi)
  19. Pineda, Rafael Antonio: The Rising of the Shield Hero 2 Anime's English-Subtitled Video Reveals New Cast, Previews Opening Song Anime News Network. 9.2.2022. Arkistoitu . Viitattu 5.5.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]