The Call (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Call
Ohjaaja Brad Anderson
Käsikirjoittaja Richard D’Ovidio
Tuottaja
  • Bradley Gallo
  • Jeffrey Graup
  • Michael A. Helfant
  • Michael Luisi
  • Robert Stein
Säveltäjä John Debney
Kuvaaja Tom Yatsko
Leikkaaja Avi Youabian
Tuotantosuunnittelija Franco-Giacomo Carbone
Pukusuunnittelija Magali Guidasci
Lavastaja Robert Gould
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä TriStar Pictures
ADS Service
Ensi-ilta 15. maaliskuuta 2013
Kesto 94 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 13 000 000 dollaria
Tuotto 68 572 378 dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

The Call on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen trilleri, jonka on ohjannut Brad Anderson.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jordan Turner saa puhelun tytöltä, jonka kotiin ollaan murtautumassa. Jordan ei kuitenkaan ehdi auttaa, ja murtautuja tappaa tytön. Puolen vuoden kuluttua sama mies kidnappaa Caseyn.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jordan Turner on hätäkeskuspäivystäjä, joka saa puhelun tytöltä (nimeltään Leah Tempelton), jonka kotiin ollaan murtautumassa. Jordan tekee virheen ja murtautuja tappaa tytön. Jordan anelee puhelimeen miehen olevan satuttamatta tyttöä mutta mies vastaa ”se on jo tehty”. Puolen vuoden kuluttua sama mies kidnappaa Casey nimisen tytön ostoskeskuksesta. Jordan on traumatisoitunut Leahin murhasta ja syyttää itseään. Hän on kertomassa opiskelijoille työpaikasta kunnes eräs uusista työntekijöistä saa puhelun Caseyltä joka kertoo paniikissa olevansa kidnapattuna autossa ja soittavansa kaveriltaan jääneellä prepaid-puhelimella. Prepaidin takia puhelinta ei saada jäljitettyä.Jordan alkaa auttamaan tyttöä. Casey kertoo tuntomerkit autosta ja miehestä. Selviää auton kilpien olevan varastetut. Casey saa murrettua takavalon ja heilutettua kättään toisille autoilijoille. Tästä tehdään ilmoitus hätäkeskukseen. Sen jälkeen Casey saa valutettua tielle maalia kunnes eräs autoilija huomauttaa nappaajalle tästä. Sieppaaja pysähtyy ja autoilija pysähtyy myös kysyen onko kaikki hyvin. Sieppaaja kertoo maalien kaatuneen mutta autoilija vaikuttaa epäilevän. Autoilija menee autoonsa ja soittaa hätäkeskukseen kunnes tämän huomannut Sieppaaja kiduttaa tämän henkihieveriin. Sieppaaja varastaa auton laittaen Caseyn ja ruumiin takakonttiin. Autoilija herää ja panikoiden alkaa huutaa Caseyn varoituksista huolimatta, josta sieppaaja ärsyyntyy ja pysäyttää auton tappaen miehen. Casey saa kerrottua kuolleen autoilijan lompakosta löytyneet henkilötiedot ja auto saadaan jäljitettyä. Sieppaaja pysähtyy tankkaamaan ja Caseyn saadessa erään miehen huomion huoltoasemalla sieppaaja tappaa hänet bensalla ja tulella. Samalla hän näkee Caseysta tehdyn sieppausilmoituksen huoltoaseman tv:ssä.

Paikalta jossa autoilija kidutettiin löytyy miehen sormenjäljet ja hänet saadaan jäljitettyä. Sieppaajaksi selviää Michael Foster(s?). Poliisit menevät Michaelin kotiin ja kyselevät järkyttyneeltä vaimolta mahdollista olinpaikkaa.

