Kaahari katkoviivalla

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta The Chase)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaahari katkoviivalla
The Chase
Ohjaaja Adam Rifkin
Käsikirjoittaja Adam Rifkin
Tuottaja
Säveltäjä Richard Gibbs
Kuvaaja Alan Jones
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Capitol Films
Levittäjä 20th Century Studios
Netflix
Ensi-ilta 1994
Kesto 89 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kaahari katkoviivalla (The Chase) on vuonna 1994 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen toimintaelokuva. Elokuvan pääroolissa on Charlie Sheen. Elokuvan pienissä sivurooleissa on Red Hot Chili Peppers -yhtyeen jäseniä sekä tuottaja Cassian Elwesin näyttelijäveli Cary Elwes.[1] Elokuva ei ilmestyessään saavuttanut merkittävää suosiota.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva alkaa huoltoasemalta, jonne pikkurikollinen Jack Hammond (Sheen) on tullut asioimaan varastamallaan autolla. Poliisit huomaavat varastetun auton, mutta Jack kidnappaa huoltamolta Natalien (Kristy Swanson) ja lähtee autolla pakoon. Tästä alkaa melkein koko elokuvan kestävä takaa-ajo eteläisen Kalifornian moottoriteillä kohti Meksikoa. Media seuraa takaa-ajoa hyvin tiiviisti. Matkan aikana selviää, että Jack kidnappasi Natalien käyttäen aseenaan karkkipatukkaa. Selviää, että Natalie on Kalifornian rikkaimman miehen, vaikutusvaltaisen Dalton Vossin tytär. Jack selvittelee tilannetta asianajajansa kanssa puhelimen välityksellä. Natalie rakastuu matkan aikana Jackiin ja he harrastavat lemmenleikkejä keskellä takaa-ajoa liikkuvassa autossa. Kun he saapuvat Meksikon rajalle, Jack saadaan jo pidätettyä mutta sitten Natalie puuttuu peliin. Hän kidnappaa erään median edustajan ja hankkii itselleen ja Jackille helikopterin, jolla he lentävät pois USA:sta poliisin ulottumattomiin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Video-oppaassa vuodelta 1994 Bello Romano sanoo humoristisen filmin jäävän kevyeksi välipalaksi ja antaa sille kaksi tähteä viidestä, mikä vastaa sanallista arviota ”keskinkertainen”.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. WSOY, 1994. ISBN 951-0-19839-0.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]