Sieppaaja saa Caseyn puhelimen haltuunsa. Jordan pyytää miestä antautumaan ja olemaan satuttamatta Caseytä, mies vastaa ” se on jo tehty”. Tästä Jordan tunnistaa miehen olevan sama, kuin Leahin tappaja. Casey viedään kammioon ja Michael pesee Caseyn hiukset ja alkaa leikkaamaan niitä. Casey saa kätensä vapaaksi siteistä ja suihkuttaa hiuslakkaa Michaelin silmiin yrittäen paeta onnistumatta siinä.Jordan päättää lähteä itse paikalle josta poliisit epäilevät Caseyn löytyvän. Hän löytää sieltä kuvia Michaelin siskosta joka on kuollut syöpään. Viimeisessä kuvassa Michael suutelee siskoaan suulle. Jordan menee ulos ja löytää lipputangon läheltä Caseyn rikkinäisen prepaidkännykän. Kännykän löytökohdassa on kahva jota hän nostaa ja löytää näin maanalaisen kammion.Jordan kaivaa puhelimensa soittaakseen apua mutta puhelin putoaa hänen käsistään kammioon. Jordan lähtee kiipeämään kammioon ja huomaa samalla soittamisen olevan yhdentekevää signaalin puutteen vuoksi. Hän alkaa kuulla Caseyn vaikerruksen ja huomaa Michaelin kammion perällä.

Jordan piiloutuu Michaelia huoneeseen, jonne Michael tulee,kuitenkin huomaamatta Jordania.Jordan piiloutuu komeroon ja huonetta näytetään tarkemmin. Huoneen keskellä on pinkki sänky täynnä verta, sekä huoneen seinissä on veritahroja.Jordan näkee Michaelin suutelevan mallinuken irrotettua päätä ja sen jälkeen riisuvan sen hiukset (jotka ovat aidot). Sitten hän alkaa suudella hiuksia. Yhtäkkiä Michael lähestyy kaappia kuitenkaan huomaamatta Jordania.

Poliisit löytävät autoilijamiehen ruumiin ja Michael nukuttaa Caseyta typpioksidilla. Hän alkaa valmistautumaan Caseyn päänahan leikkuuseen Caseyn anellessa Michaelia tappamaan hänet mieluummin. Michael toteaa hiusten tarvitsevan verta, ja jos Casey on kuollut niin hiuksetkin ovat.

Michael alkaa leikata Caseyn päänahkaa ja saa aikaan suuren viillon kunnes Jordan tulee ja lyö Michaelia päähän. Jordan alkaa irroittamaan Caseyn siteitä. Sekaisin oleva ja väsynyt Casey kysyy Jordanilta kuka olet. Jordanin rauhoitellessa Caseytä, hän tunnistaa naisen Jordaniksi.

Michael on noussut ja yrittää hukuttaa Jordanin altaassa. Casey viiltää miestä puukolla kasvoihin. Casey ja Jordan lähtevät pakenemaan mutta Michael saa otteen Jordanista. Jordan rimpuilee irti ja lähtee juoksemaan Michael kannoillaan. Casey heittää Michaelia selkään kammiosta nappaamillaan saksilla ja Michael ottaa sakset käteensä ja uhkaa Caseyta niillä. Jordan potkaisee Michaelia takaapäin ja hän putoaa kammion sisäänkulun reunalle haparoiden otetta. Casey potkaisee vielä Michaelia päähän ja hän putoaa kammion lattialle.

Lopussa Michael on sidottuna tuoliin ja hän kysyy Caseylta ja Jordanilta milloin poliisit saapuvat. Naiset ovat keksineet tarinan että Jordan löysi Caseyn metsästä paenneena ja jättävät miehen kammioon kitumaan. Michaelin sanoessa ettei näin voi tehdä, Jordan vastaa: ”Se on jo tehty”

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Halle Berry  Jordan Turner  
 Abigail Breslin  Casey Welson  
 Morris Chestnut  Paul Phillips  
 Michael Eklund  Michael Foster  
 David Otunga  Jake Devans  
 Michael Imperioli  Alan Denado  
 Justina Machado  Rachel  
 José Zúñiga  Marco  
 Roma Maffia  Maddy  
 Evie Thompson  Leah Templeton  
 Denise Dowse  Flora  
 Ella Rae Peck  Autumn  
 Jenna Lamia  Brooke  
 Ross Gallo  Josh  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.